1 In BBQ boeken

Adam Perry Lang – Serious Barbecue

Adam Perry Lang's Serious BarbecueSerious Barbecue stond al een tijdje op mijn verlanglijstje bij Amazon. Het interessante aan dit boek is dat de schrijver, Adam Perry Lang, niet uit het barbecuecircuit komt. Hij is een klassiek getraind chef die in sterrenrestaurants heeft gekookt. Toen hij als personal chef op een ranch in Texas in aanraking kwam met barbecue was hij daar zo door gefascineerd dat hij uiteindelijk het roer om heeft gegooid en een eigen, zeer succesvol, barbecue restaurant in New York is begonnen.

Om als New Yorker in de barbecuewereld geaccepteerd te worden, mensen uit de Noordelijke Staten kunnen natuurlijk niet barbecueën, heeft hij een tijdje meegedraaid in het wedstrijdcircuit en daar zeer veel titels gewonnen. Zodoende geldt hij als één van de autoriteiten op barbecuegebied.

Uit alles in dit boek blijkt zijn andere achtergrond. Hij probeert vaste barbecue regels te ontkrachten die in de loop der jaren als wet zijn gaan gelden.

Ook vraagt hij bijvoorbeeld aan een wetenschapper waarom Pulled Pork zo mals is terwijl je het eigenlijk veel verder verwarmt dan de temperatuur waarop het vlees gaar is.

Al met al een zeer interessant boek van iemand met een andere kijk op barbecue, met heel veel schitterende recepten en foto’s, dat ik van harte aan kan bevelen!

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reageer
    Frits
    zaterdag, 3 april 2010 at 15:43

    Bedankt voor de tip, ik zal weer eens lekker op amazon gaan zoeken.

  • Reageer

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.