8 In mededelingen

Back in Business!

We're BackNiet lang nadat ik mijn nieuwe layout hier had geactiveerd kreeg ik een melding van een vriendin dat ze via google+ niet op mijn blog kwam maar op een site voor pillen terecht kwam. Dat was het begin van een paar maanden ellende.

Mijn blog was besmet met de zogenaamde pharma hack, een vrij ingenieus virus dat ervoor zorgde dat sommige mensen die via google naar BBQ-NL wilden op een andere site uitkwamen. Het virus zat erg goed verstopt en telkens als ik besmette bestanden had gevonden en opgeschoond dan dook het weer ergens anders op.

Terwijl ik de hack probeerde op te sporen stopte de menu’s op mobiele apparaten ermee en dacht het logo op de voorpagina „Bekijk het maar, zo heb ik er geen zin meer in.”

Ik dacht dat alles met de hack te maken had. En begon na een paar maanden van zoeken aardig wanhopig te worden. De zin om te bloggen was inmiddels weg, vandaar dat het even rustig was.

Op een bepaald moment kwam Emiel, onze BBQ Genootschap technicus met een oplossing voor het probleem met de menu’s. Hij had ernaar gekeken en het leek erop dat Yoast, een plugin van WordPress een conflict gaf met mijn thema. En inderdaad na wat testen bleek dat het probleem te zijn. De bouwer van mijn thema benaderd en die had een oplossing voor het probleem. En zo doende deden de menu’s het weer. Althans op de meeste pagina’s…

Inmiddels had ik ook iemand gevonden die een virusscanner voor wordpress heeft gebouwd en na een klein maandje was ook het laatste stukje van mijn virus er uiteindelijk uit.

Bleef alleen een niet verschijnend logo en menu op de voorpagina over. Met behulp van de themabouwer is ook dat inmiddels gevonden. En werkt alles nu weer.

Gelukkig maar want er gebeurt weer genoeg in barbecueland. Hele leuke dingen maar ook dingen waar ik een beetje verdrietig van word, iets met barbecue op televisie. In ieder geval genoeg stof om over te schrijven.

We’re back in business!

Dit vind je misschien ook leuk

8 Reacties

 • Reageer
  Bastiaan Bitter
  zaterdag, 13 juni 2015 at 10:33

  Top! Goed om te horen dat wij weer wat vaker wat gaan horen 😉 Succes!

 • Reageer
  langemakki
  zaterdag, 13 juni 2015 at 11:52

  En ik dacht dat het aan mijn mobiel lag… Gelukkig opgelost!

 • Reageer
  Mark Veurink
  zaterdag, 13 juni 2015 at 11:53

  Goed nieuws!
  Fijn dat de problemen achter de rug zijn. Techniek is Super handig, maar als het niet meer werkt wordt je goed chagrijnig!
  En dat BBQ tot hit van de zomer van 2015 is gebombardeerd is wel duidelijk. Hoorde laatst op de radio al reclame van Weber voorbij komen! Of we hier echt blij mee moeten zijn tsja… Wel leuk als meer mensen de heerlijke smaak van de Q ontdekken, maar er is ook een reëele kans dat ze in crematie mode blijven hangen , en vooral de leveranciers er centjes mee verdienen.

 • Reageer
  Mac
  zaterdag, 13 juni 2015 at 12:35

  Fijn om te lezen dat je weer in de lucht bent Dennis, en dat je drive weer terug is.
  Top

  Grtn
  Mac

 • Reageer
  Ronald
  zaterdag, 13 juni 2015 at 13:49

  Zelf had ik een hack op mijn website. Zelfs zo erg dat ik op de Blacklist kwam. Hierdoor heb ik een nieuwe site laten bouwen en heeft mijn webdude mij van de Blacklist af weten te krijgen. Al met al ben je dan wel klaar met het hele gebeuren .
  Gelukkig ben je er weer want heb je commentaar wel gemist, behalve hetgeen je op feestboek zet dan!!!

 • Reageer
  Ronald
  zaterdag, 13 juni 2015 at 14:19

  Fijn te zien dat je alles weer onder controle hebt, Den. Niets is vervelender dan wanneer de techniek niet mee werkt. Ben benieuwd naar je commentaar over dat tv programma

 • Reageer
  Joost
  zaterdag, 13 juni 2015 at 18:07

  welcome Back!
  ik volg je graag
  en doe qua BBQ lekker mee!

 • Reageer
  Rick
  zaterdag, 13 juni 2015 at 21:26

  Hoi Noskos. Ik volg je blog al langere tijd, en begreep via het forum dat je idd last had van een hoop ellende. Gelukkig is het voorbij. Hoop weer heel veel inspiratie van je te mogen opdoen. Echt een topsite! Voor velen (waaronder ikzelf) DE opstap naar ECHT bbq-en.

 • Reageer