0 In Restaurant Reviews

Smoke House Bar-B-Que Pop-Up, Ter Aar

Smokehouse Bar-B-Que Pop-upEen paar keer per jaar speelt Harry Havinga restaurantje in zijn Smoke House Bar-B-Que Pop-Up in Ter Aar.
Barbecue in Ter Aar zul je je afvragen? Inderdaad niet de meest voor de hand liggende plek als je niet weet dat daar Beef & Steak gevestigd is, het oudste postorderbedrijf voor vlees, en Harry daar nog weleens een workshop geeft.
Smokehouse Bar-B-Que Pop-upMaar zo nu en dan is Harry daar dus ook te vinden om in een ontspannen sfeer Texaanse heerlijkheden te maken. Het geheel is erg informeel en dat maakt het meteen erg gezellig.
Niet alleen qua gerechten zoekt Harry het richting Texas, maar ook de manier van serveren is duidelijk opgepikt van de Amerikaanse barbecue joints. Verwacht geen keurig gedekte tafels met borden en stoffen servetten. Nee joh, echte barbecue krijg je op een dienblad met een velletje bakpapier en eet je gewoon lekker met je handen.
Harry is in de barbecue-wedstrijdwereld geen onbekende, hij organiseert de grootste wedstrijd van Europa, de Tony Stone Low & Slow Competition en doet het met zijn barbecueteam BBQGuru.nl altijd heel goed bij de wedstrijden.
Maar een wedstrijd is niet hetzelfde als voor een grotere groep koken dus ik was erg benieuwd hoe het eten in zijn pop-up zou zijn. Nou ik kan daar vrij kort over zijn, heel erg lekker!
Smokehouse Bar-B-Que Pop-upWe kregen de avond dat wij er waren een broodje pulled pork, spareribs en brisket. Als bijgerechten zat er aardappelsalade, coleslaw, BBQ beans en brood en crackers bij.
De pulled pork was precies goed gegaard en heerlijk van smaak. De ribs hadden iets langer gemogen wat mij betreft. Harry was het met me eens toen ik hem later daarover sprak. Maar dat is wel mierenneuken hoor, 99% van de restaurants in Nederland die ribs verkopen mochten willen dat ze dit hun klanten voor kunnen zetten.
De ster van de avond was voor mij was de brisket. Ik mocht kiezen tussen mager en vet, nou dan is de keuze niet moeilijk, vet dus. En man, man, man wat was dat fantastisch! Wedstrijdkwaliteit maar dan gewoon in een pop-up restaurantje in Ter Aar of all places! Daar word ik echt heel vrolijk van hoor.
De bijgerechten waren ook allemaal even smakelijk en het brood is een dikke knipoog naar de Amerikaanse restaurants waar je vaak kunt kiezen uit brood en crackers bij je BBQ om de heerlijke sappen van je vlees mee op te deppen.
Om de maaltijd af te sluiten kregen we nog een heerlijke punt pecan pie gemaakt door Linda, de vrouw van Harry.
Alles bij elkaar genomen was het een heerlijke authentieke maaltijd van hoge kwaliteit. Er is eigenlijk maar één nadeel… en dat is dat het maar een keer per jaar is!

Wil je de volgende meemaken? Dat kan, die is donderdag 9 juli 2015. Om te reserveren en voor toekomstige data kun je terecht op de Smoke House Bar-B-Que reserveringspagina.

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer