1 In Uncategorized

BBQ Cadeautips

Over een maandje is het weer zover en zijn de feestdagen begonnen. Vaak is het lastig om een cadeau te bedenken voor de mensen om je heen. Daarom heb ik dit BBQ cadeautips lijstje voor barbecueërs gemaakt, misschien helpt dit je om wat leuks te kopen voor de barbecueër/ster in je leven!

Barbecue verlichting
weber-handgreepverlichting-grill-outNu de dagen korter worden is het steeds lastiger om zonder goede verlichting in de tuin te kunnen zien hoe je gerechten er bij liggen op het rooster. Dit probleem los je op met de Weber Universele Verlichting. Je kunt dit lampje met behulp van de schroefklemmen op een hoop verschillende ondergronden bevestigen en op 3 AAA batterijen heb je zo’n 30 uur licht. Er zitten LEDjes in die minstens 10.000 uur meegaan, dus je hoeft ook niet bang te zijn dat je regelmatig een lampje moet vervangen.

Barbecue Boeken
Een mooi boek met recepten om inspiratie uit op te doen is natuurlijk nooit weg. Dit is een aantal boeken waar ik zelf een hoop plezier van heb:
Big Bob Gibson’s BBQ Book – Chris Lilly (Engels)
Planet BBQ – Steven Raichlen (Nederlands)
Culinair Barbecueën – Steven Raichlen (Nederlands)

Handschoenen
handschoenen-1Nee, niet omdat het koud is, maar om hete dingen mee beet te pakken. Ik ben zelf lang gelden gestopt met het gebruik van ovenwanten voor de barbecue. Sommige van de barbecuemerken brengen speciale handschoenen op de markt die erg aan de prijs zijn. Zelf gebruik ik lashandschoenen, die zijn prima bestand tegen het geweld van de barbecue en je kunt er gewoon een warm rooster mee uit je barbecue tillen. En dat voor een zeer vriendelijk prijsje! Ik gebruik zelf deze.

Barbecuekruiden en -sauzen
Een busje rub of een lekker sausje is nooit weg. Zelf ben ik grote fan van:
Big Bob Gibson’s BBQ Seasoning – Typisch Amerikaanse kruiden, zoet, kruidig en erg lekker.
The Dizzy Pig’s Jamaican Firewalk – Als je van meer pit houdt dan is deze heerlijk voor op kip en varkensvlees.

Draadloze Thermometer
Ook in de winter is het leuk om lange barbecue sessies te doen. Maar telkens naar buiten lopen om de temperatuur van je barbecue te controleren wordt al snel een stuk minder. Daar brengt de Maverick ET-733 draadloze thermometer uitkomst. Het zenderdeel met voeler plaats je bij de barbecue en je kunt binnen bij de kachel gewoon je vlees en de temperatuur van je barbecue in de gaten houden!

Vuurkorven
Als het weer lekker fris is kun je natuurlijk ook gewoon een vuurkorf aansteken om warm te blijven. En zo’n knapperend vuur is natuurlijk hartstikke gezellig!

Ik denk zelf dat hier best wel wat leuke dingen tussen zitten waar je zowel een beginnende als gevorderde barbecueër/ster mee kunt verrassen in zijn/haar schoen of onder de kerstboom 😉

Fijne feestdagen alvast!

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reageer
    Emiel Metselaar
    maandag, 18 november 2013 at 21:59

    Mag ik nog de dexter handschoenen roepen als aanvulling!

  • Reageer

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.