3 In Bijgerechten van de Barbecue

Keri’s Hog-Apple Baked Beans

Van Frits, één van de leden van het forum, kreeg ik twee blikken Bush’s Beans. Dit zijn blikken bonen uit de VS die hier lastig verkrijgbaar zijn, Frits had ze gevonden bij de American Foodstore in Wilrijk, net onder Antwerpen.
Ik was op de Virtual Bullet site al een hele tijd terug een recept voor bonen tegengekomen waar iedereen over roept. Het is van Keri C. een lid van zowel de Virtual Bullet site en de BBQ Brethren. Het recept stond al een aardige tijd op het lijstje van dingen die ik nog eens wilde maken maar bevatte nogal wat dingen die we hier niet hebben, zoals de Bush’s Beans en een blik appeltaartvulling.

Na wat heen en weer discussiëren op het forum kwam spiffs met de geniale oplossing om in plaats van de appeltaartvulling een potje appelcompote te gebruiken. Voor baked beans had ik inmiddels ook een recept. Dus ik kon alles maken. Maar toen ik van Frits de Bush’s Beans kreeg met een briefje er bij dat ik hier maar iets leuks mee moest maken wist ik het meteen, Keri’s Hog-Apple Baked Beans!

Hierbij het door mij aangepaste recept, het oorspronkelijk recept is hier te vinden.

Ingrediënten:
125 gram spekjes om uit te bakken (ik heb mijn eigen bacon gebruikt)
1 blik Bush’s Baked Beans, maar Heinz baked Beans kan ook
250 gram pulled pork of gebakken Jimmy Dean Sausage
1/2 cup barbecuesaus (ik heb Sweet Baby Ray’s gebruikt)
1 potje appelcompote (snij de grote stukken kleiner)
1/2 gesnipperde ui
1/2 groene paprika in kleine stukjes
1/4 cup donkerbruine basterdsuiker
1 eetlepel Worcestershiresaus
1 eetlepel Amerikaanse gele mosterd (bijvoorbeeld Tesi Bon)
1/2 theelepel chipotle poeder of cayennepeper
1/2 theelepel barbecue rub

Bak de spekjes uit en hou apart. Bruin de ui en paprika in het spekvet.
Meng alle ingrediënten en doe ze in twee folie bakjes, het was te veel voor één bakje.
Zet twee uur in de smoker op 225 – 250 F / 107 – 121 C, met wat rookhout naar keuze. Of een uurtje indirect in de gewone barbecue op 350 F / 175 C.

Je hebt nu genoeg bonen voor 6 personen.

De bonen waren heerlijk, veel lekkerder dan mijn oude recept en ik denk dat ik deze voortaan maar gebruik. Ik moet wel kijken hoe het is met Heinz baked beans maar ik denk nog steeds erg lekker. Wel was het vrij pittig, voor mij geen probleem, maar voor sommige van de eters had het wel iets milder gemogen, dus minder peper toevoegen als je het niet te heet wil hebben!

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reageer
  Frank
  dinsdag, 16 maart 2010 at 23:28

  De bonen zijn ook te verkrijgen bij
  http://www.americanfood4u.com

 • Reageer
  michel
  zondag, 30 juni 2013 at 09:48

  Het water komt in mijn mond!

 • Reageer