230 In Algemeen

Win een Bastard Small en meer! (is gesloten)

the-bastard-the-bastard-small-compleetHoe kan alles in een hele korte tijd samenvallen! Blogger of the Year, mijn boek in de boekhandel en BBQ-NL bestaat deze maand officieel tien jaar. Daarom  deze maand geen gewone weggeefactie. Nee, deze maand is er de MOAW, the Mother of All Weggeefacties. Harlem BBQ stelt een Bastard Small ter beschikking, maar dat is niet alles. Weten wat je nog meer kunt winnen? Lees dan snel verder!

Voordat ik op ga noemen wat je allemaal kunt winnen deze feestmaand wil ik eerst de winnaar van vorige maand bekend maken. Vorige maand gaf ik een gesigneerde editie van mijn net verschenen boek ‘Het vuur de baas‘ weg. De gelukkige winnaar is geworden: Kees

Van harte gefeliciteerd! Het boek komt zo snel mogelijk je kant op!

Het vuur de baas - 3DNu we het toch over mijn boek hebben er komen nog twee signeersessies aan! Wil je mijn boek met handtekening hebben dan kun je hier terecht:

Vrijdag 5 mei – Beef en Steak (13.00-16.00 uur)
Zaterdag 20 meiRookoven.com (12.00-14.00 uur)

Ook doen de Sea Side Smokers mee bij Beer, Fries & BBQ op 13 en 14 mei in Hasselt (B). Ik zal een aantal boeken meenemen. Dus als je daar bent loop dan even langs. Wil je zeker zijn van een exemplaar reserveer er dan alvast één via info@noskos.nl

Zo dat waren de huishoudelijke mededelingen en dan nu wat je allemaal kunt winnen deze maand:

 • The Bastard Small – klein model keramische barbecue
 • Een Looftlighter elektrische aansteker
 • Gesigneerde versie van mijn boek ‘Het vuur de baas
 • Set van mijn drie barbecuekruiden: NOSKOS the Pulled Pork, The Steak en The Jerk
 • Een pot Sea Side Smokers Original BBQ Sauce

Als dat geen mooie prijzen zijn dan weet ik het ook niet meer!

Wat je moet doen om dit prijzenpakket in de wacht te slepen? Dat is zoals altijd heel simpel! Laat onder dit bericht een reactie achter met daarin je grootste barbecuemisser. Dat is alles! We houden hier wel van een lekkere dosis leedvermaak dus gooi alle remmen maar los!
Op 1 juni maak ik de winnaar bekend.

Wist je al dat BBQ-NL ook op Facebook is te vinden? Misschien helpt het als je me daar volgt, maar misschien ook helemaal niet. 😉

Dit vind je misschien ook leuk

230 Reacties

 • Reageer
  Marco
  woensdag, 3 mei 2017 at 17:10

  Mijn grootste misser was toch wel één van de iGrill probes tegen de binnenkant van de dome aan leggen. Elke keer als de zon begon te schijnen dacht ik dat de dome aardig warm wordt als hij in de zon staat……..

  • Reageer
   ronjanssen
   zondag, 21 mei 2017 at 21:58

   Mijn grootste misser was dat ik las dat er ook pizza op de Q gemaakt kunnen worden, dus deeg de avond er voor gemaakt, de volgende dag alles klaar gezet, de Q aangestoken, veel kolen erin want de temp moest foed hoog zijn , tijdens het het opstoken een biertje gedeonken en met de visitie zitten praten, de gehele Q vergeten, de tenp kwam boven de 350 en de vilteren rand was geheel weg gebrand, toch geprobeerd om de pizza te bakken, maar de steen was zo heet dat de pizza geheel zwart was naar een paar minuten,
   pizza moesten we toen helaas bij domino bestellen. gelukkig is het later goedgekomen met het bakken van de pizzaś

  • Reageer
   Stefan
   zaterdag, 27 mei 2017 at 17:56

   Tjah… zoveel missers gehad, haha, maar de ergste was toch wel gezellihbde bbq aan, en in slaap vallen, wakker worden in een blauw huis en van de rookmelder hahaha… achja… blijft leuk!… succes met dit mooie weer!!!

  • Reageer
   Jeffrey
   zondag, 28 mei 2017 at 22:50

   Mijn grootste BBQ misser maakte ik vorig jaar zomer. Tijdens het bbq’en in gesprek raken met de buurman en het vlees even vergeten. De mooie bavette die lag te grillen was hierdoor wat aan de gare kant. Maarja we konden er beide wel om lachen.

 • Reageer
  Martin Guijt
  woensdag, 3 mei 2017 at 17:11

  Dat is geweest met het maken van de wedstrijd Pulled Pork naar jouw recept. Na een aantal uurtjes het stuk vlees mooi ingepakt, juist om hem door “the zone” heen te trekken. Vond het raar dat na een half uur de kerntemperatuur toch begon terug te lopen en ben na een uurtje toch maar gaan kijken buiten, wat bleek: was ik met mn suffe hoofd het vlees vergeten terug te leggen. Die lag nog mooi op de side table

 • Reageer
  Bram
  woensdag, 3 mei 2017 at 17:15

  Noskos, gefeliciteerd met je boek. Ik heb veel aan de recepten en tips op je website dus het minste wat ik kan doen is je boek kopen.

  Ik wil best als eerste met de billen bloot over een barbecuemisser. Ik had een Weber OneTouch en daar wilde ik graag low and slow een fijn stuk varkensschouder op garen. De eerste keer lukte het niet echt goed om de temperatuur goed gelijkmatig te houden. Na te hebben gelezen op internet kwam ik de tip tegen om bij de lucht regulatie schuif een aantal streepjes te zetten. Heel open, Half open, Kwart open, Dicht. Prima idee maar dat moet je het niet precies verkeerd om opschrijven.
  Kortom na een paar uur proberen om op “Heel open” de kolen in ieder geval aan het branden te houden, kwam ik erachter dat “Heel open” gelijk stond aan “Helemaal Dicht” Het werd een nachtsessie 😉

 • Reageer
  Glenn Bindels
  woensdag, 3 mei 2017 at 17:18

  Afgelopen kerst een mooie kalkoen van 10 kilo gerookt. Op tijd begonnen in de veronderstelling dat zo’n groot beest lang moet garen. Na een paar uurtje de kerntempratuur gecheck kwam ik tot de conclusie tot de kalkoen gaar was. Terwijl de eerste gasten pas 2 uur later zouden arriveren. Iedereen snel kunnen op trommelen en hebben we er een gezellig kerst”lunch” van kunnen maken.

 • Reageer
  Robert
  woensdag, 3 mei 2017 at 17:19

  Ik neem altijd mijn bastard small mee op vakantie. Had op vakantie in het buitenland een super mooi staartstuk gekocht alleen even geen rekening met de grootte gehouden. Hij paste er niet op en het staartstuk moesten we helaas kleiner maken.

 • Reageer
  Chris Zuiderduin
  woensdag, 3 mei 2017 at 17:22

  Damn…. kan ik niet meedingen naar deze mooie prijzen. Nog nooit een disaster gehad.
  Ja natuurlijk keertje de sateetjes laten aanbranden omdat mijn bier me ff meer trok dan vlees draaien en de Q toch ff heter was dan gedacht.
  Grootste fout…. dat de jury van Masterchef mij eruit gooide bij de BBQ test waardoor het voor mij ophield bij laatste 50.

 • Reageer
  Roel Duysserinck
  woensdag, 3 mei 2017 at 17:22

  Je wilt 1 blooper? Nou dan mag je gaan uitkiezen hoor! Met enige regelmaat gaat er hier wat de mist is. Waar te beginnen? Hmmm gerookte tomatensoep caveman style is een leuke. Ik had een bakblik met tomatensoep in mijn bullet gezet, ik had echter niet gezien dat mijn rooster niet helemaal goed op de steunpunten lag. Ging goed totdat ik het blik eruit wilde pakken en deze wat verschoof en dus ook het rooster en deze mooi kantelde.. Kolen waren wel gelijk uit :).

  Of vergeten de kabel van de fantast vergeten aan te sluiten: de kip was zeker te weten gaar….

  Of madame janet snijden en dan even snel naar de wc gaan (voor de vrouwen onder ons: ja lach maar ff)… Sindsdien draag ik altijd handschoenen…

  Kan zo wel doorgaan

 • Reageer
  Wout
  woensdag, 3 mei 2017 at 17:27

  Mijn grootste bbq misser.

  Voor het echte low en slow werk hadden wij een aluminium bbq. Gewoon een gevouwen plaat met een rooster erboven en gaan. Hamburgertje speklapje en klaar. We wilden op een dag onverwacht bbquen maar hadden ook weer niet veel tijd. Alleen briquetten en geen houtskool. Dus briquetten erin aanmaakblokje ertussen en gaan. En het duurde en het duurde maar geen temperatuur. Ideetje een ventilator. Ventilator gepakt en ernaast gezet en lekker gloeien dat hij deed! Ik naar binnen vlees gepakt is hij zou geworden dat de bbq gesmolten is en de kolen op de houten tafel lagen en we beland zijn bij de snackbar.

  • Reageer
   Petra Rebenstorf
   woensdag, 31 mei 2017 at 13:06

   Ik heb om deze misser echt hartelijk moeten lachen Wout, dank je wel!!

   “Voor het echte low en slow werk hadden wij een aluminium bbq. Gewoon een gevouwen plaat met een rooster erboven en gaan. Hamburgertje speklapje en klaar.”

   Hamburgertje en speklapje op een gevouwen plaat met rooster erboven voor het echte low en slow…… Geweldig xxx

 • Reageer
  Roel Duysserinck
  woensdag, 3 mei 2017 at 17:29

  Oh.. Vergeet ik deze nog: het recept was in fahrenheit…. Moet je vooral niet verwarren met Celsius… Geval oud hollands bbq-en: buiten “bbq-bruin” en binnen rauw…

 • Reageer
  Job Oonk
  woensdag, 3 mei 2017 at 17:31

  Elk jaar rond deze tijd van het jaar word ik er weer aan herinnert

  Al 10 jaar lang spelen wij een leuk waterpolotournooi in Drenthe. Elk jaar word er heerlijk gedronken, gespeeld en gebbq’d
  Was al eens de brikettenstarter vergeten, maar daar was nog wel overheen te komen.

  Het vlees word netjes gebracht door de lokale slager en ik wil alles klaar gaan maken. Brikettenstarter vol met kolen en trek de deksel van de Weber… Vol ongeloof zie ik dat het rooster er niet in ligt….
  Die lag namelijk nog thuis omdat ik hem vrijdagochtend nog even schoongemaakt had..
  Daaaag bbq..

  Tot onze buren de aanhanger los trokken! Hallo mooi zwart glimmend ketelje! Vlees mee, bier mee en ik mocht alsnog laten zien waarom ik zoveel spullen bij mij had.

  Sinds die tijd (4 jaar geleden) bbq’en we nog steeds met het zelfde team. En het is nog steeds erg gezellig met zijn allen.

 • Reageer
  Rene Visbeen
  woensdag, 3 mei 2017 at 17:32

  Afgelopen zomer een nieuwe BBQ gekocht, en gelijk wat vrienden uitgenodigd, enthou als ik was alles voor de tijd even controleren, dus is zet het rooster op mijn stenen muurtje waar de buurman een schutting tegenaan heeft gezet, toen ik rooster terug wou pakke, je raad het al, stoote ik er tegen aan en viel deze precies tussen de muur en de schutting.
  Met geen mogenlijkheid terug te pakken, uiteindelijk met de buurman een deel van zijn schutting gedemonteerd om mijn rooster, net optijd toch terug te krijgen 🙂

 • Reageer
  J. Eggerding
  woensdag, 3 mei 2017 at 17:33

  Hmmmz, ik houd er nooit zo van om missers te delen, maar goed. Ik ging voor de eerste keer een Chibaca (Chicken bacon cake) maken. Netjes de bereiding geprint, en allesklaargezet offcourse. Als eerste natuurlijk de kippendijtjes schoongemaakt, en toen de cakevorm zo mooi mogelijk belegd met de baconstrips, zodat het zo mooi mogelijk opgevouwen kon worden. Afijn, 45 minuten verder, had ik een cakevorm, gevuld met kippendijtjes en prachtig belegd met de baconstrips, Een kunstwerk al zeg ik het zelf. Vanaf dat moment had ik kennelijk een blackout. De BBQ was inmiddels stabiel op temperatuur, en in plaats van eerst de cakevorm op het rooster te leggen, en e garen tot een kern van ong 55 graden (om oa wat meer stabiliteit te kweken) keer ik de cakevorm om, om als het ware de cake op het rooster te leggen. Maar ja, je voelt het waarschijnlijk al aankomen, doordat die nog totaal niet gegaard was, zakt de hele cake als een plumpudding in elkaar. Weg meesterwerk, hallo simpele kippendijtjes met baconstrips.

 • Reageer
  Rene
  woensdag, 3 mei 2017 at 17:40

  Terwijl ik vertel dat er bij mij eigenlijk niets aanbranden een brandlucht ruiken. Vergeten de stoofpot met aardappelen en uien indirect te zetten.
  (En vandaag besta ik 50 jaar)

 • Reageer
  Siebe Grijpma
  woensdag, 3 mei 2017 at 17:40

  Ai nu moet ik opscheppen over mijn grootste blunder 😐

  Ik had een spare rib recept voor fall of the bone spare ribs die eerst 2 uur onder folie gegaard moesten worden bij 180 graden Celsius…. Omdat ik ze normaal op 120 graden gaar heb ik dat nu ook op de automatische piloot gedaan…. Gevolg was dat ik erachter kwam toen we aan tafel wilden en vrolijk nog 2 uur konden wachten tot de Ribs echt gaar waren 🙂 geen enorme blunder want ze waren uiteindelijk top van smaak en structuur!

  Groeten en gefeliciteerd met je Bloggers titel en gave Blog waar ik veel van leer.

 • Reageer
  Arjan Busger op Vollenbroek
  woensdag, 3 mei 2017 at 17:41

  Leuke actie! Mijn grootste blunder?
  Een half uur staan pullen aan een Butt van 4 kg, balend dat het zo moeizaam ging en hij aalleen maar kouder werd, zonder me daarbij ook maar enig moment af te vragen of het niet gewoon aan m’n geduld lag….

  http://www.busgeropvollenbroek.nl/mijn-eerste-pulled-pork/

  Gelukkig weet ik nu beter. 🙂

 • Reageer
  Rogier Luijckx
  woensdag, 3 mei 2017 at 17:44

  Mijn grootste BBQ blunder, dat moet toch wel die keer van dat prachtige stuk zalm zijn: Het water liep mijn gasten al in de mond toen ik ze vertelde over de heerlijke zalm op hout die ze binnen niet al te lange tijd voorgeschoteld zouden krijgen. Bereiding van de zalm ging prima, niet te ingewikkeld. Heerlijk gerookt stukje en na een tijd was de kerntemperatuur perfect. Ik liet mijn gasten het stuk op de BBQ zien, haalde het ervan af en…… voor het oog van de gasten gleed dit prachtige stuk zalm zo van de plank af en viel op de stenen uiteen in duizend stukjes heerlijke zalmsmurrie! Gelukkig kon iedereen erom lachen maar je snapt dat mijn ego een flinke deuk heeft opgelopen!

 • Reageer
  richard
  woensdag, 3 mei 2017 at 17:56

  Mijn grootse misser was in 2010 toen ik een cheap offsetsmokertje kocht van 79 euro, sindsdien verslaafd aan BBQ….

 • Reageer
  Daniel
  woensdag, 3 mei 2017 at 17:56

  Mijn grootste bbq blunder… aardappels waren te kort voorgekookt waardoor het hele proces van garing weer opnieuw moest beginnen en dus een late night bbq .
  Mooie site met fijne info. En gefeliciteerd met je succes volle boek!

 • Reageer
  Mark
  woensdag, 3 mei 2017 at 17:58

  Mijn grootste BBQ misser was dat mijn ouders en schoonouders kwamen eten, maar dat ik vantevoren zwaar op het terras had gezeten. Achter in de tuin nog wel een biertje gedronken met mijn schoonvader, maar toen ik mijn ogen open deed was iedereen inmiddels vertrokken. Gelukkig had mijn zoon het grillen overgenomen, en had iedereen lekker gegeten. Helaas had ik er verder niks van meegekregen.

 • Reageer
  Rob Friskes
  woensdag, 3 mei 2017 at 17:59

  Mijn grootste blunder was toch wel de bouw van een speciale BBQ hut in de tuin, om er later achter te komen dat deze wel enorm in de weg stond. 🙂 Om vervolgens alles weer af te breken en te herbouwen ergens anders in de tuin.

  Kostbare uren die natuurlijk achter zon mooie nieuwe small gespendeerd hadden kunnen worden.

  Of

  In der BBQ beginne een paar jaar terug eens in de en cheapo offset Albert Heijn easy lit briketten gebruikt, en dan na 6 uur er achter komen dat je spareribs net als een Shell tankstation ruiken en proeven.

 • Reageer
  Daniel
  woensdag, 3 mei 2017 at 18:00

  Mijn grooste blunder,
  De aardappels waren te kort voorgekookt waardoor het hele garings proces weer opnieuw begon…dus een late night bbq .
  Dit is een fijne site met veel info!
  Gefeliciteerd met je succes volle boek!

 • Reageer
  Herman
  woensdag, 3 mei 2017 at 18:01

  De eerste keer dat ik vis ging roken had ik een mooi stukje zalm. Omdat we onverwacht een extra eter kregen had ik er ook een paar pangasiusfilets gepakt om mee te roken. Die waren zo taai dat ik ze nog steeds als schoenzolen kan gebruiken

 • Reageer
  Umri
  woensdag, 3 mei 2017 at 18:04

  Mijn grootste misser was toch echt eerste keer dat ik bacon ging maken. Ruim een week mee bezig geweest, van alles geregeld zodat ik m op de juiste dag kon gaan roken (want dat was natuurlijk niet meegenomen in de planning). Waarop uiteindelijk de dag kwam dat mijn buikspek gerookt zou worden tot bacon. In mijn kleine wga drie mooie chuncks hickory gedaan en lekker low en slow gerookt. En tjah, je voelt m al aan komen, na proeven kotste we de bacon weer uit vanwege de overmatige rooksmaak aan de bacon en kon die zo de prullenbak in…

 • Reageer
  Michael Segveld
  woensdag, 3 mei 2017 at 18:04

  De MOAB “mother off all blunders” die ik beging was nota bene voorgegaarde spareribs tegelijkertijd met rauwe kip op de bbq gooien. Direct, indirect?? Ik had er nog nooit van gehoord…Ach ik was nog jong en deed maar wat….. Uiteindelijk naar de snackbar gegaan en de warme bbq als vuurkorf gebruikt.

 • Reageer
  Mark Musters
  woensdag, 3 mei 2017 at 18:10

  Mijn grootste blunder? De thermometer op fahrenheit instellen in plaats van celcius…
  De thermometer gaf vrij snel aan dat het vlees gaar was…

 • Reageer
  Alfred
  woensdag, 3 mei 2017 at 18:18

  Ben nog niet zo lang bezig met het “betere” bbq werk dus doe het nog vrij safe. Telkens proberen iets te verbeteren en andere vleessoorten. Heb wel ooit een keer op vakantie met een twee persoons bbq wat schade aangericht. Ik dacht dat die wel op de tuintafel kon staan. Maar pootjes van 10cm waren daar toch te klein voor. Opeens zakte de bbq een eind naar beneden.

 • Reageer
  Peter Steenbergen
  woensdag, 3 mei 2017 at 18:25

  Hmmm, crap! Kan ik ook niet meedoen…

  Ik heb ook nog niet echt een blooper. Ja, 3 omgeflikkerde BCC’s, maar meer ook niet…
  (Of is het 3 keer laten omkletteren van een BCC op zich zelf ook een blooper?!)

 • Reageer
  Wilco
  woensdag, 3 mei 2017 at 18:25

  Mijn grootste bbq misser is:
  Met het maken van een brisket de probe van de termometer tegen het aliminium gegaan en denken dat de bbq mooi op de 110 graden blijft terwijl de bbq op 150 staat.

 • Reageer
  Ronny
  woensdag, 3 mei 2017 at 18:26

  Mijn grootste misser was vele rubs en sausjes uitproberen op kipfilet.
  Ik vertrouwde op een thermometer die kapot was. Resultaat, gortdroog. Maar he, die rubs en sausjes waren uitgetest.

 • Reageer
  mark wery
  woensdag, 3 mei 2017 at 18:26

  Mijn grootste misser was de eerste keer low and slow buikspek. Temperatuur wilde maar niet en na 3u was de kerntemperatuur van mijn buikspek nog steeds niet op temperatuur. Uiteindelijk resultaat, geen vlees op het 2e kerstdag diner……

 • Reageer
  Paul van Zoest
  woensdag, 3 mei 2017 at 18:27

  Mmmm… grootste blunder…
  Na het maken van een Beer can chicken na het snijden van de kip niet meteen het half volle blikje van de bcc weg gooien.. (met knoflook etc)..
  Vervolgens een half uur later gewoon het verkeerde blikje pakken en een grote slok nemen… YEG!!!

 • Reageer
  Wilco O
  woensdag, 3 mei 2017 at 18:30

  De grootste BBQ blunder van mij is niet genoeg rekening houden met de tijd die Pulled pork nodig heeft.
  Tijdens een van mijn eerste bereidingen ging de tijdsinschatting “iets” verkeerd waardoor we daardoor pas rond middernacht met de familie aan de broodjes PP zaten. Uiteindelijk was het het wachten waard, maar vertel dat maar aan mensen die nog nooit pulled pork hebben gegeten als het al 23:00 is.

 • Reageer
  René van Deelen
  woensdag, 3 mei 2017 at 18:36

  Mijn leukste misser Kip gekocht bij Sligro voor beer can chicken… na bereiding was dat ding niet te eten/ te snijden leek wel een anabole kip. Achteraf bleek ut een soepkip te zijn dus…

 • Reageer
  Jorn
  woensdag, 3 mei 2017 at 18:38

  Denken dat je kinderen met stenen hebben gespeeld en dan de stenen willen ook. Laten het nu vergrijsde stukken kokosbriket zijn. Blaren!!

 • Reageer
  Menno
  woensdag, 3 mei 2017 at 18:40

  Mijn bloopers varieren van leipajusto (finse kaas) op het rooster leggen en 2 minuten niet opletten (juist, door het rooster op de houtskool) tot het open laten staan van de ventilatieroosters op de BGE (kippendijen direct op 350°C is geen goed idee) tot het verbranden van de thermometer bij het affakkelen van de picanha. Moet ik verder doorgaan?

 • Reageer
  Mark van der Kolk
  woensdag, 3 mei 2017 at 18:45

  Mijn grootste blooper is toch wel de eerste keer pp maken. Niet voorbereid, eigenwijs dat toen was procureur ingesmeerd met mosterd en kruiden. Hup op de Q 150 graden, kernthermometer erin en houtmeel (beuken) op de hete bouwmarkt briketten. Begonnen aan de hete kant (ik dacht: “mooi dicht schroeien en dan rustig aan”). Uiteindelijk na een mooie kleur naar de koude kant. Vervolgens met vol verstand (kern 69 gr) vlees van de bbq gehaald en probeerde het meteen uit elkaar te trekken…

  Smaak was prima, maar het was een rollade ipv Pulled Pork…

 • Reageer
  Jim Maste
  woensdag, 3 mei 2017 at 18:45

  Ik trots als een pauw met Mn nieuwe kamado Joe, wil natuurlijk Van alles laten zien aan vrienden wat je allemaal kan met zo’n rood ei , ik wilde eerst een pizza maken daarna wat ribs.
  Aan de gang met zelf gemaakte pizza er zat wat zoets op naar een newzealands recept leek ons heerlijk, pizza op de steen en bakken maar.
  Ik wilde kijken naar de pizza maar wat bleek er was wat van de zoete pizza gelopen op de vilten ring van de kamado en was vast gebakken en niet meer te openen!
  De ribs zijn niet meer gebakken die avond en een pizza moesten we helaas bestellen bij de pizzaria in de buurt!
  Volgende dag met veel moeite de kamado open gekregen en het vilt moeten vervangen!
  Dit was mijn eerste kamado ervaring!

 • Reageer
  Patrick Maathuis
  woensdag, 3 mei 2017 at 18:46

  Daags voor kerst een kilo of 5 ribben op de 3-2-1 methode. Zou dan daags erna een uurtje bezig zijn met opwarmen. Was gelijk de 1e x dat ik mijn eigenbouw smoker gebruikte. Na 3 uur de ribben ingepakt en na 2 uur de folie verwijderd. Bleek dat ze ze als houtskoolgebruikt konden worden. Bleek dat de thermometers 35 graden te weinig aan gaven…. Ipv 110 gr dus 145 gr en daar konden ze dus niet tegen.
  Gelukkig heb ik altijd wel wat in de vriezer dus zijn we niet verhongert met kerst

 • Reageer
  Kees
  woensdag, 3 mei 2017 at 18:49

  grootste blunder…..nou…bij gebrek aan aanmaak blokjes dan maar even een fles lampolie om de kooltje te “impregneren”….dat ging nog wel redelijk…..maar dat daarna je heerlijke vlees de smaak en geur heeft van een Xenos lampje van een paar euro….dat is dan wel een afknapper….en een ritje naar de chinees 🙂

 • Reageer
  Jorn
  woensdag, 3 mei 2017 at 18:50

  Denken dat je kinderen met stenen hebben gespeeld en dan de stenen willen opruimen. Laten het nu vergrijsde stukken kokosbriket zijn. Blaren!!

 • Reageer
  Stijn
  woensdag, 3 mei 2017 at 19:05

  Hoi,
  Ik ben Stijn (3jaar) en mijn bbq-misser is dat ik nog nooit heb gebbqt! Dat mag ik namelijk nog niet van papa en mama.
  Maar nu was ik laatst bij de boekpresentatie van Dennis en die Bastard Small trok toen wel mijn aandacht…dus wie weet…

  Groetjes van Stijn

 • Reageer
  Dennis
  woensdag, 3 mei 2017 at 19:06

  Mijn grootste blunder is van een paar dagen geleden,
  Mijn dochter: (18 jaar) (houd totaal niet vlees met een rooksmaak), vraagt aan mij, Pa die oude barbeque zonder deksel, doe je daar nog wat meer.
  Ik: totaal verbaast dat ze ineens intresse toont in barbeques zeg “nee eigenlijk niet.
  Dochter: mag ik daar dan een beetje mee experimenteren.
  Ik: nog verbaasder JA NATUURLIJK.
  Dochter: leuk, ik zal beloven dat ik er wat lekkers op zal maken.
  Ga ik een half uurtje later kijken staat jij vol met aarde en aardbeienplantjes en zegt ze ijskoud “zo paar weekjes wachten en dan kunnen we eten.

 • Reageer
  Edwin
  woensdag, 3 mei 2017 at 19:08

  Flinke ham op mijn ‘Tenneker TC Drum’ tijdens een koude dag om er vervolgens achter te komen dat deze met alle kieren en geen regelbare luchttoevoer niet op temperatuur te houden is.
  Na bijna 2 zakken briketten in zeer korte tijd en temperatuur in de bbq onder de 100 graden, besloten om het in de oven af te maken. Niet helemaal gelukt maar we hebben in ieder geval niet de hele ham hoeven weggooien.
  Nu sparen voor een echte bbq 😉

 • Reageer
  Niki
  woensdag, 3 mei 2017 at 19:13

  ehhh, dat ik uiteindelijk te dronken was na wat gezellige drankjes met de gasten om de lamsrack op de q te doen…of überhaupt nog te koken…het werd sushi…en die heb ik ’s nachts fijn uitgekosts. Het voordeel van deze blooper; don’t drink and cook…

 • Reageer
  Andries
  woensdag, 3 mei 2017 at 19:17

  De eerste keer dat ik mijn Fornetto Razzo gebruikte, kwamen ’s avonds wat vrienden langs om te kijken hoe ik een mooie pulled pork klaar zou gaan maken. Dat ik dat nog nooit had gedaan, en dat ik niet wist hoe ik een rookoven moest gebruiken, mocht de pret uiteraard niet drukken.
  Vol goede moed gooide ik het brikettenmandje vol, flink wat gloeiende kolen erbovenop onder het mom van ‘als een klein beetje helpt, helpt een heleboel ook’, flink wat rookhout in de aanslag en gaan!
  De eerste paar uur ging het goed, flink wat rook, temperatuur die ongeveer deed wat ik wilde, ik was tevreden, ik was bezig iets Laegh ende Traegh te bereiden!
  Na een tijdje bleef de kerntemperatuur steken op 67 graden. Hier was ik op bedacht, gewoon afwachten… Na anderhalf uur klom hij weer tot 88 graden. Ik had ergens gelezen dat de perfecte temperatuur 92 graden moest zijn, dus tijd voor een biertje met de vrienden en nog even een paar graden wachten. Tot onze grote verbazing zakte de temperatuur. Paniek! Alle luchtschuiven open, blazen, zelf even afkoelen met nog maar een biertje, blijven blazen, nog een biertje. Toen de kerntemperatuur was gezakt naar 67 graden vroeg iemand voor de gein of er wel kolen in het apparaat zitten. Natuurlijk wel, maar toch voor de zekerheid even checken… Het blijkt dat zelfs een nieuwe Fornetto Razzo af en toe wat kolen nodig heeft om zijn werk goed te kunnen doen. Snel wat houtskool warm gemaakt, toegevoegd, en voor de tweede keer de 88 graden aantikken. Even onder het folie tot rust komen, pullen, we hebben nog nooit zulke smakelijke, droge pulled pork gehad, zo aan het eind van een verder beregezellige avond. Leerpuntje: zorg voor warme briketten!

 • Reageer
  Joris
  woensdag, 3 mei 2017 at 19:18

  Hey noskos, je boek aanschaffen stond in de planning maar nu wacht ik deze prijsvraag eventjes af, natuurlijk hoop ik op de bastard. Lijkt me heerlijk naast m’n master touch en m’n uds.
  Grootste misser waren er eigenlijk 2 in 1. Had een nieuw rvs rooster gekocht voor m’n mt. Ik in alle enthousiasme kippetje gehaald en de bbq gaan opstoken voor n lkkr beer canned kipke te maken.( Ik had al inmiddels wat biertjes). Naarmate de bbq op temp was rook ik een plastic geurtje.. Ikke zoeken of er iets op de q lag of tegenaan stond.. Nut.. Zoeken rond de bbq of er n kooltje tegen iets lag te smeulen.. Nut.. Bleken er nog 2 tyrips aan t rooster te zitten, dat was dus de 1e..Maar goed, Tyrips verwijderd boel beetje schoongemaakt en nog even laten fikken voor de kip erop mocht. Inmiddels weer wat biertjes verder.. Kipke erop, ik had nog geen draadloze thermometer dus checkte af en toe met m’n digitale weber vlees thermometer.. Na n half uurtje en wat meer biertjes weer dezelfde plastic geur.. Ik denk wtf nog meer tyrips?? Open m’n ketel.. Zit er nog een probe met een zwart gesmolten propje erop dag thermometer.. Toen ben ik maar om een frietje gelopen

 • Reageer
  Matthijs Kannekens
  woensdag, 3 mei 2017 at 19:21

  Bij het verplaatsen van m’n weber bbq op een oneffen ondergrond wilde ik deze optillen met m’n handschoenen aan. Dit geeft doorgaans geen problemen, tenzij de normale werkhandschoenen rubber antislip hebben. De weber had een temperatuur van 100 graden en m’n handschoenen begonnen na een half metertje verplaatsen al te smeulen. Snel de bbq neer gezet en twee zwarte handafdrukken op de onderzijde van de ketel waren zichtbaar.

  Gelukkig is de lak van een weber kwalitatief genoeg om een goede poets en schuurbeurt te doorstaan.

 • Reageer
  Koen G
  woensdag, 3 mei 2017 at 19:24

  Mijn gloednieuwe GBS met dekselhouder neergezet om voor de eerste keer te bbq’en. Deksel in de houder, even weggelopen en de wind blies mijn gloednieuwe weber op de grond :(. Met als gevolg krassen en een deuk erin 🙁

 • Reageer
  Friendly_Rob
  woensdag, 3 mei 2017 at 19:30

  Hilarisch om al die bloopers te lezen! Mijn oeps momentje was nog niet zo lang geleden toen ik een mooi stukje zalm op zo’n duur cedar plankje heb gerookt en er bij het opdienen achterkwam dat het gedeelte van de verpakking wat het vocht opvangt nog gewoon tussen de zalm en het rookplankje in zat.

  We hebben de zalm gewoon opgegeten, maar het was niet helemaal zoals het hoort natuurlijk!

 • Reageer
  Niek van Uden
  woensdag, 3 mei 2017 at 19:41

  In een dronken bui je platesetter omver lopen….doormidden!

 • Reageer
  Judith staals
  woensdag, 3 mei 2017 at 19:59

  Mijn grootste misser was het breekbood in de dutch oven….. ipv enkele kolen op en onder de pan veel te veel gloeiend hete kolen. Dus na 8 minuten was het brood echt zo ontzettend zwart dat het aan elkaar geplakte kolen leken! Dan maar kabeljauw soep van de bbq zonder brood. 🙁

 • Reageer
  Patrick
  woensdag, 3 mei 2017 at 20:11

  Op de fiets die oude Weberbbq ophalen die ik via marktplaats voor een tientje mocht overnemen. Bleek 57 cm, dat was een lastige terugweg.

 • Reageer
  Tom
  woensdag, 3 mei 2017 at 20:22

  Ik wilde zalm op een plank maken maar in die tijd had ik nog minder kaas gegeten van Bbqen wel had ik een wsm. Dus ik de wsm aangezet en de zalm met plankjes op de roosters gelegd. Het punt is dat bij zalm op een plank je natuurlijk direct vuur nodig hebt en de wsm juist voor indirect roken is. Dus de plankjes hebben alleen maar als onderleggers gediend niet voor waar ze eigenlijk bedoeld waren.

 • Reageer
  GjJHaitsma
  woensdag, 3 mei 2017 at 20:22

  Kamado keurig op 350 graden voor pizza.
  Pizza klaar, met zn 2en binnen eten en naar buiten voor nr 2.
  Oeps, schuiven volledig open laten staan.
  Temperatuur dik 500 graden

 • Reageer
  Kees
  woensdag, 3 mei 2017 at 20:25

  Noskos hartelijk dank voor het boek!!!! Ga er zeker veel gebruik van maken 🙂

  Nog een korte blunder: Je enorm vergissen in de hoeveelheid habanero death dust die je op je kip gooit. Ik kan redelijk wat hebben maar dit was toch echt teveel, zeker als je gasten hebt.

 • Reageer
  Herbert
  woensdag, 3 mei 2017 at 20:29

  Mijn grootste misser was om in mij smoker niet in de Firebox maar in het grote gedeelte een plekje met kolen te legen en een beenham te gaan doen na 3 uur was de beenham nog niet echt warm na een berichtje op smoke en bbq vroeg iemand waarom ik me kolen daar legde en niet in de Firebox kon alleen maar antwoorden op is dat ding daar voor

 • Reageer
  Monique ten Hoeve
  woensdag, 3 mei 2017 at 20:30

  De grootste misser is toch wel een tuin met visite, een koelkast vol met vlees, de bbq staat klaar, overal is aan gedacht behalve aan een zak met briketten. Het kleine restje wat er nog staat is niet genoeg en door een lekkage in de schuur zeiknat geworden en helaas niet te gebruiken. De hele straat af geweest, maar helaas, de buren houden niet zo van bbq’en. Vandaar dat de ramen meestal met een klap dicht gaan als bij ons de bbq aan gaat.
  Uiteindelijk de tafelgrill en de gourmet plaat maar gepakt en deze op tafel buiten gezet, konden we toch nog met z’n allen van een heerlijke maaltijd genieten.

 • Reageer
  Erwin
  woensdag, 3 mei 2017 at 20:48

  Mijn grootste blunder was om na 1 keer heerlijke pizza’s gemaakt te hebben op onze kamado me te laten overhalen om dit ook voor de getuigen van onze bruiloft te maken een week of wat later. We hebben een paar mooie zwartgeblakerde pizza’s geserveerd, maar gelukkig scheen de zon, smaakte het bier goed en had ik veel te veel pizzadeeg gemaakt zodat we met enige vertraging toch konden genieten van een mooie dag.

 • Reageer
  Rene
  woensdag, 3 mei 2017 at 20:49

  De een zijn misser is de ander zijn bacon zullen we maar zeggen…

  gevulde Jalepeños alvast klaarleggen bij de barbecue en even weglopen om een wijntje in te schenken terwijl je duitse dog nog buiten bij de barbecue rondloopt .. Dat werden dus ABT’s zonder bacon…. Die had mijn dog er heel kunstig vanaf gepeuzeld. (uiteraard zijn de ABT’s helemaal de kliko ingegaan, kwijl is absoluut geen vervanging voor bacon 😉 ),

 • Reageer
  Glenn
  woensdag, 3 mei 2017 at 20:50

  Recept volgen om een tonijnsteak 10min aan iedere kant op hoge hitte grillen.

 • Reageer
  Pascal (Rockabillybobber)
  woensdag, 3 mei 2017 at 21:03

  Mijn grootste bbq blunder…. Na een pulled pork sessie zonder inpakken om hem door de zone heen te trekken (16 uur) Ben ik hem aan het pullen en laat hem onbeheerd achter in de tuin omdat ik een belangerijk telefoontje krijg wat ik niet in de tuin wil beantwoorden.
  Ben ik binnen hoor ik een bierflesje omvallen en denk hoe kan dat nu… Zie ik in de tuin onze hond 2,5 kilo kilo pulled pork naar binnen werken…. Uiteindelijk 1 klein beetje over (MET KWIJL) wat mij toch niet echt smaakte. Sindsdien is onze Rebel mijn schaduw bij iedere bbq activiteit…..

 • Reageer
  Jolanda
  woensdag, 3 mei 2017 at 21:08

  Mijn grootste misser is denken dat je ook kunt barbecuen op van die wegwerp prulletjes… 🙁 gelukkig was het stokbrood erg lekker!

 • Reageer
  Brecht Maes
  woensdag, 3 mei 2017 at 21:27

  De kolen waren eens bijna op en ik kreeg de temperatuur niet meer omhoog. Dus heb ik een kleine halve zak BGE kolen uitgegoten over het vuur. Ik was vergeten dat er onderaan de zak heel veel stof zit. Het vuur was bijna uit en er was een heel onaangename geur bij

 • Reageer
  Marco van Vuuren
  woensdag, 3 mei 2017 at 21:29

  Mijn grootste blunder beslaat een periode van minimaal 10 jaar, waarin ik mij altijd naar hartelust vergreep aan het nogal inspiratieloze gouden viertal hamburgertje/speklapje/worstje/karbonaadje.
  Waarom heeft het zo lang geduurd voor ik het Low&Slow, Caveman, Dutch Ovens en wat al dies meer zij mocht ontdekken?
  Waarom ging kwantiteit altijd voor kwaliteit.
  Geen Cote de Boeuf, geen bavette, geen spareribs, geen boston butt, maar altijd weer die armzalige kiloknallers.
  Ja, er zijn heel wat kostbare jaren verloren gegaan. Een decennium waarin het enige lichtpuntje bestond in het gegeven dat ik het woord ‘barbecue-seizoen’ als grote vloek ervoer, want barbecueën dat wilde ik altijd. Zomer of winter, warm of koud, droog of nat. Come on baby light my fire!
  Ja, er is heel lang heel veel fout gegaan. Maar van fouten kun je leren. Ik heb het licht gezien. Deze fout maak ik alleen nog op de verjaardag van verre familie en vage kennissen.

 • Reageer
  TeunJan van Ooijen
  woensdag, 3 mei 2017 at 21:29

  Mijn enigste blunder tot nu toe, ik ben van het voorzichtige soort eerst veel lezen en heel voorzichtig proberen. Was bij de bbq wedstrijd van Harlem BBQ. Ik werkte voor het eerst met de bastard. Ik trok hem in ruk open om te kijken of het een beetje werkte. Het gevolg was dat ik een deel van mijn wenkbrauw en haar miste. Verder was het een leuke ervaring om mee te doen aan een wedstrijd.

 • Reageer
  Tim
  woensdag, 3 mei 2017 at 21:54

  Ik had een rub gemaakt.
  Netjes een recept gevolgd, maar niet even geproefd.
  40 MOINK BALLS gemaakt met flink wat rub er over.
  Toen ze eindelijk klaar waren enthousiast een hap genomen, maar ze waren veelste pittig. Toen kwam ik er dus achter dat een theelepel en een deseetlepel niet het zelfde is. Dus veelste veel chili en cayennepeper in de rub en te veel rubriek op de ballen.
  De MOINKBALLS waren niet te eten en zijn uiteindelijk in de vuilnisbak beland.

  • Reageer
   Tim
   woensdag, 3 mei 2017 at 22:04

   Het was dus een desertlepel

 • Reageer
  Victor hoebink
  woensdag, 3 mei 2017 at 22:06

  Mijn grootste misser was afgelopen zomer… want ik had en heb geen BBQ.

 • Reageer
  Rob Verkuijlen
  woensdag, 3 mei 2017 at 22:14

  Mijn grootste blunder.. Poe, welke zal ik eens kiezen haha.
  Hetgeen waar ik, nu nog steeds, het meest van baal is dat ik Fahrenheit en Celsius in mn controller had omgewisseld (per ongeluk uiteraard). Het resultaat: gortdroge “wedstrijd PP”….

 • Reageer
  Glenn
  woensdag, 3 mei 2017 at 22:15

  Recept gevolgd voor tonijnsteak te grillen. Hierin stond 10 min aan iedere kant op hoge hitte. Tegen mij gevoel in het recept gevolgd. Jammer van de tonijn.

 • Reageer
  Nico van der Giessen
  woensdag, 3 mei 2017 at 22:20

  Mijn grootste barbecuemisser is wel met een smokey joe.
  Tijdens een vakantie lekker onder de luifel, in de regen, op de grond gezet. Even een klein advies; loop dan nooit achteruit richting deze kleine warmtebron. ik deed dat dus wel en bleef toen met mijn kuit plakken langs de rand van de deksel. AU!!
  Al enige jaren geleden, maar de kus van deze kleine joe is nog steeds zichtbaar op m’n kruit.

 • Reageer
  Léon van Etten
  woensdag, 3 mei 2017 at 23:27

  We gingen in het park picknicken en daar wilden we bij grillen. Geen zin om een BBQ mee te zeulen,dus een wegwerp gekocht. Bij dit exemplaar zat een flesje zonder etiket… Aha, dat zal de aansteekvloeistof wel zijn, dus royaal over de kolen gegoten. Vervolgens met al het lekkers ruim 1,5uur zitten wachten tot de kolen aan gingen. Helaas zat er water in het flesje….

 • Reageer
  Nico
  donderdag, 4 mei 2017 at 00:37

  Mijn grootste misser…
  Dat is dit jaar! Ik heb mijn bbq nog steeds niet gebruikt!
  Dat moet anders!

 • Reageer
  Peter Kurpershoek
  donderdag, 4 mei 2017 at 03:13

  Mijn lachwekkendste barbecue misser ooit gebeurde toen ik houtskool tussentijds moest bijvullen en het gloeiend hete rooster op de grond neer had gelegd met daarop vijf best grote biefstukken. Helemaal de hond vergeten……. deze had dus heel stilletjes, twee stukken vlees te pakken vanaf dit gloeiend hete rooster zonder zijn snuit te verbranden en daarna een eindje verderop te gaan zitten kijken alsof er niets gebeurd was. In eerste instantie twijfelde ik aan mijzelf totdat ik onze hond met z’n grote tong lekker langs z’n bek zag likken 🙂

 • Reageer
  Ingrid
  donderdag, 4 mei 2017 at 06:44

  Mijn grootste blunder is dat ik het bbqen aan mijn vriend laat en dus zelf nog geeneens weet hoe ik de bbq moet aansteken

 • Reageer
  Frank te Nijenhuis
  donderdag, 4 mei 2017 at 07:59

  Grootste misser is dat ik jaren eerder een workshop had moeten doen. Tjonge wat heb ik jaren troep gevreten. Zwarte van buiten rood van binnen was meer regel als uitzondering. Spareribs, kip werden gekookt gekocht. En dan nog maar te zwijgen over de supermarkt pakketjes die we ook niet fatsoenlijk klaar konden krijgen. Wat is er de laatste jaren toch en wereld open gegaan voor mij. Nu nog een keer zo’n mooie bbq en we zijn helemaal happy.

 • Reageer
  Frank
  donderdag, 4 mei 2017 at 08:26

  Ik had een mooi stuk Cote de Boeuf klaarliggen op op mijn BGE langzaam te garen. Ideaal op een feestdag als tweede paasdag. Bezoek keek er smachtend naar uit. Ik ging dan ook voortvarend te werk met een beetje rook, goed aanzetten op het gietijzeren rooster. So far so good.
  Maar toen begon het lange wachten om ‘m langzaam door te garen.
  S’avonds om 21.30u was de kerntemperatuur eindelijk waar ‘ie zijn moest. Oftewel te laat begonnen voor zo’n mooi stuk vlees. Ook iets te veel (ahum) vet er aan laten zitten. Gaf een viezige vetwalm. Oftewel de buren ook weer blij.
  Uiteindelijk maar een moot zalm er bij gerookt en lekker opgepeuzeld met de familie.
  De Cote de Boeuf bleek uiteindelijk te lang doorgegaard en was helaas ook deels doorgeslagen. Dat was echt flink balen.

  Ik heb me nu maar voorgenomen de volgende keer wat meer tijd uit te trekken voor zo’n mooi stuk vlees.

  Ik houd mezelf maar voor dat het vallen en opstaan is met BBg’en;).

  Alhoewel ik die dag wel echt goed de pest erin had…;)

 • Reageer
  Arjan Keijzer
  donderdag, 4 mei 2017 at 08:29

  Mijn allereerste misser was dat ik wilde en dacht te gaan bbq-en, maar op een nog onverklaarbare wijze (wij denken natte briketten) ging mijn bbq niet aan alleen kwam ik daar pas na 30 minuten achter….kan ook te maken hebben met een krat pils die ik al in mijn mik had zitten. Gefeliciteerd met al je successen vd de afgelopen drukke tijd.

 • Reageer
  Joost Nijssen
  donderdag, 4 mei 2017 at 08:48

  Goedemorgen, mijn grootste misser heb ik gemaakt tijdens een “nachtelijke sessie” voor pulled pork waarbij ik de uitnodigingen voor een heerlijke lunch al had verstuurd. Alles verliep voorspoedig tot het moment dat ik met m’n slaperige hoofd de schuiven iets te enthousiast had ingesteld en m’n vuurtje een langzame dood stierf…tegen de tijd dat ik s’morgens een heerlijk resultaat verwachtte was er niet veel meer over dan een nagenoeg ongegaard stuk vlees en een koude Q

 • Reageer
  wouter weeda
  donderdag, 4 mei 2017 at 09:41

  De ergste misser van mij was een langzaam gerookte Zalm, die had ik gepekeld met zout, en daarna nog eens een combi van zeezout, basterdsuiker en dille overheen, indirect op de BBQ, en vervolgens zo aan de 6 aanwezigen geserveerd.
  De zalm was zo zout, als de middelandse zee in het kwadraat…..

 • Reageer
  Tom
  donderdag, 4 mei 2017 at 09:57

  Een in brand gevlogen ODC blussen met water… Hamburgers grillen op een ODC maar vergeten water in het bakje te doen. Door de hitte vloog het gesmolten vet in het bakje in brand. In plaats van gewoon het deksel er even op te doen gooide ik water in het bakje. Het vuur was uit maar het was niet geheel verantwoord… Ook leverde het een paar flinke beschadigingen aan het emaille op.

 • Reageer
  alex woldhuis
  donderdag, 4 mei 2017 at 11:51

  te druk met bier drinken met gasten, daardoor eik bij de kip gedaan, en teveel ook.
  toen ik die vertrokken gezichten zag proefde ik t zelf, alsof je op een boomstronk aan t knagen was

 • Reageer
  Olaf
  donderdag, 4 mei 2017 at 12:26

  Ooit een blunder begaan met de kerntemperatuur meter van een mooi stuk low/slow (boston butt), Na temperatuur instellen bleek de thermometer op fahrenheit te staan ipv celsius, er helemaal nog niet over nagedacht dat het vlees niet gaar zou zijn zo snel en de boel gewoon aangesneden, hierna pas achter komend dat het vlees toch nog niet gaar was….en het ook wel heel snel gaar te zijn geweest volgens de kerntemp….

 • Reageer
  Arno Laros
  donderdag, 4 mei 2017 at 12:33

  Mijn bbq handschoenenen laten affikken ,
  Starter stond aan met kolen in de 57.
  Handschoenen lagen zoals altijd op het deksel wat er naast lag.
  ’t waaide een beetje.
  In de keuken binnen was ik e.e.a. aan het voorbereiden.
  Toen ik buitenkwam dacht ik werkelijk “wat gaat die starter hard joh”
  waren dus mijn handschoenen er tegen aan gewaaid .
  Ik kan je zeggen die dingen fikken goed haha.

 • Reageer
  Jasper van den Akker
  donderdag, 4 mei 2017 at 13:32

  Hallo, ik had voor een zacht prijsje een tweedehands bge op de kop getikt vaarvan de firebox in tienen lag. Voor de hoofdprijs een nieuwe besteld en aan de slag gegaan. Na een paar sessies bedacht om mijn rvs smokebox te gebruiken om een separatie te maken in de firebox om tegelijk direct en indirect te kunnen werken. Even geen rekening gehouden met het uitzetten van het metaal bij verwarming…kaput nieuwe firebox. Zo wordt een tweedehandsje toch een dure hobby, maar wel een leuke.
  …ik ga hem zo maar weer eens aansteken.

 • Reageer
  Matthijs
  donderdag, 4 mei 2017 at 15:55

  Mijn grootste blunder was bij de eerste poging om een pizza te bakken in de bbq op de pizzasteen. Als beginnend bbq-er en in het bezit van waardeloze kwaliteit briketten duurde het een eeuwigheid voor ik de bbq goed heet gestookt kreeg. Rond half 9 overwon de honger van het geduld en moest en zou die verrekte zelfgemaakte pizza er op, de temperatuur van de bbq liep al weer iets naar beneden. Met een heleboel gemartel kreeg ik dan uiteindelijk toch de pizza op de hete steen geschoven. Wel jammer dat de belegde kant onder lag. De winkels waren dicht, de vriezer was leeg…en ik had honger! De pizza van m’n vriendin ging wel met de deegkant naar onder op de plaat en hiervan heb ik toch nog een paar stukjes mee kunnen eten. De volgende dag bij het wegzetten van de bbq de pizzasteen vergeten van het rooster te halen, nu is het een tweedelige pizzasteen.

 • Reageer
  Sander
  donderdag, 4 mei 2017 at 16:17

  Een van de eerste keren dat ik mijn dat ik mijn kamado (big green egg) in gebruik had genomen voor ‘some slow cookin’ trok ik (bij een veel te hoge temperatuur) in mijn enthousiasme de egg open zonder te ‘burpen’ > Gevolg > een steekvlam van jewelste en twee gekortwiekte wenkbrauwen… 😀

 • Reageer
  Henri Matthijssen
  donderdag, 4 mei 2017 at 21:06

  Pulled Pork die wel steeg in temperatuur, maar niet op zijn vereiste temperatuur wilde komen. Oorzaak bleek later een defect iGrill2 probe te zijn. Uiteindelijk was de Pulled Pork helemaal zwart, toen ik het na 16 uur toch niet meer vertrouwde. Nog wat van de binnenkant kunnen redden, maar het blijft zonde.

 • Reageer
  Tim
  donderdag, 4 mei 2017 at 21:15

  Ik heb een keer keer jalapeno poppers gemaakt. Toen ze op de bbq lagen ben ik “heel even” met de kinderen gaan spelen. Na anderhalf uur kwam ik er achter dat er van de jalapenos niet veel meer overbleef dan een klein zwart worstje.

 • Reageer
  Matthijs
  donderdag, 4 mei 2017 at 22:33

  Ongetwijfeld wel meer grote missers gemaakt maar de eerste die bij mij naar boven kwam is laatst gebeurd. Lekkere hamburger gemaakt voor mijzelf en de vriendin met daarbij aardappels en wat groente. Vriendin vond de hamburger echter nog wat te rauw, dus deze nog even op de bbq terug gelegd. Echter compleet vergeten dat dit stuk vlees daar nog neer was gelegd en compleet niet meer aan gedacht. De bbq had ik verder al dichtgezet dus de briketten gingen uit en verder niet meer naar aangekomen.

  Het stukje ‘vlees’ wat ik drie dagen later terugvond in de barbecue zag er niet echt meer smakelijk uit….

 • Reageer
  Rob J
  vrijdag, 5 mei 2017 at 08:56

  Een ontzettend duur stuk Ossenhaas gewoon verknald door een verkeerde kern temperatuur te hanteren. Ooit een schoen proberen op te eten? 🙁

  Ik heb hem tegen heug en meug opgegeten want er dwaalde constant door mijn hoofd wat ik ervoor had betaald. Blijkbaar was er nog meer niet in orde; heb er letterlijk en figuurlijk een paar dagen buikpijn van gehad.

 • Reageer
  Jan Jonker
  vrijdag, 5 mei 2017 at 09:15

  Mijn grootste misser:
  Op mijn verjaardag had ik een klein rookoventje gekregen, je kent ze misschien wel zo’n vierkante bak met 2 van die spiritus brandertjes eronder waarmee je zelf kleine stukken vlees of vis kunt roken . Ik had 2 prachtig mooie stukken zalm gekocht en bij mijn cadeau zat ook een mooie zak met rookmot.
  Op zaterdag was het dan zover, ik zou mijn vrouw wel eens verassen met een heerlijk gerook stuk zalm, Helaas werkte het weer niet mee en regende het dat het goot de hele dag. Maar natuurlijk gek in de kop… ik moest en zou die zalm roken! Dus had ik bedacht als ik nou dat kleine oventje op het fornuis zet met de afzuigkap aan op de hoogste stand dan zal dat kleine beetje rook wat ontsnapt wel mooi netjes de schoorsteen uitvliegen en hebben we toch nog een heerlijk stukje gerookt zalm op tafel. Zo gezegd zo gedaan, een grote lading rookmot erin gedaan (veel te veel natuurlijk! ) , beide spiritusbrandertjes aangestoken en de zalm mooi in het midden van de oven gelegd.
  ” Dit gaat geweldig worden!, zo’n lekker stuk vis zal jij nog nooit eerder hebben geproefd….” riep ik nog tegen mijn vrouw. Ik sloot de oven en het leek allemaal prima te gaan er kwam een beetje rook uit dat netjes afgezogen werd, en ik dacht ik kan nu wel even snel naar boven om me om te kleden. Toen ik me aan het omkleden was hoorde ik ineens het brandalarm een enorm kabaal maken. BRAND!!
  Ik ren de trap af naar beneden (de broek nog half op de kont) en halverwege de trap tuimel ik naar beneden, gelukkig kwam ik op de vloerbedekking terecht en had ik alleen wat schaafplekken. Ik doe de deur open en ons hele huis is volledig blauw van de rook, ik kon nog nauwelijks een hand voor de ogen zien. De rookoven produceerde een enorme stroom van rook dat kon de afzuigkap ook onmogelijk afzuigen. Ik pakte de oven en brandde mijn handen meteen natuurlijk AUW! daarna met de oven handschoenen de rookoven naar buiten gezet en alle ramen en deuren een paar uur open gelaten.
  De zalm was uiteindelijk volledig overberookt, die was pikzwart aan de buitenkant en bitter als gal dus die kon zo de kliko in. We hebben die avond maar Chinees gehaald en nog wel 2 weken daarna proefde elke aardappel die uit de keuken kwam nog naar BBQ geur, die was er niet uit te krijgen 😉

  We moeten nog wel eens lachen als we hieraan terug denken, maar op dat moment stond het huilen ons nader dan het lachen .
  Moraal van het verhaal: Read The Fucking Manual (RTFM) , hierin stond natuurlijk duidelijk vermeld dat je dit absoluut niet binnenshuis moest gebruiken en een heel klein beetje rookmot al voldoende was 🙂

 • Reageer
  J. Vermeulen
  vrijdag, 5 mei 2017 at 11:15

  BARBEBLOOPERS…ontelbaar veel! Soms dan voel je je echt een dombo, maar goed, je leert ervan…en soms niet en doe je het gewoon weer. Waar zullen we beginnen…

  Het waxinelichtje in de Cold Smoke Generator vergeten uit te maken na het bereiken van genoeg gloei in de smokedust. Ineens gaf de iGrill iets heel anders aan dan koud roken en waren er enkele zalm porties warmgerookt!

  The Snake Method low & slow…mooie rits aan briketten gestapeld en voorzien van rookhout. Het eerste uur ging goed, dus maar weggegaan om vervolgens paar uur later terug te komen…het was dus bij dat ene uur gebleven en de boston butt was zo ongeveer nog steeds dezelfde temperatuur als de starttemperatuur!

  De margrietschijf…man man man…wat moest ik daar aan wennen, en tot nu toe nog steeds niet aan gewend. Bij een Weber zet je de luchttoevoer in de deksel op 1 stand en daar blijft ie dan ook, al smijt je de deksel op de grond. Maar bij een kamado, oh man, iedere keer als je hem open doet moet je de margrietschijf weer terug zetten. En iedere keer als ik in de gelegenheid was om op een kamado type te barbecuen, ging het dus mis! Waarbij het toppunt toch wel de 3-2-1 spare ribs was…iedere 30min deksel open om de ribs in te spuiten, en 3uur / 30min = 6 maal de margrietschijf vergeten te checken en opnieuw af te stellen! Resultaat: hele mooie stijgende en dalende lijnen op de iGrill!

  De thermometer fail…geen iGrill tot mijn beschikking en volledig vertrouwen op de thermometer van de barbecue. Dat was een hele grote fout…er zat bijna 30 graden verschil met de werkelijkheid! Resultaat, mooie Cote de Boeuf kon niet goed afgebroken worden.

  Dit zijn zo ongeveer de ergste of grappigste…maar zou er bijna een boek over kunnen schrijven! Jij hebt in iedergeval een boek geschreven waarin bovenstaand goed bestudeerd kan worden en (eventueel) voorkomen kan worden. Ga zo door (deel 2 misschien?) n ga ook door met je website want daar put ik zo ontzettend veel inspiratie uit.

  Groeten Jan!

 • Reageer
  Joko
  vrijdag, 5 mei 2017 at 14:08

  Veertig MOINK Balls………en acht gasten

 • Reageer
  Alan Janssen
  vrijdag, 5 mei 2017 at 14:57

  Ik ben nog niet heel lang serieus bezig en heb helaas/gelukkig (is maar net hoe je het bekijkt) nog niet echt een grote blunder begaan. Afgezien van wat foutjes met instellen van de temperatuur geen grote fouten gemaakt.

 • Reageer
  Anton
  vrijdag, 5 mei 2017 at 17:42

  Mijn blunder was de ingepakte varkensnek van de smoker afhalen, en hem flink schuin houden waardoor alle sappen over mijn blote benen heen ging, gelukkig is het niet heel heet en hield ik er niks aan over maar ik had wel te weinig vocht voor het eindsausje.
  Maar het smaakte er niet minder om met jouw wedstrijd recept.

 • Reageer
  Arno Spijkstra
  zaterdag, 6 mei 2017 at 10:22

  Hallo Noskos, mooie blog en mooie site! Mijn blunder is een kip op een weber style chicken sitter. Bbq aan op indirect, so far so good. Tijd om de kip met rub in te smeren, helaas lijken de potjes paprika poeder en chilipoeder nogal opelkaar…. je raad t al. Na lang wachten en zin in eten , kip was gied gaar maar iets teveel chilipoeder. Hahaha, 1 keer nooit weer.
  Gr Arno

 • Reageer
  Jurjen Hempel
  zaterdag, 6 mei 2017 at 11:35

  Hallo, 3 jaar geleden kocht ik mijn eerste weber 47 kogel BBQ, apen trots natuurlijk, als je een weber koopt denk je dat ook direct dat je een pithmaster bent (dacht ik in ieder geval wel).
  Dus vrienden uitgenodigd om zelf gemaakte hamburgers te gaan eten. s’ middags hamburgers gemaakt, en s ‘avonds op de BBQ, als gaat goed tot dat een van de genodigden een hap uit de hamburger neemt en hem meteen weer uit spuugt.
  De hamburgers waren zo scherp dat je ze niet kon eten. wat was er fout gegaan.
  s’ middags tijdens het kruiden van het gehakt had ik een 2 eetlepels cayennepeper gebruikt in plaats van 2 theelepels.
  Gelukkig was de snackbar nog open hebben we toch nog hamburgers kunnen eten.

 • Reageer
  Micha cats
  zaterdag, 6 mei 2017 at 12:52

  Kipfilet met bacon eromheen hoe moeilijk kan het zijn indirect!
  Hij kwam maar niet op temperatuur, deze bleef erg laag, ik dacht nou ik kijk er een uurtje niet naar en vervolgens open ik mijn WGA mooie kleur maar wel helemaal uitgedroogd totaal niet te eten.

 • Reageer
  René
  zaterdag, 6 mei 2017 at 15:01

  Zoals is al bij meer mensen lees welke misser wil je weten :). Gelukkig leer je veel door veel missers te maken denk ik dan maar.
  Eén van de simpele maar toch erg vervelende missers die ik gemaakt heb is bij het verplaatsen van mijn Weber ketle. IK had deze ’s ochtends mooi buiten staan, helemaal voorbereid voor een lange PP sessie. De BB lag er nog geen half uur op of het begint gigantisch te regenen! Ik dacht in alle haast, geen probleem! Ik rijd de Q gewoon even onder de carport. Wat ik alleen vergeten was, was dat er nog een ovenschaal met water in de Q stond…. De planning goed in de war, ongeduldige visiete s’avonds maar het is goed gekomen. Nieuwe starter met briketten er bij en we konden weer verder.

 • Reageer
  Sisckywous
  zaterdag, 6 mei 2017 at 15:10

  Mijn grootste misser: ik had heerlijke Wagyu beefribs gemaakt althans dat dacht ik…
  Ik was iets te rigoureus te werk gegaan met de cayenne peper en zwarte peper (lees recept verkeerd opgevat) voor in de rub. Nadat ze bijna 12 uur op de bbq hadden gelegen met een geweldig mooie bark tot gevolg kon ik niet wachten om ze te proeven.

  Vervolgens namen mijn vriendin en ik de eerste hap, keken elkaar aan, en renden vervolgens tegelijk naar de koelkast voor een mondkoelend drankje.

 • Reageer
  Koen S
  zaterdag, 6 mei 2017 at 16:34

  Mijn ergste misser was de eerste keer pizza op de BBQ. De bodem van de pizza was veel te dik zodat na het bakken de bodem harder was dan de pizzasteen op de BBQ. Hiervoor wel 2 uur bezig geweest om alles voor te bereiden!

  Veel van geleerd en tweede keer ging helemaal goed!

 • Reageer
  Maarten vd Knaap
  zaterdag, 6 mei 2017 at 16:41

  Pulled pork maken. Alles ging goed had hem in de aluminium folie gepakt en kwam weer terug naar buiten om hem weer op de bbq te leggen. Ik merkte dat de temperatuur opgelopen was dus had de luchtschuif even helemaal dichtgedaan om hem te smoren. Temp bleef mooi stabiel totdat ik naar 40 min even ging kijken omdat de kerntemperatuur niet opliep. Bleek dat ik de luchtschuif niet meer open had gedaan en dus uit was. Eindresultaat pp was mislukt. Heb hem nog proberen te redden door bbq opnieuw aan te steken. Maar vlees was behoorlijk taai geworden.

 • Reageer
  Richard Siere
  zaterdag, 6 mei 2017 at 20:44

  Mijn grootste misser was een BBQ sessie met buren. Mijn BGE was flink opgestookt en de temperatuur liep lekker op. Alleen was ik even bezig met wat andere dingen toen ik bedacht dat er al even vlees in lag te bakken. Ik opende het ei maar deed dat veel te snel. Een enorme steekvlam kwam uit het ei en zorgde voor verschroeide wenkbrouwen en een smeulend tshirt. Het vlees was al lang verschroeid zag ik dus de haast was niet nodig geweest.

 • Reageer
  Andre van den Haak
  zaterdag, 6 mei 2017 at 21:02

  Heb het hier al eens vermeld
  De Apple brined kalkoen gemaakt voor kerst
  Buiten de kalkoen ingesmeerd met gesmolten roomboter
  Lekker koud dus boter bleef lekker zitten
  Maar eenmaal op de bbq:EEN VUURZEE

 • Reageer
  Laurens van Kuijk
  zondag, 7 mei 2017 at 10:05

  Na een mooi avondje kamodo niet op de rem gezet.
  Volgende ochtend lag hij om in stukken.

 • Reageer
  Mattias
  zondag, 7 mei 2017 at 10:18

  Mijn grootste blunder: Ik maak mijn rub graag zelf. Als ik mosterdzaad gebruik in de vijzel blaas ik de velletjes er voorzichtig uit. Nu was ik een rub aan het maken met veel cayennepeper. Mijn dochter van 4 helpt graag mee met mixen. Ze had mij eens zien blazen in een bakje en dacht dit nu ook te doen. Het gevolg was een gezicht onder de peper. Uiteraard ook in haar ogen. Het leek wel of ik haar met pepperspray had bewerkt. Na veel spoelen en huilen kwam gelukkig alles weer goed

 • Reageer
  steyls tom
  zondag, 7 mei 2017 at 13:10

  Door gehaast te zijn en veel te veel aanmaakvloeistof te gebruiken een stuk haag afgebrand. Vader was er niet blij mee toen hij terug va vakantie was.

 • Reageer
  Wim
  maandag, 8 mei 2017 at 09:45

  Ik schat de tijd dat he vlees nodig heeft om op de juiste temperatuur te komen altijd te optimistisch in, hierdoor zitten we meermaals een uur later aan tafeldan gepland.

 • Reageer
  Marten
  maandag, 8 mei 2017 at 14:48

  De eerste keer dat we een hele big gingen braden was een misser. We hadden ruim van te voren bij de groothandel een varkentje besteld van een kleine 12 kg. So far so good. Op de grote dag, ’s morgens ons biggetje ophalen. Verteld de goede meneer van de winkel dat ze ons helemaal vergeten zijn en dat ze op het laatste moment nog ergens een big geregeld hebben, van ruim 25 kg en stijf bevroren… Dit gevaarte was natuurlijk met geen goed fatsoen gaar te krijgen voor dat de eters zouden komen, maar we hebben het toch geprobeerd. ’s avonds om een uur of 9 of half 10 hebben we hem als een overmaatse kebab getrancheerd en wat gaar was verdeeld over de uitgehongerde gasten. Gelukkig kunnen we er nog steeds om lachen.

 • Reageer
  Tom Reinerink
  dinsdag, 9 mei 2017 at 16:35

  Door iets te weinig ervaring met rookhout in mijn vroegere jaren was mijn beer can chicken meer een smoked piece of rubber ducky dan een beer can chicken… Alsof je in een asbak begint te kauwen.

 • Reageer
  Jeroen van den Dikkenberg
  dinsdag, 9 mei 2017 at 23:06

  Vorige maand voor de eerste keer brisket (point) gemaakt, welke ongeveer 14 uur op de bbq heeft gelegen. Nog wat tijd met de buren doorgebracht waardoor iedereen wist waar ik mee bezig was. Ik had verwacht dat hij iets eerder klaar zou zijn, zodat ze nog wat konden proeven. Om 22:30 van de bbq gehaald om vervolgens te laten rusten. Om 4:00 ’s nachts werd ik op de bank wakker…
  Uiteindelijk wil je zo’n duur en moeilijk te berijden stuk vlees niet de volgende dag pas testen, dus flink balen. En genoeg commentaar van de buurt natuurlijk. Uiteraard van een restant ook nog burned ends gemaakt. Goed gelukt, dus dat was de troostprijs.

 • Reageer
  Douwe
  woensdag, 10 mei 2017 at 08:21

  Ik heb (nog) niet veel blunders omdat ik pas 2 jaar een beetje serieus bbq. Omdat ik wat serieuzer wilde bbq-en had ik mezelf een beetje ingelezen en zag ik dat de temperatuur meters van de Ikea handig en relatief goedkoop zijn. Ideaal om mee te starten. Mijn vrouw helemaal verbaast dat ik graag naar de Ikea wilde. Enfin ik kom thuis met twee splinternieuwe meters.

  Een mooi moment om voor de allereerste keer een “beercan chicken” te proberen. Kippetje mooi voorbereid, de ketel aangeslingerd en kip met een blik in z’n reet op het rooster. De meters netjes een in de dij en een om de dome temp te controleren.

  Op die metertjes van de Ikea zitten magneetjes! He dat is handig! ik heb een ijzeren kettle. Kan ik ze mooi op de deksel hangen en zo de temp in de gaten houden.

  Helaas kwam het besef wat langzaam dat die dingen van plastic gemaakt zijn en dat zo’n deksel best wel heet word als je hem naar 180 graden stookt. In een klap had ik dus mijn twee mooie hagelverse meters naar de meterhemel gestuurd….

  Misschien niet zo’n hele grote blunder die ongetwijfeld meer mensen hier hebben gehad maar ik kan nog niet uit een lange geschiedenis kiezen 😀

 • Reageer
  Chris van den Ende
  woensdag, 10 mei 2017 at 14:12

  Een van de eerste keren dat ik pulled pork aan het maken was had ik de temperaturen van een Amerikaanse site overgenomen. Omdat ik niet uit mijn hoofd de omrekening van Celsius naar Fahrenheit deed, heb ik alles netjes op een briefje geschreven. Helaas wilde ik door een kleine schrijffout de interne temperatuur van het vlees naar 295 graden Fahrenheit verhogen, waar het 195 moest zijn.

  Gevolg: in plaats van smiddags heerlijke pulled pork hebben we een patatje gehaald en kwam ik 4 uur later achter mijn fout. Er viel van de 4 kilo nog net twee broodjes droog vlees te redden.

  Gelukkig veel geleerd en is sindsdien niet weer gebeurd. p

 • Reageer
  Tom Declercq
  donderdag, 11 mei 2017 at 18:54

  Een van mijn grootste flaters was toen ik juist begon met BBQ’en had ik het idee dat hoe dichter bij het vuur hoe beter.
  Natuurlijk leidde dit tot zwart vlees. Iets minder erg was toen ik voor het eerst mijn smoker op hout probeerde en ik nat dennenhout gebruikte. Dit geeft wel een hele hoop rook, maar kan toch niet zeggen dat ik weg was van de smaak.
  Ondertussen heb ik toch wel heel veel bijgeleerd, oa ook door regelmatig je site te bezoeken.

 • Reageer
  Paul kempers
  vrijdag, 12 mei 2017 at 12:03

  Onze grootste blunder is toch wel om alle waarschuwingen van de vrouwtjes te negeren .
  En lekker eigenwijs een balletje te blijven trappen met je maten.
  Je raad het al natuurlijk de hele bbq omver met vlees en al.
  Vrouwtjes kwaad en de rij in bij de lokale snackbar.

 • Reageer
  Angelique Vaessen
  zaterdag, 13 mei 2017 at 14:44

  Eigenlijk nog geen blunders, maar ben nog beginnend, en vrouw. Wat mij opvalt is dat er maar weinig vrouwen bbquen, snap niet waarom.
  Ook bij het uitzoeken van een bbq word raar gekeken door de verkopers en vaak weet ik er meer vanaf dan de verkoper. Dat vind ik pas een blunder, haha.

 • Reageer
  wessel spijker
  maandag, 15 mei 2017 at 11:03

  Mijn grootste misser moet toch wel zijn dat mijn picanha door de tuin heen rolde, tijdens een bbq feestje zou ik mijn vrienden wel eens een heerlijk stukje vlees laten proeven. Naast alle standaard, maar heerlijke, sate stokjes, kippenpootjes, hamburger, enz.
  Het vlees eerst lekker op temperatuur laten komen in mijn WSM en natuurlijk een lekker rook smaakje toevoegen. onder tussen mijn Master touch behoorlijk opgestookt om de vet kant lekker af te grillen. Bij een kerntemperatuur van ongeveer 44 graden zou ik heel handig het lekkere stukje vlees verplaatsen naar de andere bbq. Alleen is het stuk vlees wat groter, dan de tangen(op mijn vriendin na dan :D) die ik bij mij had. Met het idee dat lukt wel, toch die te klein tang gepakt om het stuk vlees te verplaatsen. Het leek goed te gaan totdat ik de deksel van de Master touch moest op doen, en viel mijn stukje vlees zo in het gras.
  Al mijn vrienden lachen, ik kon wel door grond zakken. Snel het stuk vlees opgepakt beetje schoongemaakt en als nog searen op de bbq.
  Het resultaat mocht er niet minder om zijn, iedereen heeft er heerlijk van gegeten. Oftewel een heerlijke picanha met wat tuinkruiden.

  Wessel

 • Reageer
  Boudewijn Duivenvoorden
  maandag, 15 mei 2017 at 11:05

  Hi Noskos, Al een paar jaar lees ik met veel plezier je blog en je recepten. Heerlijk en een duidelijke uitleg. Mijn grootste BBQ blunder gebeurde ongeveer een jaartje geleden. Ik startte mijn Black Bastard altijd met een “kolenstarter” in de bbq zelf. Omdat ik nog iets was vergeten voor een rub, moest ik nog snel even naar de supermarkt. Ik had mijn vrouw gevraagd om even op het vuur te letten. Maar je raad het al toen ik terug kwam stond de buurman aan de deur omdat de vlammen 1,5 uit de Barstard kwamen zetten. Gelukkig heb ik lashandschoen waarmee ik snel de starter uit het vuur kon halen. Helaas was het hand vat wel helemaal weggesmolten, maar wel 1-0 voor de Black Bastard!

 • Reageer
  Twan
  maandag, 15 mei 2017 at 13:27

  Net gesetteld in ons nieuwe huis. Vriendin heel trots en gelukkig met de aangelegde tuin, ik heel gelukkig met de Q die daar fier in stond te pronken. Ik de boel vast flink opgestookt zonder plate setter. Dus ik haal het gietijzeren rooster er even uit en zet de plate setter er in. Vervolgens lekker biertje in de hand en weer helemaal in m’n element. Vriendin wat minder, ze was niet helemaal gelukkig met het nieuwe brandmerk in het gazon…

 • Reageer
  Robert
  maandag, 15 mei 2017 at 17:19

  Mijn grootste blunder. Ik wilde eens wat anders op de BBQ dus het werd Peking Eend. Recept van een website voor een groene BBQ gehaald en aan de slag! Eerst een diepgevroren Peking Eend gehaald bij de Chinese boot in Rotterdam. ‘S ochtends halen en dan ‘s middags erop dacht ik! FOUT. Een eend van 1.7 kilo duurt even wat langer om te ontdooien maar met stromend water en een hoop geduld kwam ik toch in buurt van een ontdooide eend. Daarna de eend op de Kamado met als doel een kern temperatuur van 58˚. (Hij was wel erg rosé dus ik denk FOUT 2 maar daar ben ik nog niet over uit) Om het uur ingesmeerd met opgewarmde appelstroop voor een mooi kleurtje en na ongeveer 4 uur de eend ervan afgehaald. Ik had me totaal niet verdiept in het aansnijden/uitbenen van een Eend en dacht: Zelfde als een kip….. NIET DUS!! Een Eend heeft een iets dikker huidje, meer spieren en zit anatomisch iets anders in elkaar. Het werd het gevecht van de eeuw! Messen gepakt en die Peking Eend eens flink te grazen genomen… Het was die Eend of ik! Een uur later hadden we voornamelijk een hele grote hoop vieze vette rotzooi en een klein beetje Peking Eend. Je snapt deze blunder doet het goed op feestjes en partijtjes… 🙁

 • Reageer
  Martijn
  dinsdag, 16 mei 2017 at 10:44

  Pas dit jaar begonnen met BBQ’en en tot nu toe elke keer wel een misser lol, eindresultaat was wel goed maar de weg ernaartoe was niet altijd handig. De volgende BBQ sessies zijn tevens al mijn ervaringen:
  1. Pulled Pork, dacht dat de Q wel snel op temp. zou zijn maar dat lukte niet en uiteindelijk 2 uur over gedaan voordat procureur op de Q kon. Gevolg was veel te laat klaar (etenstijd) en toch nog te vroeg eraf gehaald.
  2. Steal Reversed Sear, thermometer verkeerd ingestoken maar net op tijd ontdekt. Toen in mijn haast de steak buiten de Q laten vallen in het zand. Even afspoelen onder kraan en verder gaan.
  3. MOINK Balls, weer Q te laat op temp waardoor de MOINK ballen als toetje geserveerd werden
  4. Spareribs 321, na uit alufolie halen en terug op de gril wilde ik ze nog een beetje verplaatsen, resultaat was dat vlees losscheurde omdat ik met de tang te grof te werk ging.

  BBQ blijft erg leuk en lekker en ik blijf ook zeker verder klungelen, het BBQ zelf is net zo leuk als het eindresultaat!

 • Reageer
  Michel Tiberghien
  dinsdag, 16 mei 2017 at 13:14

  Gezien ik enorm graag BBQ en zelfs zoveel mogelijk vrienden wil overtuigen om ook aan deze schitterende hobby te beginnen nam ik steeds mijn Weber OTP 57 mee. En niet in een aanhangwagen of bestelwegen, nee gewoon in mijn personenwagen. Na enkele maanden, geen probleem, tot je zes maanden verder bent en heel veel vrienden kunnen overtuigen hebt van lekkere BBQ… Toen begon de miserie, deukjes in het deksel, de poten komen los, de moeren komen los… nog enkele maanden verder… deksel past niet meer op de BBQ door de vele deuken, moeren kwijt, handvat kapot en zelf een poot van de bbq kapot… maw veel vrienden kunnen overtuigen met BBQ’n maar er een kapote BBQ aan overgehouden. dus zo’n compact model lijkt me makkelijk vervoerbaar 😉 spread on the good BBQ word 🙂

  Michel

 • Reageer
  Rick
  dinsdag, 16 mei 2017 at 19:53

  Mijn grootste misser is wel met een open fles sterke drank onder de arm, voorover geleund de sateetjes op de gasbbq omdraaien Het duurde toch wel even voor mijn wenkbrauwen en wimpers weer waren aangegroeid

 • Reageer
  Maurice
  woensdag, 17 mei 2017 at 11:53

  De grootste misser die ik begaan ben, heeft mij ook overgehaald van van het standaard grill (bbq)werk naar het low-and-slow te bewegen.

  Thuis had ik een boretti gas-bbq, waar ik eens wilde proberen pulled-pork op te maken. Ruim van te voren gecontroleerd of de gewenste temperatuur haalbaar was, en ook constant was. Dit was het geval; 110 graden in het midden van de bbq, rechts van het linker rooster. Een electronische thermometer in de bbq gehangen, aan de analoge, om een alarm te krijgen indien de gasfles leeg zou raken. Allemaal goede voorbereiding zou je zeggen. De gasten waren uitgenodigd, v/a 16:00 een drankje, tussen 18:00 en 1930 zou het vlees wel ongeveer klaar zijn.

  De volgende morgen om 04:30 de bbq aangestoken, 10 pond butt erop, en gaan met die banaan. De temperatuur steeg geleidelijk en naar verwachting tot het stagneerde om ~12:00. Er kwam geen schot meer in de zaak, het stuk wilde niet hoger dan 72 graden. Om 15:00 een andere bbq en vlees aan laten rukken om alsnog de gasten van eten te voorzien, want de PP ging niet op tijd afkomen.

  Uiteindelijk in de avond zijn we gaan meten in de bbq, en bleek dat in het midden van de bbq de temperatuur wel 110 graden was, maar door een verborgen luchtgleuf er veel warme lucht ontsnapte, en aan de linkerkant van de bbq de temperatuur rond de 70 graden was. De butt werdt dus erg langzaam van rechts naar links doorgegaard. Toen hebben we het stuk varken maar ingepakt en de gasbbq met alluminiumtape afgeplakt waardoor de lucht niet meer ontsnapte. Dit bracht resultaat, en om 0:30 hebben we alsnog een broodje pulled pork gegeten. De ene helft was wat droog geworden, en de andere helft was nog te stug om van het bot te trekken. Die opvolgende winter heeft de gasbbq een schop gekregen en koken we op kolen.

 • Reageer
  Andy
  woensdag, 17 mei 2017 at 12:49

  In de winter de bbq aangezet en een sparerib erop gelegd en de kap dicht gedaan.
  Door de kou naar binnen gegaan en helemaal vergeten dat ik aan het bbqen was….

 • Reageer
  Houtepen
  woensdag, 17 mei 2017 at 14:24

  ja de grootste misser…. eigenlijk was dat een mooie beginnersfout denk ik zo haha. We gingen pizza bakken op de KJ big joe. De eerste was werkelijk geniaal, mooi gaar en de perfecte krokante bodem. De tweede die er op moest wilde niet helemaal lekker (vond t te warm gok ik…) half op zijn kop en opgefrommeld op de steen beland en na het een beetje in model te boetseren toch de dome maar gesloten. Na een minuut of wat eens gekeken hoe het er voor stond en het was 1 grote rotzooi geworden. De helft was verbrand en aangekoekt op de plaat, en de andere helft was nog rauw. En dan te bedenken dat ik nog speciaal een pizzaschep had gekocht om het soepel te laten verlopen :p

 • Reageer
  Dieuwertje
  donderdag, 18 mei 2017 at 08:41

  Mijn grootste BBQ blunder is dat ik deze niet meer in mijn bezit heb. Afgelopen najaar ben ik verhuist, en gezien de enorme drukte en stress besloten dat ik de BBQ in de tuin kon laten staan en wel Na sleutel-overdracht kon ophalen met de aanhangwagen van een vriend. Kom ik ’s avonds daar aan, BBQ weg! Goed excuus om een kamado aan te schaffen dacht ik; maar dit is er helaas tot op de dag van vandaag nog niet van gekomen vanwege het prijskaartje.. Ik heb nu een schitterende tuin, maar nogsteeds geen BBQ 🙁 Mocht ik deze prijs winnen kan ik eindelijk weer BBQen bij mij thuis!

 • Reageer
  Björn Helmink
  donderdag, 18 mei 2017 at 12:19

  Hallo Noskos,
  Proficiat met je boek!
  Mijn grootste blunder was toch wel dat ik op de verjaardag van onze zoons wel voor een broodje PP zou zorgen.
  Vanwege een uit de hand gelopen stapavond veel te laat wakker geworden en begonnen, dus alles liep flink uit. Toen de broodje PP uiteindelijk geserveerd konden worden, waren bijna alle gasten al verdwenen. Een mooi maaltje PP kon de vriezer in om later mooie dingen mee te maken.

  Ga zo door met je site.

 • Reageer
  Chris
  donderdag, 18 mei 2017 at 12:28

  Mijn blunder? de eerste keer brisket maken (en gelijk gasten uitnodigen) met een veel te mager stuk vleesch. De bristket was hard en niet te eten. Harde les: BBQ begint bij goed vleesch!

 • Reageer
  Jeroen
  zaterdag, 20 mei 2017 at 00:37

  Hete brikettenstarter na het legen wegzetten op houten vlonder….

 • Reageer
  Wim vd Dries
  zaterdag, 20 mei 2017 at 06:22

  Jerk chicken maken. Marinade gemaakt, nacht laten marineren, q aansteken, grillen, smullen….. Niet dus. Pepers compleet vergeten!
  Gevolg, verrekt laffe kip…

  Bbq-en op slippers met plastic zool. Niet doen.
  Waren een paar kooltjes gevallen met leeg gooien van de starter. Dacht ze even uit te trappen….
  Die kooltjes branden er zo door heen!
  Auwie

  Als verrassing pizza maken (eerste keer) op de Q…. Steen te heet…onderkant compleet verbrand, bovenkant de kaas nog niet eens gesmolten.
  Toen maar laten bezorgen

  … En zo zijn er nog veel enkele…

 • Reageer
  Gerjan Teselink
  zaterdag, 20 mei 2017 at 13:03

  Mijn misser(s):
  Aanmaakblokje uit de bbq halen (het fikte mooi) en in een bloembak leggen omdat ik dacht dat het zand wel zou doven. Geen acht meer op geslagen tot ik savond mijn bed uit gebeld wordt omdat de buurman wat ziet smeulen. Bleek het turf te zijn….

  Eerste keer Pulled Pork maken met een proq in de stromende regen met afkoeling van de ton tot gevolg. Uiteindelijk vrouwlief naar bed gegaan en de sessie was na 22 uur om 0300 uur in de nacht gereed… tot zover het avondeten…..

  Tijdens de volgende Pork sessie het weerbericht gevolgd, de proq ivm de regen in het tuinhuisje (met open deur) opgesteld. Resultaat geweldig. Alleen alles onder een laagje rook…. inclusief kussenset van de tuinstoelen.

 • Reageer
  Arjen van Luijt
  zaterdag, 20 mei 2017 at 20:55

  hoi Den! leuk je ontmoet te hebben vandaag bij rookoven.com ben erg blij met je gesigneerde boek!
  mijn blunder is dat ik spare ribs langzaam wilde garen maar ik had niet in de gaten dat de temp in mijn smoker een dikke 200 gr was. waren dus gecremeerde ribs geworden.
  nog een blunder, een stuk buikspek droog gepekeld 3 dagen in de pekel veel te zout geworden!

 • Reageer
  Fam Sprick
  zondag, 21 mei 2017 at 17:21

  Bbq blooper.. Tomahawk op de bbq en dan plotseling in een gigantische stortbui staan! Met een grote parasol hebben we het vlees gelukkig nog kunnen redden Nu zijn we bezig met een buitenkeukentje. Het zou natuurlijk super zijn als we daar zo’n Bastard in kunnen zetten!

 • Reageer
  Patricia Weij
  zondag, 21 mei 2017 at 19:13

  Ik zie dat ik hier één van de weinige vrouwen ben die reageert. Mijn allergrootste BBQ blunder/misser was dat ik (met mijn grote mond) zei ‘ik steek de BBQ wel ff aan’. Zo gezegd, zo gedaan.. Kooltjes erin en wat aanmaak blokjes erbij. Roept m’n vriend van een afstandje, als je wil dat het wat sneller gaat kan je ook wapperen met een blik (van de stoffer&blik). Dat klonk mijn als muziek in de oren, want het wilde niet echt lukken. Ik het blik gepakt en wapperen totdat een windvlaag het idee kreeg om mijn nog een handje te helpen *WOEEEI* windvlaag.. En ik stond net aan de verkeerde kant, want de windvlaag was precies mijn kant op.. een hele lading zwart/grijze as over mijn zomerse witte jurkje.
  Denk je als vrouw je man eens te heplen.. Hahaha dat overkomt mij ook geen tweede keer meer, tegenwoordig een zwart jurkje aan als ik ga BBQ’en en m’n handen uit de mouwen wil steken.
  Mijn liefde voor barbecueën is er niet minder op geworden! Ik hoop alleen dat deze bastard, niet zo’n basterd is die mij ook weer zwarte voor de ogen laten zien haha! Zo’n mooie ‘The Bastard’ staat al even op ons verlanglijstje, heerlijk pulled pork maken van lekkere procureur of een lekkere portie spareribs, wat dat aangaat zijn we echte bourgondiërs.

 • Reageer
  Roland
  maandag, 22 mei 2017 at 10:08

  Mijn genantste barbecue moment… Okee komt ie dan.
  Bij de laatste familiedag hadden we een vooroverleg, en daar hadden we besproken dat we hamburgers zouden bakken op de bbq. Helaas zitten er wat vegetariers tussen maar voor hen hadden we bedacht bietenburgers te maken. Leek leuk, en ik had eens wat recepten gezien en het leek niet al te moeilijk. Mijn broer zou inkopen doen, ik hoefde nergens naar om te kijken…
  Dag van tevoren zouden we alvast wat gaan klaarmaken. Zijn vriendin had een receptje opgezocht voor de bietenburgers, dus dat zou helemaal goedkomen. Bieten geraspt en kikkererwten gepureerd en toen het spul in een koekenpan wat voorgaren. Helaas bleken de kikkererwten veel te grof gepureerd, dus konden we er geen burgers van maken. Geen nood, vriendin had een idee. Ze gooide alles in een pan en hup, met de staafmixer alles pureren… Het spul werd wel wat dun, maar ze verzekerde me dat het in de koelkast nog wel zou opstijven…
  De volgende dag had ik de bbq aangestoken, en ik maar wachten tot het spul zou doorkomen. Uiteindelijk maar naar binnen gegaan en gevraagd waar de bietenburgers bleven. Een burger maken lukte niet zo goed begreep ik. Gelukkig had ik wel eens een truukje gezien: Maak een balletje, doe het tussen wat bakpapier en met de bodem van een pan maak je er een platte burger van. Dat lukte prima, en met een stapeltje burgers tussen velletjes bakpapier ging ik naar de bbq. Die was mooi op temperatuur, dus bedacht ik om ze eerst maar boven directe hitte wat op te bakken en dan indirect verder te laten garen. De velletjes bakpapier waren netjes afgeknipt, en de eerste kon op het rooster. Ik draaide de burger om boven het rooster en die viel zó naar beneden, recht door het rooster heen bovenop de hete kolen. Die bietenbrei was nog steeds veel te dun, en er was geen burger mee te maken, alles liep zo door het rooster heen. De bbq begon flink te roken en te stinken van die verbrande bietenbrei op de kolen, dus die moest ik er maar af zien te halen. Rooster aan de kant en dan de bende er maar afscheppen, en de smurrie in een emmer water geschept.
  De rest van de bietenbrei hebben we maar in een cakeblik gegooid, en in een oven opgewarmd. De vegetariers keken wel wat raar, maar goed.
  Helaas was de ellende nog niet voorbij… Ik vroeg naar de hamburgers, maar die had mijn broer maar niet gekocht. Was ie vergeten. Hij had nog wel wat gemarineerde kippenpoten. Helaas waren ze nog stijfbevroren! De niet vegetarische familieleden rammelden van de honger, en anderhalf uur de tijd om ze van bevroren enigzins eetbaar op tafel te krijgen had ik niet meer. Gelukkig had een andere broer wat vleesspiesjes meegenomen, dus die hebben we opgebakken en het daar maar bij gelaten. De rest van de magen werd gevuld met wat patat wat we voor de kinderen hadden meegenomen en wat salades.

  Lessons learned: Doe zelf inkopen en zoek zelf recepten op. Bietenburgers maak je van rauwe bieten en niet van voorgekookte. Ik denk dat ik ze nog eens een keer zelf ga maken, maar dan goed.

 • Reageer
  Bas van Steijn
  dinsdag, 23 mei 2017 at 09:24

  Heb sinds vorig jaar een kamado. Grootste fouten? Tja de schaalverdeling verkeerd aflezen (fahrenheid vs Celsius) op de thermometer. Gevolg hoef ik niet uit te leggen. Met het opstoken van de bbq teveel aanmaakblokjes gebruiken (te enthousiast fikkie stoken) en daardoor de low en slow sessie een tijdje uit moeten stellen….
  Een bbq handschoen kan best wat hitte verdragen, maar het rooster uit de hete bbq pakken om wat rookhout toe te voegen is iets te veel van het goede…auw…

 • Reageer
  Joey
  dinsdag, 23 mei 2017 at 10:31

  Hey Noskos, gefeliciteerd met je boek. Heb er al even doorheen mogen bladeren en er staat veel leuks en smakelijks in.

  Mijn grootste misser is toch wel het gebruiken van goedkope briketten. Niet alleen zag mijn balkon blauw, maar ook mijn appartement en uiteindelijk ook mijn gasten. Gelukkig smaakte alles goed, maar of ze nog een keer durven komen als ik ze uitnodig weet ik niet.

 • Reageer
  Nieuwenhuis
  dinsdag, 23 mei 2017 at 13:53

  Tja, daar gaat ‘ie’ dan. Twee weken geleden kregen we vrienden over. Het was prachtig weer dus ik besloot een paar lekkere Spiffsburgers op de Weber te gooien, voor een rijkelijk belegd, sappig broodje hamburger. ‘S middags alles voorbereid en aan het begin van de avond de barbecue aangestoken. Net toen die goed en wel aan was begon het ondanks de goede voorspellingen en een blauwe lucht op Buienradar toch te regenen. En het hield aan. Omdat iedereen behoorlijk honger had liet ik me natuurlijk niet kisten door een beetje regen, en plaatste ik de Weber dicht tegen de schuifpui aan, met het koud blijvende handvat vlak tegen het raam. Zo konden we dankzij de bovenhangende dakgoot toch redelijk droog bbqen. Na een minuut of tien hoorden we opeens een knal. De ruit van de schuifpui was van boven naar beneden gebarsten… het handvat was nog steeds koud, maar de onderkant van de bbq straalde waar de kolen lagen zoveel warmte uit dat het raam er toch aan moest geloven. We hebben verder heerlijk gegeten en de schade was gelukkig verzekerd!

 • Reageer
  Jeroen
  dinsdag, 23 mei 2017 at 21:51

  Aangzien ik nog redelijk nieuw ben in het bbqen. Maar de smaak flink te pakken. Me pulled pork is natuurlijk de eerste x niet perfect gelukt. Maar word steeda beter.
  Maar zo heb ik bij me familie wel een bbq misser gehad. Krijg je een uitnodiging voor een bbq. Denk je ja gezellig. Vervolgens een kwart van hun vlees assortie bestaand uit frikadellen. Niks mis met een frikadel. Maar in mij ogen niet op een bbq. Voor volwassen

 • Reageer
  Roel de Jong
  woensdag, 24 mei 2017 at 10:17

  Dag Noskos,

  Na het uitpluizen van deze site en het forum recent ook het boek mogen krijgen voor mijn verjaardag! Erg leuk als een soort naslagwerk. Tevens op diezelfde verjaardag voor de tweede keer pulled pork gemaakt, en dan ook gelijk een kilo of 8 :).

  Mijn grootste bbq fout is eigenlijk dat ik best wat kilo’s vlees heb lopen verpesten voordat ik het hele bbq genootschap heb mogen ontdekken. Er zijn heel wat zwarte speklapjes, rauwe kipkluifjes en zwarte hamburgers aan vooraf gegaan!

 • Reageer
  Robert-Jan
  woensdag, 24 mei 2017 at 11:00

  Mijn BBQ blooper zijn er ook wel meerdere 🙁 Hoeveel wil je er hebben?
  Weber levert een hele mooie kunststof maatbeker voor de briketten erbij, perfect om de juiste hoeveelheid af te meten, daarna uiteraard vergeten dat het kunststof is en niet goed tegen hitte kan!! Hele BBQ onder het gesmolten plastic.
  Ook bedacht om Pulled Pork te maken, alles klaar gezet. En uiteindelijk ’s avonds om 2200 uur gestart. Was even vergeten dat het 8-12 uur op 100 grd moest. Met een Webertje is dat gewoon wakker blijven en erbij blijven!! Uiteindelijk wel gelukt en om 0730 naar bed om er om 0830 weer uit te gaan voor werk.
  Groot Saffire ei gekocht, had gelezen dat je maar weinig kolen nodig hebt. Dus 1 handje kolen er in, de fik er in. Vervolgens maar klagen dat het ding niet warmer wordt dan 150 grd.
  Kern temperatuur meter gebruiken is goed, je moet alleen wel de afleesunit buiten de BBQ houden. Weber was gelukkig net helemaal ontdaan van gesmolten plastic. (het gebeurde gelukkig niet in de Saffire)
  Appeltaart bakken op restwarmte na overheerlijke short ribs. Gewoon zo lekker zitten eten dat we de taart helemaal vergaten, die was dus zwart.

 • Reageer
  Tim van der Meer
  woensdag, 24 mei 2017 at 11:09

  mijn grootste misser? Tja….dat is dat ik tot op heden je boek nog niet heb gekocht 😉
  Ben pas een beginneling dus je kan niet alles in 1 keer halen.

 • Reageer
  David454
  donderdag, 25 mei 2017 at 12:49

  Mijn grootste blunder? Een grill een barbecue noemen. Ik kende nog niks van low en slow, nu zijn de ogen geopend.

 • Reageer
  Denny
  zaterdag, 27 mei 2017 at 00:46

  De grootste misser, of het grootste gemis, zijn de haren op mijn arm geweest. Ik had wel eens gelezen dat je het ei voorzichtig moest opendoen tijdens het bbq-en, maar dacht eigenlijk dat het voorzichtig wat overdreven was en het mij niet zo snel zou gebeuren. Tijdens het grillen van een heerlijke ribeye, kwam daar dan ook als een duveltje uit een doosje, een enorme steekvlam.
  Inmiddels weet ik wel beter en zijn mijn haren ook weer terug. Stinken doet het wel!

 • Reageer
  Queeny Oehlers
  zaterdag, 27 mei 2017 at 08:32

  Mijn grootste misser?? Hmm .. in de waan zijn dat je kunt BBQ-en, maar dan horen dat je eigenlijk aan het grillen bent .. vandaar die zwart-geblakerde speklapjes hihi.
  Dat wordt dus eerst inlezen voordat ik deze zomer ga BBQ-en!!

 • Reageer
  Anita
  zaterdag, 27 mei 2017 at 12:49

  Allereerst gefeliciteerd!
  Gewoon een hele simpele blunder: de maateenheid (cup/gram) verkeerd gelezen waardoor het vlees ineens een beetje te kruidig was

 • Reageer
  Ronald
  zaterdag, 27 mei 2017 at 12:53

  Inspiratie gehaald uit het boek Smokey Goodness… Bbq-en met open vuur. Vrouwlief had een mooie vuurschaal staan dus daar het vuur in. Alles top!

  Todat ik de volgende dag de spullen ging opruimen en ik een gapend gar van 50cm in de houten vlonder onder de vuurschaal aantrof..

  Voorlopig niet meer bbqen en een nieuwe vlonder bouwen. Daar zou een bastard overigens perfect staan als ik er een hittebestendig gedeelte in maak.

 • Reageer
  Dennis Terpstra
  zaterdag, 27 mei 2017 at 12:56

  Grootste misser: Na een weber te hebben gekocht, gelijk als eerst een brood erop te willen bakken.
  Oi Oi Oi, wat een catastrofale bedoeling. Nu ik redelijk overweg kan met deze die we nu hebben, blijkt dat ik veel inspiratie heb om te experimenteren en ook om op een ceramische BBQ te willen gaan BBQ’en!

  Concl. Het gevoel voor de BBQ komt pas naderhand!

 • Reageer
  Robert Terpstra
  zaterdag, 27 mei 2017 at 12:59

  Eerste keer spareribs low and slow maken op mijn net gebouwde UDS. Helaas waren de boutjes die het rooster dragen net iets te kort. Als het rooster een beetje verschoof kon het naar beneden donderen, en 3 keer raden wat er gebeurde?? Juist bij het aflakken verschoof het rooster en donderde alles in de kolen… Ach het as er wat afvegen en opnieuw proberen 😀

 • Reageer
  Arja. Dekker
  zaterdag, 27 mei 2017 at 13:00

  Mijn grootste misser is het kopen van een veels te goedkope bbq.
  Dat ding had totaal geen ventilatie na een uur martelen met het aan maken van de kolen een paar gaten in de bodem geslagen met een schroevendraaier toen wilde hij wel.

 • Reageer
  wilco
  zaterdag, 27 mei 2017 at 13:01

  Gw ouderwets alles laten cremeren onder het genot van gerstenat!! Haha

 • Reageer
  Kees
  zaterdag, 27 mei 2017 at 13:01

  mijn grootste misser….was ooit, bij gebrek aan aanmaak blokjes / houtjes of spiritus ( jaja…zo ging dat vroeger)…een fles lampolie gebruiken om de kolen wat brandvloeistof te geven. Uiteindelijk gingen ze dus wel branden…maar te laat kwamen we er achter ( bij de eerste hap) dat vlees de smaak van lampenolie snel oppakt…..dus dat werd een loempia van de Chinees 🙂

 • Reageer
  Dimitri Hekker
  zaterdag, 27 mei 2017 at 13:08

  Grootste misser? Wel investeren in een prachtige T-bone, maar daarna een wegwerp bbq van de supermarkt pakken. Zwart aangeplakt aan het rooster, koud van binnen en een petroleum smaak.

 • Reageer
  Wilco Verbeeten
  zaterdag, 27 mei 2017 at 13:11

  Allereerst gefeliciteerd!!Mijn grootste blunder was pulledpork door de nacht proberen te bereiden. Mooi i grill 2 aangezet snake gelegd aangemaakt en naar bed. Smorgens opgestaan om te kijken hoe ver die was, vleestemperatuur 20 graden . Bleek de snake na een uur te zij uitgegaan. Daardoor de pulledpork niet op tijd klaar voor de gasten . En verder natuurlijk wel is een keer vlees aan laten branden.

 • Reageer
  Peter de Vries
  zaterdag, 27 mei 2017 at 13:16

  Mijn grootste misser (tot nu toe) was dat ik er van overtuigd was dat er in de schuur nog genoeg briketten lagen voor de BBQ. Maar toen ik eind van de middag alles klaar wilde gaan zetten vond ik alleen een zo goed als lege zak……. en de winkels waren al dicht……..

 • Reageer
  Josette Alkema
  zaterdag, 27 mei 2017 at 13:23

  Mijn grootste misser, is dat ik tijdens de verhuizing 4 jaar geleden de BBQ moest achter laten en we sinds dien op een elektrisch grilplaatje van de Lidl bbqen.
  Ik weet het…..dat kan echt niet. Vandaar dat ik mee doe

 • Reageer
  Wanda
  zaterdag, 27 mei 2017 at 13:36

  Hier thuis eigenlijk nog geen grote blunders op de eitjes.
  Maar bij mijn paps wel
  Die had ons uitgenodigd voor een bbq, kolen waren al heet, komt ie erachter dat hij vergeten Was het vlees uit de vriezer te halen

 • Reageer
  Patrick
  zaterdag, 27 mei 2017 at 13:36

  geprobeerd een cola kip te maken (is toch vrij simpel) maar ja wat zovaak als simpel begint kan best moeilijk worden, kippetje dag van te voren in de marinade gezet daar ging het gelukkig niet verkeerd, dag erna regen Met moeite de bbq op temperatuur kunnen krijgen en houden( in de hoek gezet met een paraplu erboven gefrabiceerd) afijn na een tijdje temperatuur meter gepakt en getest deze gaf aan dat die op temperatuur was, kip eraf aansnijden maar gelukkig voor ons was het deel waar we aan begonnen wel goed gaar onderin was het nog rauw, temperatuur meter bleek het niet meer te deze gaf gelijk aan dat de temperatuur bereikt was, leer voor mij is geworden eens in de zoveel tijd de meters testen.

 • Reageer
  Marc
  zaterdag, 27 mei 2017 at 13:41

  Zonder na te denken vochtige kolen weer in de starter gegooid en zo de schone was van beide buren in een dikke blauwe walm laten verdwijnen.

 • Reageer
  Laurens
  zaterdag, 27 mei 2017 at 13:51

  Mijn grootste misser is om mijn schoonfamilie uit te nodigen om te komen eten. (Nu willen ze iedere keer komen!)
  Opzich is dit nog geen ramp. Ik had bedacht om 2 bbc te maken. Aangezien mijn weber te klein was had ik bedacht om 2 bbc op mijn wsm te maken. Dus wsm aan, eerste kippetje op het onderste rooster, vervolgens het 2e kippetje op het bovenste rooster gezet en er mee naar buiten gelopen. Ik zet heel voorzichtig het rooster in de wsm en laat hem los. Ik had echter een klein foutje gemaakt… ik had het rooster van mijn bbq gepakt en niet die van mijn rookoven. Het formaat van mijn rookoven is groter dan dat van mijn bbq. Resultaat: het rooster valt op het onderste kippetje en alles valt vervolgens in de kolen. Toen toch maar de bbq aan en de hamburgers en speklapjes uit de vriezer gehaald.

 • Reageer
  Koen Burger
  zaterdag, 27 mei 2017 at 13:53

  Mijn grootste blunder:
  Tijdens de jaarlijkse bbq wedstrijd met vrienden m’n eigen rub gemaakt.
  Recept mooi uitgetypt etc. Blijk ik de bruine basterd suiker en het zout te hebben omgedraaid. Resultaat natuurlijk veel en veel te zout tot grote hilariteit van m’n vrienden.
  Dit verhaal gaat al jaren rond en ik word regelmatig getagd op Facebook als ze bijvoorbeeld een vis in zoutkorst voorbij zien komen.
  Heerlijk dat soort verhalen haha!

 • Reageer
  Rudy Dekker
  zaterdag, 27 mei 2017 at 14:04

  Tjonge de grootste misser op de bbq is denk ik toch de keer dat we heerlijk van plan waren 3-2-1 spareribs te gaan eten. Ribbetjes lekker gemarineerd avond van tevoren, volgende dag lekker de q op temperatuur gebracht ribbetjes erop, eerste drie uur niets aan de hand, inpakken in folie met wat suiker, boter en appelsap allemaal prima, 2 uur later weer bij de bbq erachterkomen dat (waarschijnlijk) de kleine een stokje in de schuif heeft gedrukt en hem daarmee een stuk verder geopend heeft dus teneratuur rond de 225 en spareribs mooi verkoold aan de buitenkant.

 • Reageer
  Yves van ham
  zaterdag, 27 mei 2017 at 14:52

  Missers zat …. in de beginperiode met de barbecook …. het regende , dus ging ik even in een berging staan waar 1 wand van open was ….. veel rook zag op een gegeven moment niets meer … 2 dagen met bloedrode ogen gezeten … . In die periode ook geen verstand van spareribs ….. altijd zwart vanbuiten en rauw vanbinnen …. misser op de weber : spg van de pitboys als rub gebruikt op prime rib ….. niet te vreten,zo pikkant. En dan af en toe dat irriterende worstje dat achter je rooster valt …. De eerste keer met thermometer wilde ik n us recept perfect volgen daarom ging in fahrenheit graden aanhouden echter vergeten dat ding erop in te stellen …. ik maar kooltjes bijladen want ik geraakte niet aan de temperatuur …

 • Reageer
  Maarten Rigole
  zaterdag, 27 mei 2017 at 15:10

  Voor kerstdag wou ik de glazed ham van Johnny Cash doen volgens het recept van Jeroen Meus. Ik had een hele gepekelde ham besteld bij mijn slager en die zei me op voorhand dat ik rond de 5 kilo moest rekenen qua gewicht.
  Toe ik de ham ging gaan halen, bleek die ruim 7 kilo te wegen en begon ik een beetje in te zitten met mijn timing. Op kerstavond was het namelijk ook feest en dat kon ook wel eens laat worden.
  Na om 2u30 in mijn bed gezeten te hebben, stond ik om 5 uur paraat en besloot ik mijn barbekook watersmoker te gebruiken ipv mijn vertrouwde Weber. Ik had er nog nooit een lange run mee gedaan en wist dat het een rotding was om mee te werken.
  Na 5 uur ging alles nog vlot, kerntemperatuur ging mooi naar boven en ik rookte mooi aan 110°. Tegen 11u ging mijn schoonfamilie komen en alles leek op schema te zitten. Om 13u was de ham echter nog steeds niet op temperatuur en mijn vrouw begon wat ongedurig te worden om cadeatje uit te wisselen.
  Mijn aandacht was een half uurtje niet bij mijn bbq en ik merkte dat mijn vuur helemaal gesmoord was. Ik zat toen op 64 graden.
  Ik moest toen nog beginnen glazen en ben als een gek beginnen stoken, maar doordat er heel veel assen in de aspan lagen, kreeg ik er helemaal geen trek meer in om de temperatuur de lucht in te jagen.
  Mijn vrouw was me aan het opjagen en ik werd er helemaal tureluurs van. Uiteindelijk toch nog schot er in gekregen, maar voor 15u30 stond er nog geen ham op tafel. Ik heb hem laten garen tot 69° omdat ik toch iets wilde serveren.
  Gelukkig niemand ziek geworden.
  Ondertussen ben ik wel een heel stuk wijzer geworden, besef ik dat ik gewoon moest afwerken op mijn weber of in de oven (wat wel een flinke knieval ging geweest zijn). Al bij al heeft het gesmaakt, maarhet was niet zoals ik gehoopt had.
  2 jaar later nog eens geprobeerd, maar deze keer een lichter stuk en aan het spit, toen was ik wel heel tevreden 😉

 • Reageer
  Maarten
  zaterdag, 27 mei 2017 at 15:15

  Mijn persoonlijke grootste barbecue-misser:
  Op de camping een instant-barbecue aansteken terwijl het karton nog aan de zijkant zat. Dikke fik in en rondom de barbecue.

  Grote misser met een groep vrienden:
  Wederom met een instant-barbecue. We waren met de band gaan touren in Polen. Halverwege de terugweg hebben de wat vlees gebakken op een instant-barbecue. Om nadien snel te kunnen vertrekken hebben een aantal jongens de barbecue gedoofd door er overheen te pissen. De rookwalm was inmens en de wind stond ongunstig, zodat de rook rechtstreek de nog openstaande tourbus introk. De terugweg met ramen open, maar het duurde toch nog een uurtje voordat de urinelucht volledig was verdwenen.

 • Reageer
  Bart
  zaterdag, 27 mei 2017 at 15:37

  Grootste misser, ik barbecue nog niet, maar word steeds enthousiaster.
  Dus een Small Bastard zou ene fantastisch begin

 • Reageer
  Tobias
  zaterdag, 27 mei 2017 at 16:01

  Zonder enige twijfel mijn pizza échec. Ik had lekker deeg gemaakt en alles klaar staan om pizza te bakken op mijn stenen plaat. Deeg gerold pizza belegd en in de bbq gezet. Lekker warm weer een de hele dag hard gewerkt dus in de hangmat in slaap gevallen. Keukenwekker niet gehoord. Uiteindelijk wakker geworden van de brandlucht en de zwartgeblakerde pizza weg kunnen mikken.

 • Reageer
  John van Boven
  zaterdag, 27 mei 2017 at 16:29

  Mijn grootste blunder was dat ik best wel een beetje op had lopen scheppen tegen vrienden dat ik onwijs lekkere gyros kon maken op de BBQ. Dus dat wilden ze graag een keer proberen. Ik op een zondag lekker aan de slag met kruiden, vlees en uiteraard de BBQ. Alles klaar, gaan we eten, heb ik veel te veel peper in het kruidenmengsel gedaan dat het zo pittig was dat het zelfs voor een aziaat te pittig was. De tranen sprongen spontaan in je ogen en je hele binnenvoering brandde finaal weg. Dus toen maar naar de KFC en in het vervolg een iets minder grote mond

 • Reageer
  Dieter D K
  zaterdag, 27 mei 2017 at 16:39

  Ik bbq en mijn vrouw werken in de tuin, ideale combinatie, maar je moet die werelden gescheiden houden! Bij mijn eerste 3-2-1 ribbetjes op mijn allereerste smoker(tje) zaten er een klein aantal foutief geplaatste houtblokken van sparachtigen tussen. Mijn talrijk opgekomen publiek lacht er nog steeds smakelijk om. Geen verjaardagen gehad zonder boekjes over bomen ed. te hebben mogen ontvangen. Dubbel groen lachen mag je wel stellen. Grtjes uit Antwerpen en bedankt voor deze top website.

 • Reageer
  Frank Velthuis
  zaterdag, 27 mei 2017 at 17:08

  Heey Noskos!

  Mijn misser was gisteren! Op mijn verjaardag kwamen er 6 mensen eten om het te vieren. Gezellig natuurlijk.

  Rond de middag een dry-age Bavette van dik anderhalve kilo uit de koeling gehaald om te gaan marineren. Blijkt de vacuüm verpakking niet goed afgesloten te zitten! Een lucht! Verschrikkelijk!

  Maarja, het is te laat voor ribs. En een grill pakketje van de supermarkt komt er hier niet meer in.

  Uiteindelijk een hele mooie, dikke Picanha bij de slager gehaald en die klaargemaakt. Alles precies op tijd, de visite heeft niets gemerkt… Maar wat een stress op je verjaardag

  Groeten Frank

 • Reageer
  Ronald Vermeule
  zaterdag, 27 mei 2017 at 17:26

  Mijn grootste misser is toch wel die keer dat ik er een procureur op had liggen voor pulled pork en ik op den duur de bastingsaus had aangebracht.
  Kort erop kreeg ik de melding dat mijn kern temperatuur was bereikt. Nameten met de thermapen blijkt de temperatuur niet te klopen weer terug,weer de melding. Gewoon niet door hebben dat ik de probe met het deksel uit het vlees had getrokken en deze op de temperatuur van de Q reageerde. En dan komt dat hmmm gevoel

 • Reageer
  Astrid
  zaterdag, 27 mei 2017 at 18:39

  Pizza!!!!
  Tijdens noodweer een pizza bakken op de Q,
  Ja als hij klaar is moet hij eraf, dus dacht het even tussen de buien te doen, klep omhoog en eraf halen maar….. niet dus..
  Door een windvlaag onder de parasol belandde al het regenwater op de pizza.
  Nog geprobeerd hem te laten drogen op de Q maar helaas was hij niet meer te redden.

 • Reageer
  Derk Jan
  zaterdag, 27 mei 2017 at 19:41

  Nahhhh.. Misser? Heb het jaren gemist denk ik.. Dat er verschil zit tussen bbq en grillen…

 • Reageer
  Michiel van lierop
  zaterdag, 27 mei 2017 at 22:21

  4 jaar geleden mijn eerste offset smoker gekocht. Vol trots mensen uitgenodigd om te komen eten. En een sushi bbq roll gemaakt. Leg de rol op het rooster rolt hij eraf en valt hij recht in de kolen bak. Sta je dan met je offset smoker frikandellen te bakker.

 • Reageer
  Bart Vreugdenhil
  zaterdag, 27 mei 2017 at 22:53

  He Dennis!!

  Zeer blij met je boek! Sowieso mijn Pulled Pork al flink kunnen verfijnen, helemaal top!
  Mijn grootste misser was proberen ribs low n slow te bereiden op een weber Q 1000 gas BBQ!

  Voor de 3 2 1 methode ging t al veel te hard naar mijn zin, maar na de ribs in t pakken met wat boter en een vracht bruine suiker om daarna weer terug te leggen op het mooie gietijzeren rooster! Echter na een half uurtje waren de ribs een geworden met de folie omdat de suiker verbrand was. Het werden toen maar een soort pulled ribs door de goede stukjes er een beetje tussen uit te peuteren! Toen mijn gasten maar even gebeld die onderweg waren dat ze maar chinees mee moesten nemen! Babi pangang zijn toch ook een soort spareribs??;)

  Kort daarna de smokey mountain aangeschaft, en de q1000 functioneert nu als plantenbak!

 • Reageer
  Christiaan Pen
  zaterdag, 27 mei 2017 at 22:56

  Ik had een mooie grote zalm zijde in één stuk op de huid op de barbecue warm gerookt tot een kerntemperatuur van 45 graden Celsius. Bij het van het rooster halen van de zijde met twee spatels brak de zijde in tweeën en floepte hij zo over m’n snijplank heen en viel op z’n kop op de grond. De katten doken er meteen op en er viel eigenlijk niks meer te redden.

 • Reageer
  Gert Buchner
  zaterdag, 27 mei 2017 at 23:44

  Mijn grootste misser was dat ik een ander toevertrouwde om “lekkere spareribs” klaar te maken voor mij jongste dochter. Na het bezoek aan het restaurant (waar je overigens heerlijke andere gerechten kan eten) was mijn jongste dochter ernstig teleurgesteld in de smaak en structuur van de gepresenteerde spareribs, er ging niks boven de spareribs van papa . Uiteraard is dit de week erop goedgemaakt met heerlijke spareribs van eigen grill. Inmiddels vind dochterlief meer vleesgerechten lekker en blijf ik lekker aan het uitproberen.

 • Reageer
  Yves Van De Ven
  zondag, 28 mei 2017 at 07:28

  Kom je aan op een cateringopdracht – verrassingsfeestje bij een collega – haal je de zorgvuldig ingeladen auto leeg en vraag je je dit af. “Waar is die bbq in hemelsnaam gebleven”

 • Reageer
  Jan Willem
  zondag, 28 mei 2017 at 08:01

  Grootste blunder was een stuk flank steak níet met reverse sear bereiden. Te lang boven de kolen ook. Het rubber van m’n reservewiel smaakt vermoedelijk lekkerder.

 • Reageer
  Dave Heyninck
  zondag, 28 mei 2017 at 10:16

  De grootste blunder die ik begaan heb is ondertussen legendarisch…
  Hasselt BFB I de eerste belgische KCBS wedstrijd en ook onze eerste KCBS wedstrijd.
  Ik had alles al eens op voorhand gemaakt, behalve brisket…
  Waarom? In die tijd was het niet zo makkelijk om een goede brisket te vinden…
  Dus een week voor de wedstrijd plaats ik mijn bestelling bij de lokale slager.
  Met tekeningtjes van internet met welke stukken ik nodig heb.
  Ik ga zaterdags ochtend het vlees gaan oppikken en ik denk wauw dit is veel vlees.
  Weladen alles in en zijn weg naar onze eerste KCBS wedstrijd…
  Komen we daar toe (veel te laat) om 18.00 en laat het
  Vlees
  Direct keuren…
  Kip ok
  Ribs ok
  Pork ok
  Brisket afgekeurd
  Ik zei direct hoe kan dat nu?
  Ik had namelijk een volledige voorpoot van 16 kg mee…
  Dankzij een ander team hebben we dan toch nog een brisket kunnen overkopen.
  De poot hebben we verwerkt tot stoofvlees en dat hebben we gegeten totdat uit ons oren kwam….

 • Reageer
  Ruben
  zondag, 28 mei 2017 at 11:51

  Als de blunders hier zo lees, dan moet ik nog even oefenen voodat ik ook zo ver ben. Wel eeg gelachen!

 • Reageer
  Maarten Holkers
  zondag, 28 mei 2017 at 13:21

  Grootste misschien niet, wel een dure. Afgelopen winter een DO warm gemaakt direct op de houtskool om vlees in aan te braden. Ging allemaal prima, vlees was klaar dus kon de DO van de kolen en de platesetter erin. Ik zet dan de DO daarop om juiste temperatuur te houden aan alle kanten. Op moment dat ik de DO erop wil zetten schop ik tegen het nest aan, val iets naar voren en laat de DO met een van de pootjes midden op de platesetter vallen. Ging niet hard, was een stuk uit maar niet doormidden. Gelukkig.

  Groente erin, bier erin, alles erin en deksel dicht. Na een uur valt de kerntemperatuur ineens weg. Bleek de platesetter doormidden te zijn gebroken, DO schuin in de BBQ te staan en het vocht met een deel van vlees en groente op de kolen te liggen..

  Geen eten, nieuwe platesetter moeten kopen.

 • Reageer
  Roos
  zondag, 28 mei 2017 at 15:04

  Een kleine gezellige aluminium-mini bbq van de Albert Heijn was het startpunt van onze zomerse bbq in de tuin. Plots kwam er rook van zowel aan de bovenkant als aan de onderkant van het bakje vandaan. De bbq stond op een houten tuintafel. Of na deze actie: een verkoolde, zwarte tuintafel. Oeps!

 • Reageer
  Robert
  zondag, 28 mei 2017 at 15:07

  Ah…vlees, gasten, houtskool…bier…bier. Kut! Geen bier in huis & winkel dicht. Tja, gebeurt je maar 1x.

 • Reageer
  Remco
  zondag, 28 mei 2017 at 15:55

  Mijn grootste misser was barbecueën op de camping. Waar het niet mocht… En dan een groot zwart vierkant in de groene grasmat maken… En dat is nog tot daar aan toe, maar om het dan nog een dikke week te verbergen door afwisselend een kartonnen doos, een vuilniszak, een bierkratje, soms ook mijn vriendin op die plek te parkeren omdat ik bang was van de camping gestuurd te worden… Die jeugdzonde vergeet ik mijn leven niet meer… 😉

 • Reageer
  Felix
  zondag, 28 mei 2017 at 20:10

  Tja, misschien wel de eerste keer zelfstandig bbq-en… in zo’n open (niet kogel zijnde) bbq beginnnen met een hele zak (5kg) briquetten. Toen deze allemaal mooi gloeiden was temperatuur natuurlijk niet werkbaar, veel te heet. Te ongeduldig geprobeerd wat saté en speklapjes te grillen; een groot succes werd het niet…

 • Reageer
  Johan Schipper
  zondag, 28 mei 2017 at 21:40

  Mijn grootste misser; tot 4x toe proberen de bbq “op te starten” en elke keer opnieuw daalde de temperatuur weer als een gek. Inmiddels al met een chagrijnige kop maar 4 kapsalon besteld(terwijl er vlees voor het hele gezin op de bbq ligt) , want de kids moeten toch eten. Met dat we de kapsalon aan het opeten kom ik erachter dat alle schuiven compleet dicht zitten. Hoe dom kun je je voelen 😉

 • Reageer
  Sjoerd Spendel
  maandag, 29 mei 2017 at 10:45

  Mijn grootste misser? Geen barbeque hebben.

 • Reageer
  Richard Jansen
  maandag, 29 mei 2017 at 15:53

  Mijn misser,

  Op mijn verjaardag 12slabs ribs gemaakt 3-2-1 methode maar de 12 in de folie op een stapel gelegd. Helaas niet goed gegaan, taaie ribs en 30 personen teleurgesteld ☹
  Gelukkig waren de MOINK-bals wel gelukt

  Groetjes Richard

 • Reageer
  Bart Henskens
  dinsdag, 30 mei 2017 at 09:33

  Mijn grootste misser is toch wel mijn eerste en enige poging om Peking eend te maken op een UDS…
  Nadat ik druk met het beest in de weer ben geweest, wassen, onder dompelen in kokend water, marineren, drogen in de badkamer met een ventilator erbij en vlinderen dacht ik op 31 December een lekker snackje te maken. Volgens verschillende websites zou ik ongeveer 1,5 uur nodig moeten hebben en was een kern van 75 graden voldoende. De UDS gaf te weinig stalingswarmte en bij de gewenste kerntemp was het beest zo taai als bokkeleer……Op oudjaar verder geen tijd meer gehad voor kunstgrepen en vervolgens zonder iemand het te melden het beest weggegooid. #hetdoetnogpijn

 • Reageer
  DJ
  dinsdag, 30 mei 2017 at 10:32

  Mijn grootste misser; spareribs na het inpakken allemaal opstapelen ipv netjes naast elkaar. Tja dan duurt het veel langer, maarja, als je daar geen rekening mee houdt zijn ze niet bepaald ‘fall of the bone’.
  Een andere keer me eitje aangestoken, dome dicht en schuiven vol open. Tijdens het opwarmen even in de keuken een paar dingen voorbereiden/pakken. Kom ik terug, zie ik me thermometer op 0 staan. Vaag, zou me vuur uit zijn gegaan? Tikken op de thermometer… Dus aan de dome gevoeld au, heet. Huh? Ei open gemaakt, volle bak vlammen….. Doh! Het was geen 0 graden; de thermometer was het klokje rond….

 • Reageer
  Jan-Willem
  dinsdag, 30 mei 2017 at 12:59

  Wat ontzettend leuk (en ook geruststellend) om al deze bloopers te lezen!
  Mijn grootste blooper was een apple brined turkey met kerst. (https://www.bbq-nl.com/2010/12/apple-brined-turkey.html)
  Ik had een fantast thermometer in het borstvlees gestoken, en erop gerekend dat het wel ene aantal uurtjes zou duren op de BGE. Maar na een dik uur(een uur voordat de gasten überhaupt zouden komen) bleek de temperatuur al op70 graden te zijn… Dus snel alle schuiven van de BGE dichtgedaan. Toen ik de kalkoen wilde serveren was hij toch wel erg bleek… Na controle met de thermopen bleek de temperatuur gemiddeld pas 60 graden te zijn… Vervolgens dus nog ruim een uur zitten wachten.
  De les is dus; check altijd nog even met je thermapen of je kernthermometer wel goed zit…

 • Reageer
  Maarten Coenen
  woensdag, 31 mei 2017 at 10:50

  Mijn grootste misser is dat ik een tijd geleden nog een paar kilo vers houtskool op de nog brandende houtskool deed. Hierdoor werd de bbq zo snel heet dat ik alle schuiven maar dicht deed. Hierna was ik zo stom om nog even de dome open te doen zonder de bbq te laten ‘boeren’. Het gevolg was dat al mijn armharen, wenkbrauwen, wimpers en de 1e 2cm van mijn haren weg waren door een grote vuurbal. Gelukkig was dit een zeer goede les dat bbq-en oppassen blijft. Dit zal mij (even afkloppen) niet meer snel gebeuren haha.

 • Reageer
  Jan
  woensdag, 31 mei 2017 at 10:52

  Mijn grootste fout is geweest dat ik er pas 3 jaar geleden achter ben gekomen hoe echt te bbqen. Hier had ik vele jaren eerder achter moeten komen. Helaas hierdoor jaren van heerlijk vlees moeten missen. Nu druk doende om de verloren jaren in te halen. Babyback ribs, pulled pork, picanha en wat al niet meer. Al die jaren voelde achteraf echt alsof ik wat miste. Nu echter voelt mijn leven compleet. En elke dag leren we nog bij.

 • Reageer
  Michel van Bilsen
  woensdag, 31 mei 2017 at 10:53

  Mijn grootste misser is, dat ik nog geen “The Bastard” heb

 • Reageer
  Ronald
  woensdag, 31 mei 2017 at 11:00

  Met veel plezier een flink stuk cote de boeuf via reverse searing methode gemaakt. BBQ aangemaakt voor indirect grillen. Ikea vlees thermometer in het vlees, netjes indirect op temparatuur laten komen. Vervolgens verleg ik het vlees boven de hete kolen om af te grillen. Met een grote glimlach op mijn gezicht zie een aantal vlammen ontstaan. Ik denk, dat is mooi, dat worden mooie grill marks. Vervolgens begint mijn vleesthermometer als een malle te piepen en denkt de buurvrouw dat het brandalarm afgaat… Boze buurvrouw, kapotte vleesthermometer, maar het vlees smaakte fantastisch 🙂

 • Reageer
  Marij
  woensdag, 31 mei 2017 at 11:09

  Ik heb niet echt blunders, meer klungeligheid en onhandig Het begon eigenlijk dat de weber in de auto stond, uit de auto gehaald en op de een of andere manier komt mn duim tussen de deksel, grote snee… daarna Q in de tuin gezet, starter aan en klaar voor de hamburgers.
  Hamburgers erop gelegd en voor ik het door had, valt er een pootje onder de Q vandaan, kooltjes en hamburgers over de grond. Ik stap opzij en alsof het niet erger kon ging ik met mijn blote voet op een brandend kooltje staan…
  Leerpunt, nooit op blote voeten barbecuen en altijd checken of de barbecue goed in elkaar zit….

 • Reageer
  Danny
  woensdag, 31 mei 2017 at 11:12

  Deze past nog precies in m’n collectie

 • Reageer
  Dion
  woensdag, 31 mei 2017 at 11:12

  Een van de 1e keren dat ik het indirecte BBQen begon te kennen, besloten pulled pork te maken. Ik ben in het bezit van een Boretti Carbone BBQ en kende vrijwel alleen het grillen van sateh en speklappen enz. wat ik voorheen altijd deed. Nu was ik dus bezig met indirect BBQen en vroeg mij dus af waarom het vlees qua kerntemperatuur na een uur geen graad warmer werd. Na een aantal keer wezen kijken en prutsen kwam ik er achter dat ik de klep bij indirect BBQen dicht moest doen. Een fout die ik gelukkig niet meer maak. Bedankt voor het forum en deze site. Die hebben mij een hoop wijzer gemaakt!

 • Reageer
  Werner
  woensdag, 31 mei 2017 at 11:18

  Situatie; vrijgezellenfeestje, 13 hongerige kerels, allemaal al voorzien van een flinke hoeveelheid verschillende speciaalbiertjes.
  Voor het gemak had ik een paar weken eerder een gasBBQ van Grandhall tweedehands op de kop getikt via Marktplaats en me flink verdiept in wat YouTube filmpjes van overdreven Amerikanen die lieten zien dat je geweldig low and slow kunt werken op een gasBBQ.

  Dan durf ik die Q wel mee te nemen dacht ik.. scheelt een hoop gedoe met de kolen en kan ik tussendoor lekker meedoen met de heren!

  Dus… 6 grote ribben na een dag in de rub, rechtop in het Ikea-rekje, op de gasBBQ. Alles oppie Toppie in orde, geleende Bluetooth thermometer mee, plantenspuit met appelsap in de aanslag en mijn geheime spareribs-glaze al een dag van te voren klaar gemaakt. Na een uur of drie beginnen de heren toch echt respect te krijgen voor de manier waarop de spare-ribs worden bereid. “Niet eerder gezien!”, “ben jij ook kok als beroep?”, noem maar op..

  Als de ribs er uiteindelijk na 6 uur af gaan staan er 12 kerels te watertanden om me heen. De ribs zien er goddelijk uit, ze ruiken geweldig en er is ruim voldoende! Top top top! Ik snij de eerste ribjes aan en men begint te kluiven…tot… “Hey, deze is niet gaar…”

  Mijn keuze om alleen de vierde brander op half gas te zetten bleek niet de slimste, alle 6 de ribben hadden aan de linkerkant een flink stuk nog nagenoeg rauw vlees! #zakdoordegrond

  Na 10 minuutjes direct te grillen op hoog vuur waren de ribs alsnog gaar en is alles op gegaan!
  Voor mij geen ribs meer van de gasBBQ!

 • Reageer
  Leon
  woensdag, 31 mei 2017 at 11:19

  De volgende ochtend, bij het opruimen en netjes wegleggen van de spullen die de avond ervoor gebruikt waren voor een succesvolle pizza sessie, er achter komen dat er nog een pizza in de Weber op de pizzasteen ligt.

  Zwarte frisbee…..

 • Reageer
  Jack
  woensdag, 31 mei 2017 at 11:24

  Bij het aansteken van de big green egg de deksel eraf gehaald en de schuif open gezet waardoor het goed warm werd en flink begon te roken. De bbq stond onder mijn afdak en ik was tussendoor even snel een boodschapje doen. Mijn goed oplettende achterbuurman dacht dat mijn schuur met afdak in brand stond en heeft de brandweer gebeld, die dus met 2 brandweer auto’s waren uitgerukt. De poort was inmiddels open gebroken maar was net optijd thuis, zodat ze niet al aan het blussen waren, en daardoor mijn bbq gelukkig toch heel is gebleven

 • Reageer
  Robert
  woensdag, 31 mei 2017 at 11:24

  Mijn grootste misser:

  Helemaal blij terugkomen van de slager met een rundernek van 4.5kg, hoop visite uitgenodigd om te komen eten.
  Dit was tevens mijn eerste grote stuk vlees wat los en slow ging…

  Nadat die een hoop uurtjes erop had gelegen eraf gehaald volgens het recept op 87 graden kern (Meerdere plekken gemeten)
  De jachtsaus eroverheen en pullen, nu komt het probleem. Ze bleken het daar dus als catering bite klaar te koken in de saus totdat de eerste klanten kwamen, Dit stond niet vermeld bij het recept en als leek wist ik dit ook niet…
  De smaak was perfect maar je kon er wel iemand mee doodgooien.

  De volgende dag alles in een stoofpot toch nog mals kunnen maken, Daar had de visite alleen niks meer aan

 • Reageer
  Louis Beelen
  woensdag, 31 mei 2017 at 11:30

  Wat is de ergste misser om met vrienden te gaan BBQ en er tijdens de BBQ achterkomen dat de helft van de personen geen vlees aten. En dat terwijl er een volle dag voor bereiding in zat om een heerlijk stukje vlees (SLOW) klaar te maken. Met een snelle run naar de bouwmarkt voor een (nieuw rooster) waar geen vleesresten op zaten toch heerlijk kunnen eten. Het bier en wijn was er gelukkig in overvloed.

 • Reageer
  Boyke
  woensdag, 31 mei 2017 at 11:35

  Ok, hier wil ik zeer zeker wel aan mee doen. Mijn grootste bbq misser… vroeger toen ik nog bij ouders woonde….Voor ik uberhaupt leerde bbq’en en koken, bbq aangestoken en toen spiritus gebruikt.. (DOMSTE ACTIE OOIT!!! En ik kan het nooit genoeg benadrukken… Gebruik. Geen.Spiritus. of brandversnellers in het algemeen. Gebruik gewoon aanmaakblokjes…of zo’n looftlighter als je ‘m hebt) maar goed, daarmee de spar van de buren half in vlammen gezet, waren zij niet blij mee dus.

  Een wat recentere misser.. hoewel misser… gewoon niet nagedacht… BBQ’en met storm. Niet handig. En helamaal niet als je aan zee woont zoals ik en altijd pal in de wind zit. Effin, Ik had spareribs er op liggen die 3 uur moesten… Ennnnn het begon te stormen maar dacht dat ik uit de wind zat.. uiteindelijk de deksel van mn weber afgewaaid.. kolen zeiknat + as verdwenen en de ribben over het balkon heen…… onbruikbaar

  Wat vlees betreft ken ik er wel een paar van voorheen. 1. Stokjes niet in water geweekt van kipspiezen vroeger…. in het begin altijd zwart geblakerde stokjes…2. de hamburgers te vroeg om willen keren en dus allemaal vernaggelen.. … Ander stukje leedvermaak… Je bbq niet goed schoonmaken + de aspan niet legen na een maandje of wat niet gebruikt te hebben. Door de hitte en aanmaakblokjes die door het rooster netjes in de aspan onder bbq vielen, een rook ontwikkeling gekregen, niet normaal. Tot op de dag van vandaag nog verbaasd over het feit dat niemand de brandweer gebeld had. Tip: houd je bbq altijd goed schoon dus.

 • Reageer
  PJ
  woensdag, 31 mei 2017 at 11:54

  Dan ga ik toch maar een poging wagen, want sinds kort heb ik een tuin! Helaas heb ik geen misser of ik heb hem verdrongen, want de laatste keer dat ik zelf een barbecue heb gedaan woonde ik nog “thuis”.

 • Reageer
  Marcel Janssen
  woensdag, 31 mei 2017 at 12:37

  Mijn misser moet toch echt het beenhammetje zijn wat ik totaal overrookt en daarmee goed verziekt heb. Gelukkig weet ik inmiddels beter en zal dat niet snel weer gebeuren.

 • Reageer
  Mark
  woensdag, 31 mei 2017 at 13:05

  Jaren geleden heb ik een BBQ (Weber) gewonnen bij de supermarkt (actie van Calvé sauzen), om het te vieren gelijk daar de grootste lappen vlees gekocht (volgens mij riblappen) en een paar vrienden uitgenodigd, want nu konden we écht gaan BBQ’en (met deksel!).

  Niet gehinderd door enige voorkennis hebben we de BBQ volgestort met briketten en lampolie om hem vervolgens aan te steken. Toen de BBQ voor ons gevoel warm genoeg was (briketten gloeiden nauwelijks) het vlees en wat aardappels op het rooster gelegd en de deksel er op gedaan (met het schuifje een stukje open), na ca 10 min. even gekeken; er kwam behoorlijk wat rook vanaf en het vlees was grijzig, dat was goed, want met een kogel BBQ kon je lekker roken. Weer 10 min. later bleek dat de briketten gedoofd waren en het vlees nog niet gaar was (en de aardappels al helemaal niet). Een goede scheut lampolie zorgde ervoor dat we de BBQ weer snel op gang hadden, wat later was het vlees wel ‘gaar’.

  Nog nooit zoiets vies’ (en waarschijnlijk ongezonds) gegeten; smaakte naar briket en verdampte lampolie. Na wat speurwerk op diverse fora ging er een wereld voor me open; de onderste schuiven moesten ook open (dacht dat het alleen voor de as-afvoer was) en ik wist plotseling van het bestaan van ‘briketstarters’ af! Sindsdien gaat het me BBQ’en een heel stuk beter af 🙂

 • Reageer
  Thomas
  woensdag, 31 mei 2017 at 13:41

  Barbecueën, wat is dat toch heerlijk. Zeker afgelopen Hemelvaart. Lekker lang weekend en bbq-weer! Iedereen heeft weleens vlees laten verbranden of is de kolen vergeten terwijl de bank vol zat met visite. Mijn blunder was een combinatie. Vlees gehaald bij de slager, stokbroodjes en visite uitgenodigd. Ik woonde in een appartementje. Bbq aan op het balkon. Helaas vergat ik wat gereedschap beneden in de berging dus ik loop naar beneden en trek de deur achter me dicht… maar vergeet de sleutel. Dikke oeps!! Naar mijn ouders gesprint (10 minuten verderop) voor de reservesleutel. Toen ik eenmaal terug was stond het balkon zwart van de rook, visite voor de deur en was er van het vlees niet heel veel meer over. Gelukkig heeft de bbq het overleefd en konden we later alsnog bbqen. Eind goed al goed.

 • Reageer
  Dimi
  woensdag, 31 mei 2017 at 13:47

  Van het weekend lekker pizza aan het bakken op de kamado. Dus de kamado aardig op temperatuur laten komen en heerlijke pizza’s gebakken. Omdat de pizzasteen behoorlijk zwart was geworden wilde ik deze nog even op z’n kop schoonbranden bij de hoge directe hitte van de kolen. Daarvoor moest natuurlijk het hitteschild uitgenomen worden. Zo gezegd zo gedaan. Het hitteschild uitgenomen en op een verhogingsrooster weggelegd. Toen de kamado was afgekoeld en ik alles weer wilde opbouwen bleek dat het hitteschild zoveel hitte uit heeft gestraald dat er nu een verschroeide cirkel in het kunstgras zit. En dat groeit helaas niet meer aan 🙁 . Foutje bedankt.

 • Reageer
  Remco grinwis
  woensdag, 31 mei 2017 at 13:57

  Wat een mooie actie!! Mijn aller grootte misser was toch wel dat ik mij WGA op een plastic tafel heb gezet en toen de temp flink opgestookt heb waar door er een gat in de tafel kwam de WGA hellemaal onder het plastic zat en niet meer bruikbaar is het eten een halve de vuilnis bak in kon en de brandweer langs kwam omdat een buurvrouw die gebbeld had ivm de rook overlast achteraf gezien was dat misschien wat overdreven en waren de mannen daar niet heel blij mee….maar goed na de verhalen hier boven gelezen te hebben voel ik me toch een stuk minder dom nu heel hard duimen en nog veel BBQ plezier gewenst

  • Reageer
   Remco grinwis
   donderdag, 1 juni 2017 at 16:31

   Spanneddssss

 • Reageer
  Dennis
  woensdag, 31 mei 2017 at 13:59

  Denken dat je net een temperatuur van 80gr dome temperatuur een kern van 90 kan bereiken. Duurt lang dan hoor. Uiteindelijk toch goed gekomen.

 • Reageer
  Martijn
  woensdag, 31 mei 2017 at 15:08

  Mijn grootste misser……dat ik heb gebeld met, destijds nog Black Bastard, of ze ook een witte variant hadden…. ze konden er hartelijk om lachen!

 • Reageer
  Paul
  woensdag, 31 mei 2017 at 15:54

  Mijn grootste blunder:
  Omdat ik mijn rechter hand vol had mijn nieuwste bbq-gerecht, probeerde ik met mijn linker hand de luchtschuif die rechts onder de WMT zit dicht te schuiven. Het resultaat was een brandwond waarvan het lidteken nu na meer dan een jaar nog steeds zichtbaar is …

 • Reageer
  Juul Verhaegh
  woensdag, 31 mei 2017 at 16:06

  Ik was een keer pulled pork aan het maken (toen nog) op mijn weber kettle, met niet zo’n efficiënte kokosbriketten. Ik denk dat door verstikking de temperatuur omlaag ging. Kreeg de temperatuur met de schuiven in idee geval niet goed meer geregeld. Ik had toen het lumineuze idee om met een föhn extra zuurstof aan te bieden. Deksel dus op getild, en met de föhn lucht richting de briketten blazen. Dit resulteerde in een aswolk die mooi over de procureur neer viel….

 • Reageer
  Niels Wijermars
  woensdag, 31 mei 2017 at 16:53

  Het is alweer een tijd geleden, maar jaren geleden mijn eerste Weber gekocht. Helemaal blij mee dat ding thuis in de brandende zon in elkaar geknutseld. Vervolgens een zak standaard houtskool met een half pak aanmaakblokjes erin en alles aangestoken. Schuif onder open en deksel eraf. Binnen de kortste keren was het 1 grote vlammenzee en ik was natuurlijk trots dat ik zo’n mooi groot vuur had. Totdat ik wilde beginnen en alle brandstof op was…. 🙂

  Inmiddels weet ik gelukkig wel beter en houtskool gebruik ik niet in mijn Weber, maar wie weet straks in een mooie Bastard Small wel weer? 🙂

 • Reageer
  Jeske de Vries
  woensdag, 31 mei 2017 at 18:47

  Hoe herkenbaar zijn de missers die ik tot nu toe lees, vooral het schoonbranden en dan de brandweer voor je deur zien is er zo eentje. Mijn slechtste ervaring had ook kunnen resulteren in een inzet van de vrienden met de spuit, maar gelukkig is dat me bespaard gebleven.

  Voor een feestje ging ik een Boston Butt roken en ik merkte te laat dat mijn appelhout bijna op was. Dus ik ging naar een kookwinkel in de Kinkerstraat in Amsterdam omdat ik daar toch in de buurt was. De chunks waren er niet te vinden, maar een verkoopmedewerker kwam met de geweldige aanbeveling om pellets te gebruiken, “beter te doseren en ze roken beter”. Op dat moment miste ik nog enige kennis over pellets en wanneer de je welk rookhout gebruikt, dus het leek mij een strak plan.

  Met een mooi vormgegeven doosje appelhout-pellets ging ik naar huis om de volgende dag te beginnen met de sessie. Had het houtskool aangestoken met de Looftlighter en de bbq kwam op temperatuur. Tijd op de Boston Butt er op te leggen en net daarvoor die nieuwe rookhout pellets toe te voegen. Ik strooide wat uit het pak op de brandende kolen en merkte dat ze al snel gingen roken, dus wilde niet teveel toevoegen…. Het doosje was echter zo geconstrueerd dat door de druk van het gewicht van de inhoud, de onderkant van het doosje dicht werd gedrukt. Door te strooien verdween het tegengewicht en klapte de constructie van de bodem in waardoor de bodem van de verpakking dus wegviel….. Voel je hem al aankomen?

  Toen ik dacht voldoende van dat spul op de kolen te hebben, draaide ik het pak pellets met de onderkant richting de kolen… De onderkant die door het wegvallen van het tegengewicht was ingeklapt…. Dus alle pellets vielen op de gloeiende kolen!!! Als een malle probeerde ik ze er uit te scheppen met mijn handen! Maar was toch iets te warm, dus een schepje gepakt en pellets er uit geschept. Maar alles ontbrandde en er was rook… VEEL rook… nee, sorry, HEEL VEEL rook!!! EN PANIEK

  Gelijk de bbq dicht en alle schuiven dicht… Helaas, geen resultaat…. Dikke, groene rook kwam uit elke kier van de BBQ. Aangezien ik in de Amsterdamse Pijp woon, vulde de rook al snel alle tuinen in de buurt en ik hoorde ook deuren en ramen dichtslaan. Ik heb het echt niet over een beetje rook, maar over heel veel dikke vette groene rook, de vergelijking met de rook van een vulkaanuitbarsting is denk ik het meest vergelijkbaar…. Nasty.

  Als een malle liep ik “SORRY, SORRY” te roepen en haalde ik mijn ventilator uit huis om de rook naar boven te blazen, maar met amper resultaat. Veel was die hing te drogen heeft waarschijnlijk een fijn geurtje gekregen. Door een briesje die opstak zijn uiteindelijk de tuinen leeg geblazen van rook, maar dit was echt te gênant!!!!

  De Boston Butt, die ik in pure paniek in het rook-inferno had gelegd was echter bijzonder goed van smaak! Maar dat ik geen politie en/ of Brandweer op bezoek heb gehad is echt een raadsel. Gezien mijn kennis en kunde nu schaam ik mij zo erg voor dit incident…. Maar wel geleerd dat pellets alleen voor pelletsmokers zijn en ik nooit meer verkopertjes in een kookwinkel moet geloven (of ze eerst moet testen of ze iets van bbqen weten).

 • Reageer
  Didier Orliaguet
  woensdag, 31 mei 2017 at 20:47

  Mijn grootste BBQ blunder?
  Ik wilde eigenlijk altijd al een pannetje of opvangbakje onder mijn 15 jaar oude Weber one touch om de (hete) asdelen die op het aluminium Weber schaaltje vallen, fatsoenlijk op te vangen.
  Eindelijk vond ik wat ik zocht.
  Vorig jaar in de bouwmarkt stonden er allemaal Weber showroom BBQ’s opgesteld met zwarte kunststof bakjes onder de Weber. Die moest ik hebben natuurlijk! 🙂
  Thuis gekomen, BBQ aangestoken, vlees uit de koelkast gehaald en terug gekomen bij de Q, bleek het halve Weber opvang bakje van notabene 20 euro wat ik er voor betaalde, weg gesmolten te zijn. 🙁
  Bleek het achteraf een soort “maatbeker” voor kooltjes te zijn……
  Al met al kwamen we de hele avond niet meer bij van het lachen over het opvangbakje.

 • Reageer
  Vanessa
  woensdag, 31 mei 2017 at 21:37

  Mijn grootste blunder?! Denken dat je het verschil kunt proeven tussen gas en kolen; NOU niet dus. Basically I still have a shit load to learn about bbqing, but with this awesome gift it would help me out BIG time ✨

 • Reageer
  Floor Wissing
  woensdag, 31 mei 2017 at 22:59

  Mijn misser? Daar schaam ik mij toch wel een beetje voor. Hoewel ik als vrouw mijn mannetje in de keuken sta en veel weet van bereidingen op de bbq, ben ik dood omstandigheden op dit moment niet in het bezit van een fatsoenlijk exemplaar. Met dit weer aanklooien op een elektrische grill is een misser van de bovenste plank. Ik wil graag een fatsoenlijke bbq winnen zo dat ik het vuur de baas kan worden en ik geen missers meer hoef te maken. Hoe mooi zou het zijn als ik dit op mijn verjaardag (1juni) zou winnen!?!?

 • Reageer
  Anne Bruinsma
  woensdag, 31 mei 2017 at 23:37

  De eerste keer op.mijn eigen gemaakte reverse smoker een rollade gemaakt. Vol trots op Facebook gezet (voordat ik geproefd had) en de reacties waren niet echt positief. Ik dacht een mooie bark te hebben maar hij was bij nader inzien toch wel heel donker (zwart dus). Bij het proeven was de rooksmaak echt te erg. Verkeerd hout, te kleine inlaat. Echt alles was fout. Toen maar goed ingelezen in hoe een goede smoker te bouwen. Al doende leert men.

 • Reageer
  Remco grinwis
  donderdag, 1 juni 2017 at 16:30

  Spannend!!!! vandaag is de dag!

 • Reageer
  Toin
  donderdag, 1 juni 2017 at 17:20

  De mijne is dat we op een verjaardag (niet bij mijn thuis) een bbq zouden hebben. Gastheer had geen bbq en een andere vriend zou zijn Weber (67cm dus een beter formaat voor een grote groep dan de mijne) meenemen en ik de briketten en starter.
  Netjes de kolen opgestart en gezegt dat als ze wit zijn dat ze de strter moeten omkieperen en er wat briketten moesten bij leggen.
  De woorden “wat briketten” werden ruim genomen. De vriend gooide de rest van de zak erbij
  Toen ik erachter kwam was alles lekker aan het gloeien en was het qua hitte al lastig om er met en tang bij te komen
  de hamburger die ze erop gooide was binnen enkele seconden zwart.
  Na ale kanalen dicht te hebben gezet konden we na een half uurtje er eindelijk wat kolen uitscheppen (tenkoste van zijn grasmat) en konden we na anderhalf uur eindelijk beginnen

 • Reageer