Over BBQ NL

BBQ-NL is het blog van noskos, althans zo heet ik cyberspace, in het echte leven luister ik ook naar Dennis. Ik ben 49 jaar, woon in het Westland en barbecue.

In 2007 kocht ik, naast mijn “gewone” Weber barbecue, een Weber Smokey Mountain Cooker (WSM), de smoker van Weber. Ik schreef toen op een ander blog voornamelijk over bakken en wilde dat blog niet „vervuilen” met barbecue-berichten, daarom ben ik BBQ-NL gestart.
One Toch Gold en WSMIn eerste instantie wilde ik mijn ervaringen met de smoker opschrijven en laten zien wat ik zoal maak op de barbecue. Tevens wilde ik laten zien dat het helemaal niet zo moeilijk is om eens iets anders te maken dan de geijkte saté, hamburgers, speklapjes en kippenpoten die zwart zijn aan de buitenkant maar nog rauw aan de binnenkant. De bedoeling toen was om het toe te spitsen op het echte barbecueën en minder op grillen. Maar het is langzamerhand uitgegroeid tot een all-round barbecue en grill site waar van alles is te vinden.

Naast de twee barbecues van het eerste uur waar alles mee begonnen is heb ik inmiddels ook een Big Green Egg Large in de tuin staan. Dit is momenteel de meest gebruikte barbecue hier. Verder heb ik nog een Weber Go Anywhere portable barbecue voor als ik eens ergens anders wil barbecueën.
Big Green Egg LargeIn de loop der jaren is barbecue een groot deel van mijn leven geworden. Inmiddels ben ik samen met Frits (EasterwoodBBQ) eigenaar van het BBQ Genootschap, het gezelligste en meest informatieve barbecue-forum van Nederland en ver daar buiten.

Ook doe ik met mijn team de Sea Side Smokers mee aan barbecue-wedstrijden. En niet onverdienstelijk mag ik wel zeggen. In 2015 zijn we Nederlands Kampioen in de categorie Ribs geworden en behaalden we de tweede plaats in het algemeen klassement! Als ons team niet mee kan doen aan een wedstrijd dan zit ik vaak in de jury.

Wat doe ik als ik niet barbecue?!? Ik hou van lekker eten, een stevige cocktail en een slap bakkie koffie. Ik reis graag, kijk met veel plezier naar de betere film en bezoek regelmatig het theater of een concert.

Bakken doe ik trouwens nog steeds met veel plezier en de resultaten daarvan kun je vinden op bakeholics.nl, een bakblog dat ik samen met 2 andere bakfanaten run.

Wil je me iets vragen?!? Stuur dan even een mailtje naar info@noskos.nl

Of vul het onderstaande formulier in.