1 In Rub Review

Serial Grillaz Chicken Dust, barbecuerub review

Chicken DustTijdens de Tony Stone Low & Slow BBQ Competition kreeg ik van Huddie Lee Stokes een bus Serial Grillaz Chicken Dust in mijn handen gedrukt. Of ik die wilde proberen? Huddie ken ik al jaren, tijdens de allereerste Tony Stone werd hij eerste bij de kip en zijn team scoort meestal goed in die categorie dus ik wilde zijn kipkruidenmix graag proeven!

 Buiten dat Huddie wedstrijden doet en barbecuekruiden en -sauzen maakt heeft hij ook nog een erg succesvol barbecue catering bedrijf, Stokes BBQ.

Wat meteen opvalt is de gele kleur van de Chicken Dust. Kurkuma denk ik dan meteen en dat is dus ook één van de ingrediënten.
Qua geur is dit een andere rub voor kip dan de traditionele Amerikaanse mixen. Voor mij houdt het een beetje het midden tussen iets Aziatisch en onze meer traditionele kipkruiden.

Wanneer je naar de ingrediënten kijkt is dat ook de hoek waarin je het een beetje moet zoeken. zout, peper paprikapoeder, chili, knoflook aan de ene kant en kerrie, kurkuma, gember, koriander, foelie, komijn, piment aan de andere kant. Daarmee is het een soort Euro-Aziatische fusionrub geworden.

Ik heb de Chicken Dust op kipvleugels losgelaten en daar komt het prima tot zijn recht, wel had het voor mij nog wel een stukje pittiger gemogen omdat ik bij deze mix van kruiden ook iets pittigs verwacht. Maar ik snap dat Huddie een ander soort rub heeft gemaakt waarmee hij een groter publiek wil aanspreken. En niets houd je natuurlijk tegen om er nog even wat cayennepeper of chipotle overheen te strooien als je toch bezig bent.
De smaak was na het grillen niet heel erg uitgesproken, gewoon smakelijke kipvleugels met een uitgebalanceerde smaak. Goed zoals ze waren maar ook een mooi als basis voor verschillende  sauzen of om te mengen met een andere rub.

 

Chicken Dust is een originele rub

De Chicken Dust van Serial Grillaz is een originele rub van Nederlandse bodem. Ik ken geen enkele andere kruidenmix die het in dezelfde hoek zoekt en dat maakt hem uniek. Buiten dat hij voor kip is bedacht is hij volgens het etiket ook lekker op een eitje of patat en ik kan me dat goed voorstellen. Je vindt Chicken Dust bij de bekende webwinkels.

Dit product is aan mij beschikbaar gesteld door de maker. Voor deze recensie ontvang ik geen vergoeding en alle meningen zijn van mijzelf.

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reageer
    Marc bohm
    donderdag, 4 augustus 2016 at 20:57

    Heb de rubb hier ook staan,smaakt super ook hebben ze voor ons de bruiloft de catering gedaan …was echt super alleen maar goede berichten gehad …zijn toppers

  • Reageer

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.