115 In mededelingen

Win een gesigneerde versie van Het Vuur de Baas! (actie is beëindigd)

Het Vuur De Baas CoverOok deze maand geef ik weer iets weg vanwege het tienjarig jubileum van BBQ-NL. Mijn boek, Het vuur de baas, verschijnt eind deze maand en het lijkt me daarom leuk om de gelukkige winnaar een gesigneerd exemplaar te geven.

Voordat ik ga vertellen hoe je mijn boek kunt winnen wil ik jullie eerst nog even vertellen wie de winnaar is van vorige maand. Ik heb maar even een dagje mee gewacht, op 1 april denken mensen toch altijd dat het een geintje is, maar de Looftlighter is gewonnen door: Enrico Finetti! Van harte gefeliciteerd en de Looftlighter komt zo snel mogelijk je kant op!

De afgelopen weken hebben we de laatste hand gelegd aan mijn boek, een aantal drukproeven is de revue gepasseerd en deze week ben ik akkoord gegaan met de omslag en inhoud. Nu is het richting de drukker en ik ben heel benieuwd hoe het er straks in het echt uitziet!

Ook ontving ik deze week het volgende bericht van The Bastard:

‘Het doet ons genoegen om namens de jury te kunnen melden dat BBQ-NL genomineerd is voor BBQ blogger van het jaar.
Andere BBQ bloggers die de jury genomineerd heeft zijn: De BBQ Helden en PitmasterX.’

Hoe stoer is dat? De winnaar wordt vrijdag a.s. bekend gemaakt, ik hou jullie op de hoogte!

‘Ja, leuk allemaal hoor’, hoor ik jullie denken, ‘maar vertel nou maar gewoon hoe ik dat boek van je kan winnen?’. Nou dat is eigenlijk heel erg makkelijk. Laat in een reactie hieronder weten wat jouw favoriete barbecueboek is. Heb je geen barbecueboeken in je verzameling dan mag je ook vertellen waar je dan je inspiratie op doet.

Op 1 mei maak ik de winnaar bekend en die ontvangt een gesigneerd exemplaar.

Wist je al dat BBQ-NL ook op Facebook is te vinden? 

Dit vind je misschien ook leuk

115 Reacties

 • Reageer
  Dave van der Sanden
  zondag, 2 april 2017 at 15:22

  Ik denk dat dit mijn beste barbecueboek gaat worden!

  • Reageer
   Hanneke de Boer
   zaterdag, 22 april 2017 at 15:35

   Ik volg jou natuurlijk al enige tijd en heb je zelfs al eens uitgenodigd om een workshop te geven in onze Finse grillkota 🙂 Maaaaar jij bent natuurlijk hartstikke druk met al je mooie BBQ en sauzen/kruidenwerk en nu ook een echt BBQ boek. Geweldig. Een dikke proficiat en ja ik wil het zeker winnen, ik heb nog geen enkel BBQ boek en het wordt dus hoog tijd om behalve heerlijke fikkies te stoken in Scandinavische vuurhut, ook eens lekker te gaan kokkerellen.
   En mocht je toch nog eens een workshop willen doen hier …je bent van harte welkom 🙂

   Hartelijke groet, Hanneke

  • Reageer
   Hanneke de Boer
   zaterdag, 22 april 2017 at 15:46

   Oh ja Dennis en dit boek heb ik nog niet maar staat wel op de verlanglijst
   http://pyromaniacchef.com/product/cook-book/ Deze dame heeft in Gloucester haar eigen mini-restaurant in haar eigen Finse Kota 🙂

 • Reageer
  Anita
  zondag, 2 april 2017 at 15:23

  We zijn nog maar beginnende bbq-ers en kijken vaak op jouw site voor inspiratie! Goede uitleg voorzien van mooie plaatjes! We hebben nog geen bbq boek. Wat zou het leuk zijn als jouw boek ons eerste was op weg naar nog meer bbq plezier!
  Veel succes met de blog-strijd en de uitgave van je boek!

 • Reageer
  Wout
  zondag, 2 april 2017 at 15:29

  Mijn favoriete bbq boek is smokey goodness. Eigenlijk ook me enigste Maar op bbq-nl.com heb ik de echt de begindingen geleerd en de smaak te pakken gekregen! Ik ben daarom ook super benieuwd er naar!

 • Reageer
  Tim Staa
  zondag, 2 april 2017 at 15:32

  Ik heb nog geen bbq boeken. Mijn ideeën haal ik meestal hier vandaan of van het bbq genootschap. Aangezien ik nog geen boeken heb zou jou boek zeer welkom zijn!

  • Reageer
   Chris Zuiderduin
   zondag, 2 april 2017 at 16:34

   Volgend jaar zal ik hopelijk antwoorden
   Het vuur de baas….
   Momenteel haal ik de meeste info van het BBQ genootschap.

 • Reageer
  Robin hendriks
  zondag, 2 april 2017 at 15:34

  Hallo
  Ik heb enkele bbq_boeken. Waaronder het boek van Jord Althuizen. In elk boek staat wel een leuk en lekker recept. Voor mijn verjaardag heb ik een weber gbs gekregen en wil nu meer en verschillende gerechten gaan serveren voor onszelf en op feestjes. Met een het boek “het vuur de baas” heb ik nog meer keus om geweldige recepten klaar te maken. Als het ook recepten zijn die op de website staan, worden mijn bbq_gasten en ik er heel vrolijk van. Daarom wil ik graag het boek winnen.

 • Reageer
  mark wery
  zondag, 2 april 2017 at 15:34

  Mijn inspiratie haal ik merendeels van bbq-nl. Maar als ik n boek moét noemen dan is het smokey goodness van jord.

 • Reageer
  Erwin Pijffers
  zondag, 2 april 2017 at 15:34

  Welke boeken mij inspireren: naast de bbq bijbel van Julius en smokey goodness, deel 1 ( deel 2 ontvang ik tijdens de presentatie op 9 april in delft) is je blog en de vele andere opties via internet voor mij de belangrijkste bron, daarnaast niet onbelangrijk om te vermelden is dat inspiratie je aanzet op iets te maken en daarna er je eigen twist aan te geven. Den Noskos, so far dank voor alles wat je hebt geschreven en ga vooral zo door dan zal mijn gezin en vrienden daarvan blijven genieten

 • Reageer
  Robbert Officier
  zondag, 2 april 2017 at 15:35

  Mijn favoriete barbecueboek van het moment is Smokey Goodness van Jord Althuizen. De recepten zijn bijna allemaal bijzondere versies van klassiekers en de foto’s zijn ook prachtig. Ik haal ook veel inspiratie uit Pinterest. Ik zoek dan gewoon op een combinatie van ingrediënten en scroll door de foto’s om een basisidee op te doen.

 • Reageer
  Hugo
  zondag, 2 april 2017 at 15:37

  Zo’n winkans laat ik natuurlijk niet lopen!
  Mijn favo boek is die van Aaron Franklin, maar het uitkomen van dit boek kan daar zomaar verandering in brengen!

 • Reageer
  Brecht Maes
  zondag, 2 april 2017 at 15:38

  HETE KOLEN

 • Reageer
  Maup Phefferkorn
  zondag, 2 april 2017 at 15:40

  Jouw website heeft mij zeer zeker geïnspireerd om te gaan bbq-en ipv te grillen.
  Ook de facebookpagina van Mele Best en Richard Bemelmans hebben mij zeker geholpen.
  Ik ben sinds kort in het bezit van Jord Althuizens Smokey Goodness en ga daar binnenkort een paar mooie recepten van maken.

 • Reageer
  Arno Laros
  zondag, 2 april 2017 at 15:41

  2 boeken :
  Big bob Gibson van Chris Lilly
  Fire & smoke van Chris Lilly
  Ere wie ere toekomt, dankzij jouw recensie besteld.

 • Reageer
  René van Deelen
  zondag, 2 april 2017 at 15:42

  Jaaa!!! Ik!! Ik!! Heb meerdere boeken maar nog niet HET HEILIGE BOEK gevonden!! Wordt dit het BOEK? Of aanvulling op de collectie? Waar ik mijn ideeën uit haal??

 • Reageer
  alex woldhuis
  zondag, 2 april 2017 at 15:56

  heb tot nu toe alleen het boek van Jord, jouw boek zal zeer welkom zijn ,als ik em niet win haal ik t zelf wel, maar een boek winnen, met wiens recept (reverse sear ribeye) ik harten kan veroveren zal t extra speciaal maken,

 • Reageer
  Wilco Verbeeten
  zondag, 2 april 2017 at 16:02

  Heb op dit moment 2 boeken. 1 van weber en mijn favoriet die van Jord smokey goodness. Maar veel gerechten haal ik hier vandaan dus een boek zou mooi zijn.

 • Reageer
  Arjan Coenen
  zondag, 2 april 2017 at 16:09

  Hoi Dennis
  Zoals velen tuurlijk het boek van Jord.
  Maar ook de smoke & bbq groep op fb kun je ideeën opdoen.
  Verders online natuurlijk veel te vinden zo haalde ik dus mijn eerste recept voor PP via het www toevallig van bbq helden.
  Ook onze eigen fantasie doet t ook niet slecht al zeg ik t zelf.
  Check anders maar cd op Coenen Outdoor op fb.
  Oog alvast bedankt voor jou inspiratie.

 • Reageer
  Wim van den Dries
  zondag, 2 april 2017 at 16:12

  Tsja, dat zijn er veel…. Big Bob Gibson, Stephen Raichlen, hete vuren enz enz

 • Reageer
  Alfred
  zondag, 2 april 2017 at 16:12

  Ik haal mn ideen en recepten van diverse forums en site’s. Heb trouwens 1 boek sinds vorige week. Van de grill op de plank. Gewonnen in de loterij

 • Reageer
  Ilona
  zondag, 2 april 2017 at 16:18

  How to grill van Steven Raichlen; verouderde foto’s maar met goede recepten!

 • Reageer
  Erik smilda
  zondag, 2 april 2017 at 16:21

  Big bob gibson’s bbq book van chris Lilly. Die kan je niet lezen zonder zin in barbecue te krijgen.

 • Reageer
  Dennis de Nijs
  zondag, 2 april 2017 at 16:30

  Smokey goodnes maar eigenlijk alles wat met bbqen temaken heeft

 • Reageer
  Peter Steenbergen
  zondag, 2 april 2017 at 16:49

  Geen boeken nog. Eigenlijk het meeste hier en op bbq-genootschap.

  Deze zou wel gaaf zijn.

 • Reageer
  Peter van der Waal
  zondag, 2 april 2017 at 16:52

  Tja dat is op dit moment toch zeker wel Smokey Goodness van Jord Althuizen.
  Heerlijke recepten met geweldige foto’s en leuke achtergrond verhalen.

 • Reageer
  Joris Kuipers
  zondag, 2 april 2017 at 17:04

  Na zo’n twee jaar terug het BBQ virus te hebben gekregen heb ik echt alles gelezen wat ik te pakken kon krijgen: Raichlen, Franklin, Big Bob Gibson, Joe Caroll etc.
  Op het moment is het boek van Meathead (van amazingribs.com) wel een favoriet, vooral qua uitleg en techniek. Voor recepten kom ik nog regelmatig hier uit, sowieso voor het PP wedstijdrecept!

 • Reageer
  Jeffrey
  zondag, 2 april 2017 at 17:08

  Op het moment doe ik vooral leuke ideeën op in de bbq bijbel.

 • Reageer
  Ida
  zondag, 2 april 2017 at 17:11

  Ik heb een basisboek van weber met goede recepten, maar ik heb ze nu bijna allemaal wel al een keer gemaakt. Tijd voor een mooi nieuw receptenboek 😉

 • Reageer
  Rob J
  zondag, 2 april 2017 at 17:29

  “Hete kolen”

  Een must have voor een kamadoo gebruiker.

 • Reageer
  Rogier Luijckx
  zondag, 2 april 2017 at 17:30

  Ik heb een aantal bbq boeken maar elke keer dat ik ga bbq’en keer ik toch weer terug naar de bbq-nl website… als dit boek net zo lekker wegleest als je blog en recepten beloof ik dat vaker een boek erbij zal pakken! 🙂

 • Reageer
  Frank te Nijenhuis
  zondag, 2 april 2017 at 17:50

  Smokey goodness ook vanwege de mooie styling en de vele mooie producten. Heel benieuwd naar wat jij voor moois brengt.

 • Reageer
  Danny Brassinga
  zondag, 2 april 2017 at 18:44

  The Great American Barbecue & Grilling Manual van Smoky Hale, maar wie weet komt daar binnenkort verandering in.

 • Reageer
  wouter weeda
  zondag, 2 april 2017 at 19:02

  Ik heb een heel mooi boek, van green egg, en daarbij nog eentje van jord althuizen smokey goodness. Verder volg ik weekelijks het you tube kanaal fire en food waar ook heel veel lekkers voorbij komt.

 • Reageer
  Wim
  zondag, 2 april 2017 at 20:03

  Het grote Weber barbecue boek heb ik veel gebruikt.

 • Reageer
  Joachim
  zondag, 2 april 2017 at 20:25

  Op dit moment “A meat-smoking manifesto” van Aaron Franklin. Maar daar kan aan het eind van de maand maar zo eens verandering in komen 😉

 • Reageer
  Jim Maste
  zondag, 2 april 2017 at 20:29

  Ha mijn inspiratie, ik volg nu al een tijdje bbq-nl.com en al de tips en ervaringen die men hier deelt!
  Ik ben een beginner bij al die heerlijke resultaten die ik zie en hoor en een goed boek dat is geweldig welkom !
  Ik heb een kamado Joe waar ik menig heerlijke steak op heb gebakken maar het slowcooken met die mooie grote stukken vlees dat zou ik graag in de vingers krijgen!
  Dit boek gaat mij vast verder helpen!

 • Reageer
  Marcel Nas
  zondag, 2 april 2017 at 20:30

  Big bob Gibson – Chris Lilly
  Aaron Franklin
  En smoking with Myron mixon .. .

  My favorites..

 • Reageer
  Marco Broek
  zondag, 2 april 2017 at 20:43

  Dat zal dan m’n eerste boek worden ipv alles van internet af te plukken . Dan ben ik in ieder geval mijn vuur de baas

 • Reageer
  Bram
  zondag, 2 april 2017 at 21:53

  Gefeliciteerd Dennis!
  Big Bob Gibson BBQ Book van Chris Lily, met als goede tweede BBQ 25 van Adam Perry Lang.
  Maar het zou me net verbazen als dit veranderd zodra ik jouw book heb!

 • Reageer
  Jan-Willem van den Heuvel
  zondag, 2 april 2017 at 22:04

  Ik gebruik Hete Kolen en het receptenboek heel vaak. Ben ook blij met de Barbecuebijbel. Maar ben heel benieuwd naar je nieuwe boek!

 • Reageer
  Roel Duysserinck
  zondag, 2 april 2017 at 22:08

  Persoonlijk heb ik maar 1 boek staan “in vuur en vlam” welke ik ooit kado heb gehad. Voor de rest haal ik mijn inspiratie van het internet. Voornamelijk bbqgenootschap, bbq-helden en uiteraard (maar niet exclusief) bbq-nl.

 • Reageer
  Léon van Etten
  zondag, 2 april 2017 at 22:13

  Heb een aantal boeken in de kast, maar haal ook heel van Internet. Favoriete boek is tot nu toe: Hete Vuren. Graag wil ik hier het boek Smokey goodness en het boek van Aaron Franklin aan toevoegen. Aangezien ik het begonnen ben, is er zeker nog plaats voor jouw boek. Van Internet komt zeker inspiratie en advies van deze site en bbq Genootschap.

 • Reageer
  Remy
  zondag, 2 april 2017 at 22:18

  Smokey goodness heb ik als enige bbqboek in de boekenkast, maar de meeste recepten haal ik van bbq-nl.com, topsite

 • Reageer
  Gert-Jan
  zondag, 2 april 2017 at 23:19

  Op dit moment is mijn favoriet Culinair Barbecueen van Steven Raichlen, binnenkort wellicht een nieuwe favoriet?

 • Reageer
  Bart Schoone
  maandag, 3 april 2017 at 06:31

  steven raichlen – ROOK is momenteel een van mijn favorieten kwa recepten ed. Boek van Jord ook leuk om te lezen.

 • Reageer
  Xaviera Jamie Jansen
  maandag, 3 april 2017 at 08:54

  “No nonsense barbecueën” is een heerlijk inspiratieboek!

 • Reageer
  iQ
  maandag, 3 april 2017 at 09:20

  Charred & Scruffed by APL

 • Reageer
  Tom van der Zwan
  maandag, 3 april 2017 at 09:23

  Een BBQ boek heb ik nog niet. Wel het boek OverRook van Wateetons. Het vuur de baas zou daar goed bij passen.

 • Reageer
  Rene Westerveld
  maandag, 3 april 2017 at 09:32

  Inspiratie haal ik van een flinke lijst met BBQ-boeken en natuurlijk jouw site en de site van het genootschap.

 • Reageer
  Age Roskam
  maandag, 3 april 2017 at 09:59

  De meeste inspiratie komt van het internet en de diverse bbq forums. Daarnaast pak ik zo nu en dan het boek: Project Smoke van Steven Raichlen

 • Reageer
  raymond ris
  maandag, 3 april 2017 at 10:58

  het favoriete boek is eigenlijk: Planet BBQ van Steven Raichlen.. heel uiteen lopende gerechten en af en toe leuke anecdotes erbij.

 • Reageer
  DJ
  maandag, 3 april 2017 at 11:27

  Mijn favoriete boek is momenteel ‘The science of great barbecue and grilling’ van ‘Meathead’ Goldwyn (de kerel van amazingribs.com). Een extreme hoeveelheid onderbouwde informatie en de benodigde mythbusting.

 • Reageer
  Ronald Haantjes
  maandag, 3 april 2017 at 12:32

  Sinds ik zo’n 15 jaar geleden een Kamado style BBQ op de kop tikte heb ik regelmatig in het boek Smoke & Spice van Cheryl en Bill Jamison gekeken en veel van geleerd. Het is nu ik een nieuwe echte Big Green Egg heb wellicht tijd voor een nieuw boek. .

 • Reageer
  Joey
  maandag, 3 april 2017 at 13:55

  Mijn favoriet is toch wel Ribs, Ribs, Ribs van Steven Raichlen.
  Met dit boek heb ik de basis geleerd en nu is het dus tijd voor een volgende stap.

 • Reageer
  Nico
  maandag, 3 april 2017 at 17:24

  Smokey goodness. Tot nu toe natuurlijk!
  Dit boek sluit perfect aan bij mijn interesses. Naast het heerlijke vlees vind ik het ook erg leuk om te fotograferen. Het boek van Smokey is wat dat aan gaat een fantastisch boek!

 • Reageer
  André Verbeek
  maandag, 3 april 2017 at 18:32

  Ik heb ondertussen meerdere bbq boeken maar ik maak meestal iets van jouw site. Ik moet jouw boek gewoon hebben. als ik een gesigneerd exemplaar win is dat helemaal top natuurlijk en anders koop ik hem gewoon. Iig bedankt voor alle mooie recepten en inspiratie. Heeft mij veel geholpen en enthousiast gemaakt om meer en beter te bbqen.
  André

 • Reageer
  Andre Roos
  maandag, 3 april 2017 at 19:10

  Hoi Dennis, ik ben reuze benieuwd naar je boek!

  • Reageer
   Andre Roos
   maandag, 3 april 2017 at 19:20

   En dan blijk je de enterknop beroerd te hebben voordat je wat kunt vertellen over je inspiratiebronnen.
   Ik heb een mooi boek van Steven Raichlen welke mij veel informatie gaf. Verder speur ik het internet af naar recepten en vergelijk ze op ingrediënten om op deze wijze om tot een receptkeuze te komen.

 • Reageer
  Juul
  maandag, 3 april 2017 at 19:20

  Mijn favoriete BBQ boek is Big Bob Gibson’s BBQ Book. Zeker de verhalen over hoe Big Bob door armoede gedreven goedkoop vlees low & slow begon klaar te maken, maakt dit boek niet alleen een mooi receptenboek maar ook een lesje BBQ geschiedenis. Door dit soort verhalen krijgt BBQ-en voor mij een extra dimensie.

 • Reageer
  Jappert
  maandag, 3 april 2017 at 19:25

  Ik heb een heel arsenaal aan BBQ boeken, waarvan Uncle Steven gretig gelezen wordt door de Steven & Me uitdagingen, Big Bob Gibson vanwegen de authentisiteit, Op hete Kolen om mijn Primo te leren kennen, Aron Franklin vanwegen zijn passie, Adam Perry Lang om terug naar de basis te gaan Jord voor de plaatjes en ja jou online boek bbq-nl omdat het 6 jaar geleden mijn eerste stappen naar serieus BBQ-en heeft aangewakkerd. Ik zou het mooi vinden om het boek te winnen, maar kopen doe ik hem sowieso!

 • Reageer
  Niels van Dorp
  maandag, 3 april 2017 at 19:35

  Dennis, ik ben nog niet zo lang aan de bbq, maar wel volledig verslaafd….zelfs afgelopen winter meerdere malen de Q aan gehad. Bv de kerstkalkoen! Ik haal veel technieken hier bij jou weg!! Super handig. Maar het boek van Jord is wel een pareltje. Heerlijke gerechten en makkelijke recepten en uitleg over de techniek. Ik ben ook erg benieuwd naar jou boek….en nog meer in een gesigneerde!!

 • Reageer
  Rick
  maandag, 3 april 2017 at 21:18

  Beste Dennis, ik ben een beginnende barbecue liefhebber en fan van de site, op dit moment is mijn favoriete boek weber’s SMOKE, ik vind het namelijk geweldig hoe met rook een totaal andere smaak gecreëerd kan worden. Voordat ik met barbecueen was begonnen had ik deze smaak nog nooit geproefd, maar nadat ik het recept van de wedstrijd pulled pork had gevolgd was ik direct verslaafd. Ik hoop dat ik uw boek kan toevoegen aan mijn opbouwende verzameling, om zo mijn kennis en passie te vergroten!!

 • Reageer
  Evertjan Schröder
  maandag, 3 april 2017 at 22:12

  Tot heden is mn favoriet Project Smoke van Stephen Raichlen. Ben nu bezig aan de vleesbijbel van Gertjan Kiers, ook erg interessant om die kant van onze hobby toegelicht te zien. Hoop dat als die uitgelezen is aan aan uw boek te kunnen beginnen. Ben heel benieuwd, gebruik geregeld de recepten van de site en die zijn top!

 • Reageer
  Danny
  maandag, 3 april 2017 at 22:21

  Die van jou word m’n favoriete boek als ik hem binnen heb…
  Voor de rest hou ik het vooral bij veel bbqen en op het net zoeken naar mooie recepten e.d.
  Ik kom meestal op jou site uit Dennis dat zegt genoeg denk ik

 • Reageer
  Jelle
  maandag, 3 april 2017 at 22:41

  Mijn inspiratie doe ik op tijdens mijn vakanties: De heerlijke geur in Portugal van de sardines op de bbq. De mooie stukken vlees in Frankrijk bij de slager(bavette) of de eenden borst filet.. De onvergetelijke Jerk chicken (Boston Beach) Jamaica. Op elke hoek van de straat staat daar een barrel bbq met pimento hout en houtskool. Wat die lekkere smaak geeft, maar jouw Noskos Jamaican rub komt erg in de buurt trouwens! Ja en de boeken die mij voor de BBQ inspireren zijn op het moment Rick Bayless (Mexicaans eten) met fantastische grill gerechten. Nog bedankt voor het chipotle recept! en Marcella Hazan met de klassieke Italiaanse grill gerechten. Heel leuk dat er een boek van jou uitkomt. Ik heb al een gesigneerd boek van Levine mijn broodbak heldin en hoop daarnaast “Het vuur de baas” en het toekomstige boek van Diana’s mooie moestuin te zetten. Keep up the good work!

 • Reageer
  Ceriel
  maandag, 3 april 2017 at 22:42

  Planet BBQ van Steven Raichlen en Big Bob Gibson’s BBQ book van Chris Lilly.
  Ben erg benieuwd naar het vuur de baas, want na mijn aanmelding bij het BBQ Genootschap eind 2013 is BBQ geen hobby maar passie geworden!

 • Reageer
  Bas
  maandag, 3 april 2017 at 23:09

  Hé Noskos,
  Leuk en Lekker ! Mn inspiratie haal ik (tot nu toe) het meeste van het web.
  Wat een feest om weer wat nieuws te vinden, en sommige recepten blijven.
  Dat moet met jou nieuwe boek zéker gaan lukken.
  Gefeliciteerd !

 • Reageer
  Anita H.
  dinsdag, 4 april 2017 at 00:42

  Ik heb geen barbecueboek(en). Voor tips kijk ik doorgaans op internet. En ik heb wat knipsels uit tijdschriften.

 • Reageer
  Alan
  dinsdag, 4 april 2017 at 12:31

  Ook hier meerdere boeken in het bezit, maar ik heb niet echt een favoriet, hoewel die van Jord Althuizen toch wel veel info bevat nast recepten. Maar het merendeel haal ik toch uit BBQ groepen op FB of van sites zoals de jouwe.

 • Reageer
  Jan
  dinsdag, 4 april 2017 at 14:18

  Dan zal ik een boek van Steven Raichlen moeten kiezen. Maar welke…. Voor hele recepten pak ik eigenlijk nooit zijn boeken, maar voor inspiratie heeft die beste man toch wel wat bijzondere gerechten. Ik zie dat Planet BBQ op dit moment boven op de stapel ligt. Maar of dit nu ook echt mijn nr. 1 keuze is…

 • Reageer
  Victor
  dinsdag, 4 april 2017 at 17:37

  Sauces, Rubs and Marinades by S.Raichlen

 • Reageer
  Sijbrand
  woensdag, 5 april 2017 at 07:40

  smokey goodness

 • Reageer
  Martijn
  woensdag, 5 april 2017 at 11:10

  Project smoke van Steven Raichlen is het boek waar ik het meest van heb geleerd op bbq gebied. Ik ben erg benieuwd naar Het vuur de baas. Een nieuwe bron van inspiratie

 • Reageer
  Leonard
  woensdag, 5 april 2017 at 13:16

  De bbq bijbel van Julius Jaspers en David speelt met vuur van David Pauka zijn mijn favoriete boeken.

 • Reageer
  Bjorn Mateijsen
  woensdag, 5 april 2017 at 14:20

  Leuk Den! Favoriete boeken op dit moment zijn Franklin’s BBQ en Pitt Cue. Ik ben wel weer benieuwd naar jouw boek!

 • Reageer
  erik hekkert
  woensdag, 5 april 2017 at 14:23

  heb nu verscheidene bbq boeken, nog geen echte favoriet.
  haal de recepten overal vandaan 🙂

 • Reageer
  Mieke Schepens
  woensdag, 5 april 2017 at 14:32

  Dit zou mijn eerste BBQ boek worden! En om dan meteen alle geheimen van het BBQ genootschap bij elkaar te zien is natuurlijk een buitenkans. Ik doe graag mee voor een exemplaar van je nieuwe boek. Recensie volgt dan vanzelfsprekend.
  Warme groet,
  Mieke

 • Reageer
  Dino Neutel
  woensdag, 5 april 2017 at 14:42

  Uhhh. Ik heb helemaal geen BBQ-boeken. Ik ben daarom ook (nog) niet zo creatief met het BBQ-en.

 • Reageer
  Michael noo
  woensdag, 5 april 2017 at 15:18

  Nog geen boeken maar wij doen onze inspiratie op via filmpjes van over de hele wereld via youtube

 • Reageer
  Jos
  donderdag, 6 april 2017 at 07:39

  Steve Raichlen – Rook & Jordan Althuizen – Smokey goodness.

  De eerste om te lezen, de tweede vooral voor de plaatjes

 • Reageer
  Emiel Raemakers
  donderdag, 6 april 2017 at 22:14

  Ik heb meerdere BBQ kookboeken, momenteel is het boek van Smokey Goodness mijn favoriet.
  Maar er is nog plaats voor een kookboek op de plank 🙂

 • Reageer
  lotte
  vrijdag, 7 april 2017 at 09:30

  Smokey Goodness van Jord! en ik kijk ook best vaak in Southern Living Ultimate Book of BBQ, staan leuke ideeën in, al zijn sommige ingrediënten hier niet te vinden…
  Verder haal ik ook inspiratie van Instagram en YouTube..

 • Reageer
  Casper Oostrom
  vrijdag, 7 april 2017 at 16:25

  Op mijn bbq boekenplank staan meerdere boeken: oa BBQ Bijbel van Julius Jaspers, Aaron Franklin en een uitgebreide selectie van Steven. Leuk boekje om onder de aandacht te brengen is Het BBQ Book door DJ BBQ (op het label van Jamie Olivier). Voor jou boek is vast een plek gereserveerd.

 • Reageer
  Jan-willem Hendriks
  vrijdag, 7 april 2017 at 21:10

  Heb het Boek van Jord en moet zeggen Smokey Goodness pak ik vaak voor inspiratie. Maar Jou website is toch wel waar ik het meest naar kijk voor BBQ recepten. Kijk dan ook erg uit naar je boek en een gesigneerd exemplaar mocht ik die winnen zou een speciale plek krijgen tussen de BBQ boeken. In ieder geval wens ik je veel succes met deze uitgave.

 • Reageer
  Ellen van de klok
  zaterdag, 8 april 2017 at 07:44

  Allereerst gefeliciteerd met de titel BBQ blogger. Dit boek zou een mooie aanvulling zijn voor mijn man Willem. Sinds twee jaar “besmet” met het bbq virus, hele hele jaar door. Terwijl bij Harlem Bbq (de home base voor zijn bbq hobby) de uitreiking was zat hij in het zonnetje met zijn neus in Smokey Goodness om het menu voor zaterdag én zondag te bepalen. Dus naast dit boek en de bbq bijbel mag het vuur de baas niet ontbreken.

 • Reageer
  rob vos
  zaterdag, 8 april 2017 at 09:19

  Smokey Goodness is wel licht favoriet maar ik kan niet wachten op deel 2 en uiteraard jouw bijbel waar ik stiekem toch wel hele hoge verwachtingen van heb

 • Reageer
  Peter den Besten
  zaterdag, 8 april 2017 at 11:48

  Mijn favoriete BBQ boek tot nu toe is Hete Kolen, maar ik heb dat van jou nog niet gelezen (-:

 • Reageer
  davina ootjers
  zondag, 9 april 2017 at 13:50

  Op het moment hebben we één bbq-boek en dat is die van Jord Althuizen. Een heel mooi boek met mooie foto’s en veel info. Al een paar recepten geprobeerd. Maar ook al een paar recepten van jou geprobeerd die erg lekker waren.

 • Reageer
  Matthijs Bruinsma
  zondag, 9 april 2017 at 22:18

  mijn favoriete barbecue boek is webers grote barbecueboek. Dit boek heeft mij namelijk geleerd wat de mogelijkheden van een barbecue zijn waarmee een ieuwe hobby geboren was.

 • Reageer
  de Vries
  maandag, 10 april 2017 at 14:22

  Smokey Goodness staat sowieso bovenaan

 • Reageer
  Ronald
  maandag, 10 april 2017 at 16:14

  Smokey Goodness op 1, met als goede nummer 2 Big Bob Gibson’s BBQ Book 🙂

 • Reageer
  Andries
  dinsdag, 11 april 2017 at 09:50

  Rook! van Steven Raichlen, duidelijke gerechten en goede informatie over verschillende smokers.

 • Reageer
  Jeroen van Veen
  woensdag, 12 april 2017 at 08:40

  Mijn favorite BBQ boek is toch wel Steven Raichlen’ – Planet BBQ, fantastische gerechten vanuit alle uithoeken van de wereld. Ik vermaak me prima om deze gerechten (soms met een klein beetje een eigen twist) na te maken.

  Veel succes met je eigen boek!

 • Reageer
  Christian Tholen
  woensdag, 12 april 2017 at 12:20

  Absoluut SEVEN FIRES van Francis Mallmann!

  Dit is mijn nieuwe favoriete boek, tot nu toe in ieder geval 😉 !
  Ik had al eerder wat Youtube-filmpjes bekeken en kwam ergens dit boek tegen.
  Meteen besteld en begonnen met lezen; wat een baas zeg!
  Van haute-cuisine franse keuken naar back-to-basic houtvuur, kolen, as en gietijzer…

  Echt geweldig en een aanrader voor iedereen wie niet vies is van oldskool-cooking

 • Reageer
  Buyl ann
  woensdag, 12 april 2017 at 14:07

  Het boek hete kolen heeft mij leren werken met de primo grill. Ik haal ook veel inspiratie van jou recepten.

 • Reageer
  Jan Oosterbroek
  woensdag, 12 april 2017 at 16:03

  Op dit moment is smokey goodness van Jord Althuizen het bbq boek dat op m’n nachtkastje open ligt. Neemt niet weg dat ik enorm nieuwsgierig ben naar “het vuur de baas”

 • Reageer
  Sebastian Rodri
  vrijdag, 14 april 2017 at 13:42

  Meathead is mijn instap boek geweest voor de bbq wereld. Heel interessant om niet alleen recepten te zien maar ook de wetenschap erachter beter te leren begrijpen. Sindsdien me boekenkast verder uitgebreid dus Het vuur de baas zou een zeer welkome toevoeging zijn!

 • Reageer
  John vos
  vrijdag, 14 april 2017 at 16:43

  Helaas nog geen echt goed boek gekocht. Meeste informatie haal ik bij vrienden en internet. Heb zelf een Kamado Joe en zou graag een keer een “echt” BBQ boek willen om inspiratie uit te halen.

 • Reageer
  Koen
  maandag, 17 april 2017 at 22:37

  Smokey goodness is op dit moment mijn favoriet, naast de verschillende forums

 • Reageer
  Bas Mulder
  dinsdag, 18 april 2017 at 12:33

  Mijn favoriete BBQ boek is: van Meathead Goldwyn: The science of great barbecue and grilling! Mythbusting meats BBQ vol met praktische tips en mooie recepten.

 • Reageer
  Tom Declercq
  dinsdag, 18 april 2017 at 19:29

  Mijn favoriete BBQ boek is momenteel : Echte venten spelen met vuur. Enkele leuke receptjes, maar vooral de vormgeving is leuk gedaan. Op bepaalde plaatsen heb je vlekken, die precies gemaakt zijn door houtskool.

 • Reageer
  Mike
  woensdag, 19 april 2017 at 08:11

  eigenlijk lees ik vooral bbq blogs en veel via pinterest zelf heb ik verschillende boeken van weber steven raichlen en laatst smokey goodnes gekregen. maar het lezen van de nederlandse bbq blogs vind ik toch het leukst.

 • Reageer
  stafmans
  woensdag, 19 april 2017 at 08:40

  We zijn nu thuis vooral into Big Bob Gibson en Big Mama, White sauce en Red sauce en de low-and-slow traditie. Op dat spoor gezet door jouw artikelen daarover. Een paar jaar terug – bij aanschaf van een Green Egg – op jouw site terecht gekomen en inspiratie en meeste recepten en probeersels haal ik bij jou vandaan. Heeft vooral ook met je ‘niet te moeilijk doen’ schrijfstijl te maken. Die nodigt uit. Voor gave technieken als de Spatchcock Chicken het Barbecue Boek van Steven Raichlen.

 • Reageer
  Jens
  woensdag, 19 april 2017 at 12:12

  Smoke & fire en smokey goodness!

 • Reageer
  Thom
  woensdag, 19 april 2017 at 13:01

  mijn favoriete bbq boek is: BBQ van Steven Raichlen, maar de meeste inspiratie haal ik van de site: http://www.bbq-nl.com!! ben gek op je manier van schrijven en je heerlijke recepten!!

  • Reageer
   Thom
   woensdag, 19 april 2017 at 13:03

   en laten we natuurlijk niet het bbqgenootschap vergeten!!

 • Reageer
  Kees
  woensdag, 19 april 2017 at 13:36

  ik heb een aantal, het leukst om te lezen vind ik toch: BBQ, 65 recepten buiten koken mei Reitse. De BBQ Bible van Steven Raichlen gebruik ik meer ter inspiratie

 • Reageer
  Paul
  woensdag, 19 april 2017 at 22:55

  Ik heb inmiddels meerdere BBQ boeken met in elk boek enkele goede recepten, maar het boek dat me het meest aanspreekt qua sfeer en uitstraling is, (niet heel origineel) Smokey Goodness…

 • Reageer
  Marcus
  donderdag, 20 april 2017 at 17:39

  Een hele stapel boeken maar naast uiteraard Big Bob Gibson en Smokey Goodness sla ik ook graag Vlees van Herman den Blijker open!

 • Reageer
  Paul kempers
  donderdag, 20 april 2017 at 20:20

  Smokey goodnes,en op dit moment komt de inspiratie ook van internet.
  Hopelijk komt daar snel verandering in 🙂

 • Reageer
  peter mouthaan
  zaterdag, 22 april 2017 at 10:32

  Tot nu toe het boek van de boerinnenbond (niet echt bbq gericht inderdaad) ,… maar het wordt tijd dat ik eens wat vaker buitenshuis ga eten maken 😉

 • Reageer
  Wilma van 't Hof
  zaterdag, 22 april 2017 at 19:39

  Wij hebben 2 BBQ’s. Waarvan 1 mobiel en de andere een vaste die door mijn man zelf is gemaakt / gemetseld.
  Geen barbeque-boeken in huis. Meeste inspiratie komt toch van internet (google). Maar er wordt ook veel geexperimenteerd door mijn man.
  Ben zelf heel benieuwd naar dit boek.

 • Reageer
  Robert
  zondag, 23 april 2017 at 19:58

  planet bbq van Steven Raichlen is een heerlijk boek om in te bladeren en inspiratie op te doen. Verder op het forum is ook veel te vinden.

 • Reageer
  Marianne Faber
  donderdag, 27 april 2017 at 17:30

  Heb deze week vrij en gebruik die om kennis te maken met de green egg en alle technieken die daar bij horen. Dat gaat tot nu toe goed. Heb nog geen kookboek, recepten van internet blijken wisselend van kwaliteit zijn.
  Ben op zoek naar een eerste all round boek en weet heel zeker dat ene BBQ bijbel NIET bij ons in huis komt, heb je die kok gezien!!!! Dat kan niet gezond zijn.
  Een beoordeling van mijn man en mij mij is dus ook het uiterlijk van de kok. Je bent gewogen en …………
  🙂 Ik wil je recepten wel proberen.

 • Reageer