8 In mededelingen

Het vuur de baas is nu al te reserveren bij Bol.com

Het vuur de baasAls je me volgt op social media of hier vaker komt dan is het je vast niet ontgaan; ik heb een barbecueboek geschreven. Vorig jaar september werd ik benaderd door uitgeverij Carrera Culinair of ik het misschien leuk zou vinden om dat te doen. Daar hoefde ik niet over na te denken en zei meteen ja. Omdat het boek al snel in de prospectus voor boekhandels moest komen was de titel één van de eerste dingen die ik moest verzinnen. Ik bedacht de titel ‘Het vuur de baas’.

Die titel dekt mooi de lading want in het boek laat ik je zien hoe dat barbecueën in z’n werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken. Welke barbecue moet je kopen? Wat voor brandstof kun je het beste gebruiken? De verschillende bereidingstechnieken komen aan bod. Hoe gaat het er aan toe bij wedstrijden? En dan heb ik ook nog een aantal lekkere recepten om het geleerde in de praktijk te brengen in het boek opgenomen. De tekst is klaar en op dit moment zijn we aan het corrigeren en binnenkort worden de foto’s gemaakt.

Ik moet zeggen dat dit best wel een zware kluif was. Het schrijven gaat me op zich wel  goed af. De selectie van wat je wel en niet opschrijft en wat de beste vorm is voor al die informatie, dat valt niet altijd mee. Uiteindelijk is het wel heel erg leuk om de woorden die je het witte scherm hebt in zitten typen langzaam te zien veranderen in een boek dat straks in heel Nederland in de boekhandels ligt. Het is ook iets dat me erg onzeker maakt. Misschien vinden jullie het wel helemaal niets.

Bij Carrera Culinair zijn erg enthousiast, die hebben er verstand van dus zal ik er maar van uit gaan dat het allemaal wel goed zit met de inhoud. De vormgeving laat ik aan de mensen over die daar voor hebben geleerd, ieder z’n vak. Na verschillende ontwerpen van de omslag gezien te hebben lijkt het erop dat we de definitieve versie te pakken hebben. Het boek komt er zo uit te zien als het ontwerp hierboven. Herkenbaar als een boek van Carrera Culinair want ze hebben een hele serie kookbijbels in deze stijl.

‘Het vuur de baas’ kopen?

Mocht je nou denken ‘Dat boek moet ik hebben!’ dan kun je alvast bij de vrienden van bol.com een exemplaar reserveren. Dan heb je ‘Het vuur de baas’ in je bezit zodra het uitkomt!

Volgens de planning ligt mijn boek ‘Het vuur de baas’ op 26 april in de boekhandels. Vanaf dan kun je ook via deze site of bij één van de barbecuewedstrijden waar ik met de Sea Side Smokers aan mee doe een gesigneerd exemplaar kopen.

Dit vind je misschien ook leuk

8 Reacties

 • Reageer
  Robert
  zaterdag, 28 januari 2017 at 16:08

  Gefeliciteerd! Staat op de lijst van inkopen.

 • Reageer
  Peter
  zaterdag, 28 januari 2017 at 16:37

  Gereserveerd.

  Gefeliciteerd met deze droom die uitgekomen is.

  Grt Peter

  • Reageer
   noskos
   zaterdag, 28 januari 2017 at 16:43

   Dankjewel!

 • Reageer
  Miep
  zaterdag, 28 januari 2017 at 18:09

  Gefeliciteerd met je pennevrucht.

 • Reageer
  Ward
  zaterdag, 28 januari 2017 at 19:37

  Super goed! Meteen besteld!

 • Reageer
  DJ
  zondag, 29 januari 2017 at 01:11

  Schitterend! Gefeliciteerd alvast, ik zou me er niet zoveel zorgen om maken, op de blogs gaat het immers ook prima 😉
  Ik wacht vol nieuwsgierigheid een gesigneerd exemplaar af…

 • Reageer
  Maarten Smeink
  donderdag, 2 maart 2017 at 15:31

  Gefeliciteerd alvast!!

  Ga je het boek ook verkopen bij bijv. de Tony Stone? Zou dan graag een gesigneerd exemplaar aanschaffen.

  • Reageer
   noskos
   maandag, 6 maart 2017 at 20:32

   Ja, dat is wel de bedoeling!

  Reageer