147 In Algemeen

We geven weer een Looftlighter weg! Actie is beëindigd.

looftlighterTien jaar lang BBQ-NL! Daarom geven we dit jaar elke maand iets weg. Deze maand is dat een Looftlighter. Met de Looftlighter kan je makkelijk je vuur aansteken. Wil je kans maken op deze super barbecue-aansteker, lees dan snel verder!

Voordat ik jullie ga vertellen hoe je de prijs van deze maand in de wacht kunt slepen ga ik eerst bekend maken wie de winactie van vorige maand heeft gewonnen. De gelukkige winnaar van een set van mijn NOSKOS rubs is:

Lourens Bekkering

Van harte gefeliciteerd Lourens, de kruiden komen zo snel mogelijk je kant op.

Mocht je nu balen dat je niet mijn heerlijke kruidenmixen hebt gewonnen dan hoef je niet te lang te treuren hoor, je kunt ze ook gewoon kopen. Je vindt ze ondermeer bij Ons Gaan Braai, Beef & Steak, BarBQshop.nl, de DTC BBQ Shop en BASBQ, maar je kunt mij ook mailen op info@noskos.nl als je ze wilt kopen.

Dan de winactie van deze maand, de Looftlighter. Ja, wat moet ik er nog van vertellen? In een minuut je houtskool of open haard aansteken is geen probleem voor deze super föhn. Dat alles zonder aanmaakmiddelen, een voordeel als je bijvoorbeeld “kritische” buren hebt. Ik wil graag in een reactie hieronder weten wat het eerste is dat je ooit op een barbecue hebt gemaakt, dat is alles. Dan maak ik één april de winnaar bekend.

Volgen jullie eigenlijk BBQ-NL al op Facebook? Ik zou het leuk vinden als je dat doet. Ik zeg niet dat het helpt om te winnen, maar je weet maar nooit 😉

De winnaar is geworden: Enrico Finetti

Van harte gefeliciteerd en de Looftlighter komt zo snel mogelijk je kant op!

Dit vind je misschien ook leuk

147 Reacties

 • Reageer
  Robert
  woensdag, 1 maart 2017 at 22:44

  Saté stokjes voor 40 man op de verjaardag van mijn oma.

  • Reageer
   Ronald
   donderdag, 2 maart 2017 at 08:02

   Drumsticks was het eerste jij mij.

  • Reageer
   Erik Hakkers
   donderdag, 2 maart 2017 at 08:41

   Kipfilet in een marinade op basis van yoghurt en kurkumapoeder. Geweldig lekker.

 • Reageer
  Ronald Vermeule
  woensdag, 1 maart 2017 at 22:44

  Als eerste heb ik ooit eens een kippepoot gecremeerd op een goedkoop bbqtje

 • Reageer
  mark wery
  woensdag, 1 maart 2017 at 22:47

  Nog maar eens proberen .
  hey allereerste wat ik gemaakt heb op de bbq zijn ribs. Heb wat pork butt rub en sweet baby rays bbq-sauce besteld bij vuur en rook en ben aam de slag gegaan. Sindsdien niet meer te stoppen! Zelfs al zou ik willen stoppen dan staan er drie dames achter me die me er wel weer toe dwingen .

  Hopen dat het deze keer gaat lukken….. duimen!

 • Reageer
  Lourens Bekkering
  woensdag, 1 maart 2017 at 22:47

  Het allereerste wat ik maakte waren gecremeerde spekkapjes. Toen ik het echte barbecuen ontdekte maakte ik als eerste spare ribs.

 • Reageer
  Hans
  woensdag, 1 maart 2017 at 22:49

  Een frikandel, omdat mijn toen 7 jarige zoontje niet meer kon wachten.

 • Reageer
  Jan Willem Hendriks
  woensdag, 1 maart 2017 at 22:51

  Mijn eerste BBQ ervaring was Sate voor mijn vrouw. Daarna was ik verkocht 🙂

 • Reageer
  Peter van der Waal
  woensdag, 1 maart 2017 at 22:51

  Het eerste wat ik geroosterd heb waren vleugeltjes op een Weber Smokey Joe op het balkon van mijn flatje in Rotterdam. Was geen succes bij de buren: de naam van de bbq zegt genoeg 😉
  Maar ik moest en zou grillen toen ik eenmaal op mijn zelf ging wonen.

 • Reageer
  Ton van Belkum
  woensdag, 1 maart 2017 at 22:51

  Drumsticks en worsten!!

 • Reageer
  Antwan Brukx
  woensdag, 1 maart 2017 at 22:52

  Een bbq pakketje van de AH zal het 1e zijn geweest nu inmiddels toch al wat jaren wijzer. Een looflighter zou wel een uitkomst zijn

 • Reageer
  Tim
  woensdag, 1 maart 2017 at 22:56

  Kippeboutjes op een weber barbecue.

 • Reageer
  Arjan Keijzer
  woensdag, 1 maart 2017 at 22:57

  Gefeliciteerd Lourens Bekering, je mag nu 3 maanden niet meer meedoen om ons ook een kans te geven mooi kruiden prijzenpakket. Mijn eerste bbq gerecht was een oerhollands…….FRIKANDELLETJE

 • Reageer
  Piet Marcus van der Meulen
  woensdag, 1 maart 2017 at 22:57

  De eerste paar keer dat ik zelf achter een bbq stond heb ik ook kant-en-klare bakjes van de supermarkt staan flamberen. Op m’n eerste Weber heb ik de eerste keer spareribs gemaakt volgens het recept van Easterwood.

 • Reageer
  Niels Breurkes
  woensdag, 1 maart 2017 at 22:57

  Zelfgemaakte hamburgers tijdens de vakantie op een Hitachi BBQ …30 jaar geleden.

 • Reageer
  Roel Duysserinck
  woensdag, 1 maart 2017 at 23:08

  Het eerste echte bbq gerecht leverde me een officiëel certificaat op…. MOINK ballen…noskos style! Sindsdien ben ik van deze site niet meer weg te slaan

 • Reageer
  Leon van Groesen
  woensdag, 1 maart 2017 at 23:10

  Mijn allereerste keer zelf bbq-en, zonder supervisie van m’n ouder, was tijdens een reis naar Kreta lang geleden.
  Bij de supermarkt een mega verpakking diepvries garnalen gekocht en die allemaal op een zelfgebouwd bbq-tje van losse stenen en een ijzeren rek als rooster gelegd.
  Dit alles stond op het dak van een nog niet afgebouwd appartementencomplex.

  Citroensap erover. Biertje erbij. Heerlijk!

  Jaren later, toen ik met m’n vriendin terug was op Kreta ben ik er langs gereden en met weemoed teruggedacht aan die avond.

 • Reageer
  Arjan Busger op Vollenbroek
  woensdag, 1 maart 2017 at 23:17

  Tja, je begint toch altijd met een speklapje…
  Al was het alleen maar om (zonder Loofighter) je kolen lekker op gang te krijgen.

 • Reageer
  Mike
  woensdag, 1 maart 2017 at 23:21

  Het aller eerste wat ik maakte was kip mer 5 spices en dat was meer dan 25 jaar geleden. Toen was het geen succes mijn kip smaakte naar drop nu is het een veel gebruikt potje met kruiden hier in huis en maak ik er de meest lekkere dingen mee.

 • Reageer
  Kenneth puijenbroek
  woensdag, 1 maart 2017 at 23:23

  Het eerste dat ik ooit maakte op de Q waren (lekker truttig) shashlicks. Nu weet ik wel beter en maak ik natuurlijk al mijn spiesen e.d lekker zelf!

 • Reageer
  Arjan Coenen
  woensdag, 1 maart 2017 at 23:33

  Een basispakket bbq boven mm stenen buitenhaard/bbq en dan vol Gas!!

 • Reageer
  Paul van zoest
  woensdag, 1 maart 2017 at 23:34

  Speklappen, worstjes en sate..
  Vroeger toen ik nog niet wist hoe ik echt moest bbqen..
  Mijn eerste low and slow was pulled pork :p

 • Reageer
  Jan Zandvoort
  woensdag, 1 maart 2017 at 23:36

  Mijn eerste x grillen was denk ik op vakantie in Duitsland.

  De lokale bratwust en standaard saté stokjes.

  Gelukkig mede door deze site nu al een heel stuk verder ontwikkeld vwb BBQ-en.

 • Reageer
  Francisca Siebelink
  woensdag, 1 maart 2017 at 23:39

  Sateh, eerst snijden onder toeziend oog van mijn moeder, marineren en een dag later rijgen en rijgen….. Pffff pijn in de handen. Mijn vader stak de bbq aan natuurlijk ( mannen taak ) ZONDER spiritus of iets anders. Wapperend met een stuk karton…. leuke herinneringen.

 • Reageer
  Danny
  woensdag, 1 maart 2017 at 23:41

  Het allereerste wat ik echt netjes maakte op de bbq waren onvervalste moinkballs daarvoor was het een grijs verleden van ritueel cremeren van vlees…..

 • Reageer
  J. Schipper
  woensdag, 1 maart 2017 at 23:44

  Het allereerste dat ik heb gecremeerd was stokbrood aan een bamboe stok uit de tuin. Zwarte er een beetje af geschraapt en met boter en suiker. Blokken hout op de Q was geen succes maar wist ik veel toen ik 9 was.

 • Reageer
  Olivier Beyens
  donderdag, 2 maart 2017 at 00:01

  Op mijn 21ste deed ik mijn eerste bbq voor mijn liefje haar klas reünie. Gewoon simpele grill: sate, steak, worst. Dit was mijn eerste bbq en was enorm nerveus. Met als resultaat: alles aangebrand…… Wat een afgang. Dat liefje is ondertussen mijn vrouw. Gelukkig maak ik nu, op 39 jarige leeftijd, betere bbq 🙂

 • Reageer
  Leon van Etten
  donderdag, 2 maart 2017 at 00:06

  Dat moet ergens in Frankrijk op de camping geweest zijn, zo’n 25/30jaar geleden. Hoogst waarschijnlijk hamburgers en worstjes op de oude vertrouwde hibachi van mijn vader. Nu inmiddels een stuk verder…

 • Reageer
  Remco grinwis
  donderdag, 2 maart 2017 at 00:19

  Bij mij was het de beer can chicken die daar in tegen veel langer duurde dan ik zou verwachten maar daar door wel gelijk verslaaft geworden ben aan het bbq low and slow hot and fast

 • Reageer
  Jan
  donderdag, 2 maart 2017 at 01:08

  Het eerste wat ik op de bbq gemaakt heb waren speklappen. Denk dat ik een jaar of 8 was dus al gauw zo’n 30 jaar geleden. Dat alles aan de hand van mijn vader want ja, kinderen en open vuur was ook toen al gevaarlijk. Op een onbewaakt ogenblik, waarschijnlijk was het flesje bier van mijn vader “omgevallen”, vlogen de vlammen hoog boven het rooster uit.
  De speklappen waren zodoende super knapperig maar ook zwart gebladerd. Fantastisch vond ik het (mijn vader was minder enthousiast). Vuur en vlammen.
  Wat wil je nog meer als kind. Lekker eten natuurlijk. Nu ja, daar ben ik op latere leeftijd dan eindelijk achter gekomen.
  Tegenwoordig maak ik de heerlijkste ( al zeg ik het zelf) stukken vlees klaar op de weber of pro q.
  En nog altijd vind ik vuur en vlammen leuk. Zeker met een goed stuk picanha maar meestal is het vandaag de dag toch meer vuur en rook wat de klok slaat. Vooral dankzij goede bbq- sites zoals bbq-nl.com
  En mijn vader? Jaren na dato staat die nog steeds elke keer weer lekker te draaien met die speklappen en satéstokjes om zich ondertussen af te vragen hoe die zoon van hem het toch lukt om de mooiste stukken vlees zo smaakvol op zijn bord weet te toveren….

 • Reageer
  André Roos
  donderdag, 2 maart 2017 at 02:53

  Groot gebracht met de zomer en strand-barbecues op Curaçao, was het eerste wat ik zelf maakte sate Ajam 🙂
  (varkensvlees was moeilijk te krijgen op het eiland)

 • Reageer
  Jan-Willem van den Heuvel
  donderdag, 2 maart 2017 at 02:54

  Ik denk procureurlapjes van ah, of voorgegaarde kip… Inmiddels gelukkig veel geleerd!

 • Reageer
  Danyel
  donderdag, 2 maart 2017 at 05:44

  Beer can chicken…… maar dat is lang, hééél lang geleden…!

 • Reageer
  Martin Guijt
  donderdag, 2 maart 2017 at 05:52

  Je mag het geen BBQ noemen maar op zo’n instantding een hamburger. Op de “echte” BBQ was dit Sate.

 • Reageer
  René Westerveld
  donderdag, 2 maart 2017 at 06:02

  Zeker weten doe ik het niet meer. Is al zo lang geleden,(bijna 20 jaar) maar ik gok dat het hamburgers waren.

 • Reageer
  Tim vd Berg
  donderdag, 2 maart 2017 at 06:08

  Op de camping met een simpel weggooi bbq een flinke hoeveelheid speklapjes, hier waren de buren niet blij mee (qua rook). Het eindresultaat waren een bord vol zwart geblakerde reepjes wat je ook zou kunnen gebruiken als houtskool
  Nu gaat het op mn kamado beter gelukkig.

 • Reageer
  Bas faber
  donderdag, 2 maart 2017 at 06:14

  This lang geleden….maar het zou vast een frikandel zijn geweest op een wegwerp bbq.

 • Reageer
  Daniel
  donderdag, 2 maart 2017 at 06:16

  Toen ik voor het eerst ging bbq lag er een lekker supermarkt pakket op 🙂 alles kant en klaar en fikken maar niet ontbrekend salades sauzen brood ach wie kent het niet bah bah kan er nu niets meer bij voorstellen. Maar dat waren toen ook mooie tijden.

 • Reageer
  Yves van ham
  donderdag, 2 maart 2017 at 06:18

  Het eerste wat ik ooit heb gemaakr waren zwart geblekerde babyback ribs op een barbecook . Intussen veel bijgeleerd :). .

 • Reageer
  Jorn
  donderdag, 2 maart 2017 at 06:20

  Het allereerste op de bbq gemaakt door mijzelf waren overheerlijke hamburgers. Het recept wordt nu nog gebruikt.

 • Reageer
  Paul
  donderdag, 2 maart 2017 at 06:40

  Als we het hebben over echt BBQ’en, ben ik vorig jaar begonnen, op een Black Bastaard. Eerste gerecht was een Bavette uit Uruguay, simpel met Pepper en zout, op kerntemperatuur. Gegrild op 200 graden, op een vuur van Argentijnse Black Ranch. Wat hebben mijn vrouw en ikzelf gesmuld!

 • Reageer
  Gé Paardekooper
  donderdag, 2 maart 2017 at 06:42

  Mijn eerste gerecht als “echte” BBQ-er was een beer can chicken, Heerlijk!!

 • Reageer
  Jasper
  donderdag, 2 maart 2017 at 06:57

  Diepvries hamburgers van de supermarkt….en toen kwam het moment….dit jan toch anders 😉

 • Reageer
  Stefan Hollands
  donderdag, 2 maart 2017 at 07:03

  Mijn eerste bbq ervaring waren gecremeerde frikandellen, speklappen met metershoge steekvlammen gecombineerd met een rookgordijn en heerlijke half rauwe drumsticks. Ik mag zeggen dat dit inmiddeld wel aardig verbeterd is, afgaand op de smeekbedes van hongerige gasten wanneer ze weer een vorkje mogen komen prikken.

 • Reageer
  Mark
  donderdag, 2 maart 2017 at 07:09

  Pfff het eerste wat ik ooit gemaakt heb….
  Als tiener Mora hamburgers gebakken op een toen nog metalen winkelmandje van de AH. Kampvuurtje gemaakt op het strand, mandje er overheen en bakken maar.

 • Reageer
  Micha cats
  donderdag, 2 maart 2017 at 07:11

  Ooit begonnen met kant en klaar pakket (worstje,speklapje en een burgertje) op mijn slagers BBQ , toen ik in 2011 mijn weber 57cm kreeg en ik in aanraking kwam met BBQ-nl was het eerste niet standaard gerecht Beer can chicken.

 • Reageer
  Inge Ottens
  donderdag, 2 maart 2017 at 07:22

  De eerste keer nadat mijn man een cursus had gevolgd heeft hij heerlijke pizza’s van wraps gemaakt en beenham gerookt. Daarvoor was het burgerlijk een speklapje enz. Nu zijn we al uitgebreid naar 2 Q’s. En kijken de buren regelmatig over de schutting en verklaren ze ons voor gek als we aan het bbq-en zijn.

 • Reageer
  Rene
  donderdag, 2 maart 2017 at 07:29

  Op de goedkope grill van de bouwmarkt kwamen de bbq paketten van de supermarkt, Op mijn Weber was mijn eerste gerecht was kippendrumsticks omwikkeld met ontbijtspek ingesmeerd met bbq saus

 • Reageer
  Rudy dekker
  donderdag, 2 maart 2017 at 07:51

  Het allereerste wat ik zelf ooit klaarmaakte was een hamburger die eigenlijk in de frituurpan hoort, denk dat ik een jaar of zes was. Later gingen we beginnen met voorgekookte spareribs en kippenpoten, maar het virus sloeg pas echt toe toen ik voor het eerst 321 ribs had gemaakt

 • Reageer
  Enrico finetti
  donderdag, 2 maart 2017 at 08:02

  Op mijn nieuwe weber to Go heb ik als eerste Franse huisgemaakte worsten gemaakt die wij van de eigenaresse van het viswater hadden gekregen
  Bleken dit andouillettes te zijn (vol met orgaan vlees)
  Ze waren mooi van kleur maar de smaak was stukken minder

 • Reageer
  Martijn
  donderdag, 2 maart 2017 at 08:04

  Ćevapčići, can’t go wrong!

 • Reageer
  Tiago
  donderdag, 2 maart 2017 at 08:22

  Een hammetje van de AH, direct op hoog vuur, en het dan raar vinden dat de buitenkant zwart was en de binnenkant rauw.

 • Reageer
  Robert
  donderdag, 2 maart 2017 at 08:32

  Het allereerste wat ik oooooit op een bbq heb gemaakt.. een banaan verpakt in alu folie met rolo’s erin.. was toen meer een zoetekauw.. was erg lekker!!

 • Reageer
  Anne Schyns
  donderdag, 2 maart 2017 at 08:36

  Ik heb ooit een electrische bbq van Tefal gekocht voor mijn ouders, die nog nooit hadden ge-bbq-ed maar het wel erg lekker vinden…. Maar natuurlijk werd de bbq nooit gebruikt… veel te eng!!!! Ik heb toen een recept gemaakt uit het Tefal boekje met de ingrediënten die er op dat moment in huis waren…. geflambeerde ananas (met ijs geloof ik en poedersuiker)… ZALIG!!!! Jaren later toen bij ons de 1ste bbq in huis kwam heb ik heel lang alleen het voorbereidend werk gedaan, marineren etc.. mijn man is de BBQ held, maar toch zijn er al veel gerechtjes aardig gelukt met als toppers chicken tandoori en groene asperges……

 • Reageer
  erik hekkert
  donderdag, 2 maart 2017 at 08:43

  kippepootjes 🙂 crematie geslaagd, maar waren niet te eten.
  tegenwoordig gaat het een stuk beter 🙂

 • Reageer
  Paul van Helden
  donderdag, 2 maart 2017 at 08:51

  Zo hee, das wel een tijdje geleden, zal mijn eigen huis BBQ maar als startpunt nemen en niet die bij mijn ouderlijk huis. Dat was feitelijk niet mijn BBQ 😉
  op mijn eigen BBQ had ik als eerste een rollade, want mijn Campingaz perfect+ gas BBQ had een spit bijgeleverd. En op die BBQ uit mijn jeugd was het eerste wat ik mij kan herrinneren zo’n foute worst die je in de jaren 70 had :-O
  Heden ten dage is de gas BBQ mijn backup en warmhoud BBQ zodat ik niet de hele tijd mijn ei hoef om te bouwen 🙂

 • Reageer
  Age Roskam
  donderdag, 2 maart 2017 at 08:59

  Drumsticks! heerlijk zwart van buiten en rood van binnen.

 • Reageer
  Frank te Nijenhuis
  donderdag, 2 maart 2017 at 09:44

  Als eerste pfff dat is lang geleden, maar ja of dat toen al echt bbq’en was 🙂
  Het eerste dat ik op mijn nieuwe bbq heb gedaan nadat ik een workshop heb gehad waren overheerlijke kippenvleugels indirect gegaard.
  Man wat genieten.

 • Reageer
  Friso
  donderdag, 2 maart 2017 at 09:54

  Na het aanschaffen van een goede/grotere bbq, was kip op blik het eerste wat ik maakte. Daarna 321 ribs ect ect. Al 2 keer je recept van je hertrack gemaakt, goh wat was dat een succes met kerst en vorige week!

 • Reageer
  Pascal van den Noort
  donderdag, 2 maart 2017 at 10:02

  Dat zullen vast gecremeerde worsten en speklapjes zijn op een eenvoudige bbq. Sinds ik jou en frits volg staat er een weber

 • Reageer
  Wim
  donderdag, 2 maart 2017 at 10:06

  standaard AH hamburgers op een weggooi barbecue 😀

 • Reageer
  Niels Zuurmond
  donderdag, 2 maart 2017 at 10:32

  Echt bbq waren spareribs Memphis style. Voor de eerste keer ware ze niet verkeerd.

 • Reageer
  Gert Boonzaaijer
  donderdag, 2 maart 2017 at 10:37

  Eerst heel veel vlees gecremeerd
  Low en slow eerste keer een paar kippetjes
  Maar dat is al een tijdje geleden

 • Reageer
  John in 't groen
  donderdag, 2 maart 2017 at 10:44

  Het allereerste wat ik gemaakt heb op een bbq is een marsmellow op een stokje ! Hele ervaring als je klein bent en verwennerij!

 • Reageer
  Marco Remkes
  donderdag, 2 maart 2017 at 11:05

  Tja… Dat zou ik echt niet meer weten. Dat is zo lang geleden. 😉

  Ik weet nog wel wat het eerste gerecht was op mijn Weber GBS. Mijn eerste serieuze BBQ en opstap naar de rook en low&slow BBQ hobby. Dat was jouw recept voor de lamsbout:
  http://www.bbq-nl.com/2012/10/lamsbout-met-rozemarijn-en-knoflook.html

  Die heb ik daarna nog een aantal keer gemaakt (mede onder druk van de rest van de familie). Heerlijk!

 • Reageer
  Peter
  donderdag, 2 maart 2017 at 11:36

  Hey Dennis,
  Bij BASBQ kan ik je wereldberoemde Noskos rub niet vinden. Wilde je het even laten weten. Grt peter

 • Reageer
  Jos van duivenvoorde
  donderdag, 2 maart 2017 at 11:38

  Saté en kippe pootjes op mijn Smokey You.
  Die ik na 12 jaar nog steeds heb en gebruik.
  Inmiddels wel meerdere BBQ,s.

 • Reageer
  Niels de Smit
  donderdag, 2 maart 2017 at 11:52

  Goeie vraag.. dat is met vlag en wimpel de verkoolde speklap. Gooi die er eerst maat op zeiden ze dan.. dan gaat het vuur lekker aan.

 • Reageer
  Peter
  donderdag, 2 maart 2017 at 11:53

  Het is meer dan 40 jaar geleden. Net getrouwd en uitgenodigd bij onze nieuwe buren, van Indische afkomst, om op hun verjaardag te komen. Volgens een goede Indische gewoonte blijft iedereen eten en wij dus ook. Naast de vele lekkere gerechten werden er ook kipsate gegrild op een klein barbecuetje. En ja hoor, de volgende week hebben wij ook zo’n gietijzeren barbecuetje aangeschaft. Natuurlijk de eerste keer saté ajam. Later gevolgd door de speklappen en braadworstjes. Wat een geweldige tijd was dat, nu ik eraan terug denk. Datzelfde jaar ging een soortgelijke bbq als bouwpakket mee op vakantie naar Frankrijk. Heerlijk ’s avonds dat gekokkerel voor je tentje. Nu tegen de zeventig nog steeds met regelmaat achter de bbq te vinden of bij de kinderen die het van vroeger meegekregen hebben, maar dan wel achter zo’n groot ei. Geweldig het blijft fascineren en uitstekend smaken.

 • Reageer
  Ruud Kok
  donderdag, 2 maart 2017 at 12:24

  Naast het grillen van diverse BBQ-vleespakketten van een slager is het eerste serieuzere BBQ avontuur begonnen met de Bierkip.

 • Reageer
  Nico
  donderdag, 2 maart 2017 at 13:06

  Speklappen! Dat is het duct-tape van het eten! Je kan er alles mee! Maar in het begin is het goed om het rooster lekker vet te krijgen en het vuur goed aan! ;-p

  • Reageer
   Nico
   donderdag, 2 maart 2017 at 13:07

   Trouwens… Van harte met 10 jaar!!!

 • Reageer
  Coert
  donderdag, 2 maart 2017 at 13:21

  Hamburgers en kippenpoten op een heerlijke zomerdag

 • Reageer
  Paul
  donderdag, 2 maart 2017 at 13:46

  Wat in ieder geval nog traceerbaar is: karbonade aan het stuk met maiskolven. En dat vond ik hier: http://kralingskroken.blogspot.nl/2009/06/mesquite.html
  Alles wat ik daarvóór sinds the early nineties in de vorige eeuw deed, tja, dat legde ik nooit op blog vast.

 • Reageer
  Camiel Berkers
  donderdag, 2 maart 2017 at 14:09

  Mijn eerste keer bbq is zo lang geleden….. mijn eerste keer echt L&S was in 2013: pulled pork, dat was ook meteen mijn intro bij het bbq-genootschap. Het resultaat: 14 uur spanning, super lekker broodje PP EN een Knorrie!

 • Reageer
  Alan
  donderdag, 2 maart 2017 at 15:05

  Eerste keer zelfstandig bbq-en is denk ik op een skottelbraai in het Krugerpark in Zuid Afrika geweest. Staat me bij dat er toen oa kip opgwgaan is. Geen inheems vlees meen ik me te herinneren.

 • Reageer
  Roel
  donderdag, 2 maart 2017 at 15:32

  Geschroeide wenkbrauwen, als 13-jarige véél te veel spiritus op de kolen gegooid en head-first een aansteker erbij gehouden.

 • Reageer
  Henri Matthijssen
  donderdag, 2 maart 2017 at 16:44

  Kipfilet die eerst ’s nachts in een witte wijn met sjalotjes marinade had gelegen. Dat is ondertussen al weer 37 jaar geleden…

 • Reageer
  Joost van Beekum
  donderdag, 2 maart 2017 at 17:33

  Het eerste ooit?
  Dat moet een sateetje uit de supermarkt zijn geweest op de oude gril bbq van papa.
  Aan boord en ik zal 6 of 7 zijn geweest.

 • Reageer
  John ordelman
  donderdag, 2 maart 2017 at 18:36

  Speklapjes

 • Reageer
  Peter Snijder
  donderdag, 2 maart 2017 at 19:11

  Mijn eerste bbq ervaring waren zo’n 30 jaar geleden met drumsticks en chipolata worstjes op een camping in Frankrijk. Gezellig voor de tent met een gietijzeren hibashi bbq met die 2 roosters die je alleen scheef boven je houtskool kon zetten. Het vet druppelde dan uit de worstje waardoor het een constant spel was om de vlammen onder je worstjes vandaan te houden. Ondanks de zwarte randjes aan de worstjes was het smullen. Dat smullen is gebleven, alleen de zwarte randjes niet, hahaha.

 • Reageer
  RedFox (Geert)
  donderdag, 2 maart 2017 at 19:17

  Mijn eerste bbq was op 1 September 1976, de dag na ons huwelijk toen we met vrienden hebben zitten nakletsen onder het genot van een biertje en……….echte “Deutsche Bratwurst” op een kleine open Hibachi !
  Weber WSM47, WGA of OTP57 stonden toen nog niet in mijn woordenboek, inmiddels zijn ze hier niet meer weg te denken!
  Ervaring komt met de jaren. 🙂

 • Reageer
  Dennis
  donderdag, 2 maart 2017 at 19:23

  Bij mij stond de bekende beercan chicken als eerst op de q.

 • Reageer
  Tinu$
  donderdag, 2 maart 2017 at 20:02

  Vroeger hahaha opa verteld(20 jaar geleden) Op een kampvuur/open bbq diepvries hamburgers “opgewarmd”
  Gelukkig tegenwoordig wel anders Btw ik volg je ook op FB

 • Reageer
  DanBras
  donderdag, 2 maart 2017 at 20:30

  Dat zal een jaar of 25 geleden zijn op een goedkoop opvouwbaar grilletje van de Blokker. Exact weten doe ik het niet meer, maar dat was voor mij de tijd van de standaard hamburger en speklap. Zelfs de sateh maakte ik toen nog niet.

 • Reageer
  Remco
  donderdag, 2 maart 2017 at 20:36

  Dat is vast een speklap geweest als kind, want dat vet gaf van die mooie vlammen ;-). Tegenwoordig gaat het heel anders

 • Reageer
  Marcel Nas
  donderdag, 2 maart 2017 at 20:52

  De Standaard bbq’tjes van vroeger was:
  – Speklap
  – hamburger
  – spiesjes

  Dus dat zal het hoogstwaarschijnlijk zijn geweest!

 • Reageer
  Monique ten Hoeve
  donderdag, 2 maart 2017 at 20:59

  Het zal zo 40 jaar geleden zijn geweest, ik was ongeveer twaalf jaar. Mijn vader had het vlees op de bbq bereid, maar ik en mijn broertje mochten de bananen er op leggen en draaien en in de gaten houden. Dit werd het toetje met vanille ijs en slagroom. De gebakken banaan eten we nog regelmatig van de bbq, alleen gaat er nu wat bruine suiker en rum bij.

 • Reageer
  Matthijs Bruinsma
  vrijdag, 3 maart 2017 at 00:25

  Eerste wat ik ooit op de barbecue heb gemaakt zijn hamburgers en speklapjes. Heerlijk laten verbranden destijds, zoalls het hoort met een eerste barbecue 🙂

 • Reageer
  DJ
  vrijdag, 3 maart 2017 at 12:37

  Het eerste dat ik op mijn eigen bbq heb gemaakt was buikspek in een carolina rub. Behoorlijk veel komijn in de rub, eigenlijk iets te veel voor mijn doen. Ben zelf niet zo’n fan van komijn.

 • Reageer
  Arno Laros
  vrijdag, 3 maart 2017 at 12:46

  Ik herinner me , als jochie mijn vader helpen shaslick sticks te rijgen,
  sligro burgers ,drumsticks en braadworsten…mooie herinneringen.

 • Reageer
  Rob J
  vrijdag, 3 maart 2017 at 13:54

  Ik kan het me niet meer herinneren. Maar het zal ongetwijfeld een goedkoop, aangebrand vettig worstje zijn geweest.

 • Reageer
  Richard Siere
  vrijdag, 3 maart 2017 at 19:19

  Spareribs!! Ongetwijfeld

 • Reageer
  Michael Maessen
  vrijdag, 3 maart 2017 at 19:31

  Saté volgens een oud famillie recept.

 • Reageer
  Bas Versteeg
  vrijdag, 3 maart 2017 at 20:14

  Heerlijke braadworsten, krokant van buiten rauw van binnen 😉 dat waren mijn eerste.

 • Reageer
  Wim vd Dries
  vrijdag, 3 maart 2017 at 22:12

  Ik blijf het gewoon proberen….

  • Reageer
   Wim vd Dries
   vrijdag, 3 maart 2017 at 22:16

   8 jaar geleden gestopt met roken. Na 2 maanden een wsm gekocht en het eerste wat erop gemaakt werd was Pulled pork. Uiteraard Noskos style.
   Eigenlijk ben jij gewoon de starter van mijn verslaving

 • Reageer
  Pw
  zaterdag, 4 maart 2017 at 10:32

  Op de Kamado was een van de eerste dingen Noskos Classic Ribs!! Op de bbq bij mijn ouders thuis, jaren terug, waren het worstjes.

  En op de camping in Frankrijk sardientjes.

 • Reageer
  Dennis
  zaterdag, 4 maart 2017 at 14:20

  Echte indonesische sate’tjes! Kippedij filet, heel dun op het stokje en dan met overheerlijke echte Indische sate saus erbij! Heerlijk!!

 • Reageer
  Frank
  zaterdag, 4 maart 2017 at 14:55

  Het eerste wat ik op mijn Weber q gasbbq maakte, was bavette in een oosterse marinade. Het was erg goed gelukt, zeker ook door het gietijzeren rooster.
  Inmiddels sinds een klein jaartje over op de bge en hierop lukt het me nog beter om de Bavette goed mals en met een mooie grillstreep te krijgen.

  Overigens helpen websites en communities zoals Bbq-nl echt fantastisch bij het opdoen van nieuwe ideeën.

 • Reageer
  Caspar
  zaterdag, 4 maart 2017 at 21:14

  Kip-ananas saté op de Hibachi van m’n ouders.

 • Reageer
  Henk
  zondag, 5 maart 2017 at 12:20

  Bij mij was het eerste: speklapje en grilworst. En de facebookverwijzing vind ik discriminerend

 • Reageer
  PAUL
  zondag, 5 maart 2017 at 13:51

  Als kind eerst een vuurtje stoken en dan aardappels poffen,daarna kwamen de buurtsuperpakketjes.
  Daarna kwam het betere werk dat begon met een bierkip.

 • Reageer
  Brecht Maes
  zondag, 5 maart 2017 at 16:15

  Het is ongeveer drie jaar geleden dat ik een medium Big Green Egg heb gekregen voor mijn verjaardag van familie en vrienden die allemaal samen hebben gelegd. Het eerste dat ik gemaakt heb is een paashammetje gelakt met ahornsiroop daarna bedekt met ananasschijven en een opgelegde kers in het midden van elke schijf. https://www.instagram.com/p/1GXXFiBWzz/

 • Reageer
  Marco Gomemers
  zondag, 5 maart 2017 at 18:51

  Mijn eerste keer op de BBQ: spareribs!

 • Reageer
  Andre
  maandag, 6 maart 2017 at 10:42

  Het eerste was een kippetje. Indirect om mijn nieuwe BGE.
  Waarom heb ik dit niet eerder ontdekt? Vreselijk lekker en eet nu nagenoeg alle vis en vlees van de BBQ. Alleen de geur bij het aansteken al verveelt nooit en is al een genot op zich.

 • Reageer
  Daan
  maandag, 6 maart 2017 at 12:04

  De eerste keer BBQ stond in het teken van een paar kippenpoten en speklappen voor mij. Dat was op een oude campingaz, maar sinds ik op mezelf woon ben ik verslaafd aan mijn weber 57!

 • Reageer
  Peter
  maandag, 6 maart 2017 at 12:15

  Heel afgezaagd maar het eerste gerecht was gewoon een shaslick high & fast 🙂

 • Reageer
  Erik Hoeijmans
  maandag, 6 maart 2017 at 21:33

  Oei… mijn eerste keer… dat is lang geleden… waarschijnlijk waren het van die (vind ik nu) vieze diepvries hamburgers uit de supermarkt… waarschijnlijk nog verbrand ook…

  Inmiddels heel wat jaren en bbq-sessies verder… en van alles gedaan, van ribs, buikspek, picanha via koud gerookte lekkernijen weer teug naar (deze keer zelf gemaakte) hamburgers…

 • Reageer
  Erwin de Vogel
  maandag, 6 maart 2017 at 22:57

  Saté en hamburgers lagen de eerste keer op “mijn”. Bbq. De hamburgers waren kant en klaar, de saté had eerst een nacht in de zelf gemaakte marinade gelegen. Zeker de saté was een blijvertje!

 • Reageer
  Remco Tigelaar
  dinsdag, 7 maart 2017 at 16:12

  Langgeleden in een oude gootsteenbak eerst fikkie gestookt, daarna houtskool erbij, rooster erover en simpele hamburgers en saté er op. Voor toen eigenlijk best lekker!!

 • Reageer
  Emiel
  dinsdag, 7 maart 2017 at 20:32

  Het eerste dat ik gemaakt heb op de BBQ, zou ik me nu voor schamen om dat voor te zetten,
  Diepvries burgers en Frikadellen.

 • Reageer
  Joost Bonten
  woensdag, 8 maart 2017 at 11:56

  Het eerste wat ik ooit op een bbq maakte weet ik niet meer, maar ik denk dat ik meer dan 10 jaar geleden begonnen ben met “echt” bbq-en met een paar lappen schouderkarbonade. Low en veel te slow, daarna is het alleen maar beter geworden gelukkig!

 • Reageer
  Tom Plat
  woensdag, 8 maart 2017 at 14:50

  Als eerste heb ik een kip geprobeerd indirect te grillen. Dat ging dus na een half uur al mis. Ik had niet genoeg briketten waardoor de temperatuur niet omhoog kwam. Sindsdien heb ik het ruimschoots goed gemaakt.

 • Reageer
  Richard Schuurs
  donderdag, 9 maart 2017 at 09:41

  Het zal een jaar of 20 geleden zijn dat ik voor familie een bbq wilde organiseren. Een paar kant-en-klaar schotels gehaald bij de Nettorama, het hele assortiment sauzen van Calvé en een bak vettige Huzarensalade. Een bbq zonder deksel ramvol met goedkope kolen (ook Nettorama) en een tijd lopen klungelen met lucifers en spiritus…… Uiteindelijk is het me gelukt om de kolen gloeiend te krijgen en kon het feest beginnen. Natuurlijk was het veel te heet, waardoor de goedbedoelde bbq meer weg had van een crematie of rituele verbranding. De voorgemarineerde drumsticks, speklappen, satés en hamburgers waren zwart van buiten en half rauw van binnen……

  Dat gaat tegenwoordig wel anders. Voornamelijk “low & slow” en vooral geen voorgemarineerde rommel meer. Alle runs, marinades en sauzen zelf maken en enkel nog kwaliteitsvlees van de slager.

  Een typisch gevalletje van “Wijsheid komt met de jaren”

 • Reageer
  Juul Verhaegh
  donderdag, 9 maart 2017 at 11:18

  In onwetendheid van wat voor moois er van de bbq kon komen, waren het bij mij speklappen van de supermarkt welke als eerste van de bbq kwamen. Gelukkig ben ik nu een aantal jaren verder en wijzer om heerlijke gerechten van de bbq te laten verschijnen.

 • Reageer
  Jaco Looij
  donderdag, 9 maart 2017 at 18:47

  Een hele kip – en droog dat ie was …… :'(

 • Reageer
  michel verheij
  zondag, 12 maart 2017 at 20:45

  Heerlijke zwarte sate van kippendijen.

 • Reageer
  Jeffrey
  maandag, 13 maart 2017 at 16:20

  Dat is al weer ruim 20 jaar geleden. Ik verkocht toen Webers in een ijzerwaren winkel en vond dat de go anywhere perfect was voor op balkon. Ik denk dat het tien speklapjes en kippen pootjes waren.

 • Reageer
  Michiel Faber
  dinsdag, 14 maart 2017 at 15:29

  Op mijn ‘oude’ bbqtje (lees: oudhollandbovendevlamvanbuitenzwartvanbinnenrauw) zou ik het niet meer weten. Hamburger of worstje denk ik. Op mijn smoker (sinds ca 5 maanden in mijn bezit) een Cote de boeuf van dik een kilo. Krijg er nog trek van.

 • Reageer
  Matthijs
  woensdag, 15 maart 2017 at 11:50

  Wat er de allereerste keer op de bbq ging zou ik niet meer weten. De eerste keer op de huidige bbq heb ik beer can chicken gemaakt.

 • Reageer
  Leo
  woensdag, 15 maart 2017 at 15:42

  Hoi Dennis, ik beschouw mijn WSM eigenlijk als mijn eerste echte barbecue (voorheen wel veel gegrild met de gewone Weber), en daar was mijn eerste gerecht de pulled pork naar Noskos wedstrijd recept. Was top!

 • Reageer
  Denni Petersen
  donderdag, 16 maart 2017 at 17:38

  de echte eerste keer op een barbecue, dat moeten gecremeerde speklapjes geweest zijn…..rookie mistake.

 • Reageer
  Martijn
  donderdag, 16 maart 2017 at 22:16

  Franse chipolatas tijdens mijn eerste vakantie zonder ouders in Z-Frankrijk , op een centrale bbq/vuurplaats ivm brandgevaar

 • Reageer
  Martijn Joosten
  vrijdag, 17 maart 2017 at 15:56

  Dat waren hamburgers. De eerste bbq met de standaard sauzen, standaard vlees en kant-en-klare salades.

 • Reageer
  Tim Staa
  zondag, 19 maart 2017 at 13:18

  Het eerste wat ik maakte waren hamburgers op een weg werp bbq van de benzinepomp. Maar dat is eigenlijk grillen dus die tel ik niet mee. Het eerste wat ik op een kogel bbq met de de deksel er op maakte waren vakenshaas satétjes. En dat was zoveel beter dan alleen grillen.

 • Reageer
  Frits den Elsen
  zondag, 19 maart 2017 at 13:40

  De eerste keer op de barbecue dat was een BCC voor mij, daarvoor deed ik eigenlijk alleen cremeren van vlees ennu sinds een maand of 4 over op een weber47

 • Reageer
  Marco Gosselink
  zondag, 19 maart 2017 at 15:56

  De eerste keer op een kant en klaar bbq-tje was een varkenshaasje. Iets te hoog gegrepen toentertijd maar wonder boven wonder niet verbrand het heelijk van smaak. Veel geluk gehad.

 • Reageer
  Ben Veldhoen
  maandag, 20 maart 2017 at 13:15

  jah… gewoon een speklapje….

 • Reageer
  Bouke
  dinsdag, 21 maart 2017 at 13:12

  Ik heb ooit als eerste een diepvrieshamburger gecremeerd. Nu gaat dat wel anders, mede dankzij jouw blogposts en recepten.

 • Reageer
  de Vries
  woensdag, 22 maart 2017 at 10:41

  Een dikke picanha 😀

 • Reageer
  Jamy Boeckx
  woensdag, 22 maart 2017 at 10:45

  gewoon lekker simpel, brood op een stokje bij de scouting 🙂

 • Reageer
  Bram
  vrijdag, 24 maart 2017 at 14:00

  Marsmellows, als jongen van 10. Even boven het vuur zacht laten worden en dan tussen twee droge koekjes, lekker toetje!
  Zeker als je hem helemaal zelf hebt gemaakt 😉

 • Reageer
  Niels Geraedts
  vrijdag, 24 maart 2017 at 15:30

  Mijn 1e keer op de bbq? ik ging er jaren vanuit dat de 1e keer op de bbq op een grill was.. Ondertussen ‘bbq’ ik dus pas kort.
  Het 1e? spareribs. Resultaat grote ogen en een diepe stilte, wat een verschil met grillen! ondertussen 3 bbq rijker maar een tekort aan tijd. daar kan deze aansteker weer iets in helpen…

 • Reageer
  Sander Goes
  zaterdag, 25 maart 2017 at 15:11

  Aldi worstjes 😀

 • Reageer
  Danny van der Stappen
  maandag, 27 maart 2017 at 20:47

  Mijn eerste keer bbq was met heerlijke saté met marinade van moeders recept en lekkere knoflooksaus (wat je de dag erna nog proeft). Maak ze nog regelmatig en geniet er nog elke keer van en mijn vrienden ook.

 • Reageer
  Mascha
  woensdag, 29 maart 2017 at 05:35

  Het eerste wat ik klaar maakte op de bbq was de beercan chicken. En op slag was ik verliefd op bbqen…. vele kippen volgden en zullen nog volgen 😉 en tussen de kippen door ligt er van alles op de bbq.

 • Reageer
  Daan
  woensdag, 29 maart 2017 at 06:49

  Gecremeerde hamburgers op een met spiritus aangestoken bbqtje. Gelukkig zijn we inmiddels een stuk wijzer en komen er smakelijke gerechten van de bbq. Aansteken gaat ook een stuk beter, al kan t altijd nog mooier met een looflighter

 • Reageer
  J. Smit
  woensdag, 29 maart 2017 at 11:21

  Het is allemaal begonnen met kant-en-klaar à la minute pakjes “vlees” van de super. Gelukkig weten we nu wel beter =D

 • Reageer
  Maarten de Wilde
  woensdag, 29 maart 2017 at 15:46

  Dat zal eind jaren 70 aan het Gardameer met m’n ouders geweest zijn. Ik ging altijd vissen met m’n vader (in zo’n rubber opblaasbootje, metertje of 50 uit de kant) en de gevangen vis ging of in de frituurpan (de hele kleintjes) of op de barbecue! Dus zelf gevangen witvis van het Gardameer…

 • Reageer
  Erik van der Kooij
  donderdag, 30 maart 2017 at 15:51

  Eerste keer? Zelf gemarineerde sate (kip en varken) met een overdosis knoflook. Lekker gebakken op houtskool. Onder een zeiltje omdat het goot van de regen. Wel superlekker vooral omdat je het ruim een dag later nog kon proeven …..Note to self: volgende keer iets zuiniger met de knoflook!

 • Reageer
  Roland de Hoop
  donderdag, 30 maart 2017 at 23:29

  Ah, mijn eerste keer. Dat was destijds samen met mijn vader. Simpele diepvries hamburgers. Sindsdien een hoop gemaakt op de BBQ, spareribs, short ribs, pulled pork… Maar wat vinden mijn kinderen het lekkerst… Simpele diepvries hamburgers, net als ik toen. Wel van de Kamado natuurlijk, en ze mogen mij ook meehelpen! Trouwens, gefeliciteerd met het 10 jarig bestaan!

 • Reageer
  Victor
  vrijdag, 31 maart 2017 at 08:09

  Diepvries hamburgers en frikandellen voor de kids. Heerlijk in de pre-US bbq tijd. Inmiddels een aantal Webers en een Kamado verder 🙂

 • Reageer
  Johan
  vrijdag, 31 maart 2017 at 11:17

  Mijn eerste bbq avontuur betroffen zelfgemaakte hamburgers, heerlijk met een zelfgemaakte bbq saus. Met recepten gejat uit een of ander Xenos boekje…

 • Reageer
  Jeroen van Veen
  vrijdag, 31 maart 2017 at 15:21

  Dat waren drumsticks op een camping in Italië! Waarom weet een mens dat nog haha, was denk een jaar of 12 🙂

 • Reageer
  Rob Daen
  vrijdag, 31 maart 2017 at 21:10

  Zo’n twintig jaar geleden een beercan chicken op m’n net nieuwe weber 57 cm. Als kado gekregen voor mn 18e verjaardag! Staat al 20 jaar buiten en nog steeds een prima bbq. Morgen gaat jouw pulled pork erop, nu al zin in!!

 • Reageer
  Ramon van Schendel
  vrijdag, 31 maart 2017 at 22:58

  Ik heb als eerste hamburgers geprobeerd eetbaar te maken op een imitatie bbq. Hopeloos mislukt maar ik had wat op de bbq. Inmiddels gaat het al wat beter 😉

 • Reageer