0 In Algemeen

BBQ Kadotips voor de komende feestdagen

Smokey GoodnessHet is weer december, de dagen worden kouder, de feestdagen naderen in rap tempo, daarom hier wat BBQ kadotips voor diegene in je leven die altijd met vuur speelt!

Boven aan mijn lijstje met tips staat Smokey Goodness van Jord Althuizen. Dit boek is, dwars tegen de huidige stroom van alle groene, glutenvrije, #healthy #fitgirls, verkozen tot kookboek van het jaar! Dat de trend dat vlees weer mag doorzet bewijst dit wel. Jord beschrijft in een schitterende boek de wereld van het low & slow barbecueën en deelt zijn recepten van de klassiekers die hij bij zijn Smokey Goodness BBQ catering maakt.

Smokey Goodness – Jord Althuizen, €24,99

BBQ kado tips weber cold smoke generatorMet het kouder worden van de dagen is ook weer de tijd van het koud roken aangebroken. Zelf zalm of kaas roken? Het is zo simpel, maar je hebt er wel een zogenaamde cold smoke generator voor nodig. Een hele mond vol voor een apparaatje waarin je in een langzaam tempo rookmot (zaagsel) laat smeulen.
Weber heeft, na een aantal jaren aan de zijlijn te hebben gestaan, eindelijk ingezien dat dat ook iets is dat we graag willen. En dus hebben ze in hun wijsheid besloten om een eigen model op de markt te brengen, de Weber Original Cold Smoke Generator. Als je deze CSG kado geeft vergeet er dan geen zakje rookmot bij te doen, dan kan hij meteen in gebruik worden genomen!

Weber Original Cold Smoke Generator, €49,99
Weber Rookmot, €4,99

NOSKOS RubsRubs en kruiden kan de barbecueliefhebber natuurlijk altijd gebruiken. Daarom zet ik ook gewoon heel schaamteloos mijn eigen net gelanceerde lijn NOSKOS BBQ rubs hiertussen. Je hebt de keuze uit drie verschillende rubs.

NOSKOS The Pulled Pork
Het Sea Side Smokers wedstrijdteam behoort mede door deze kruidenmix bij de Europese top in de categorie Pork Shoulder (Pulled Pork). Gebruik deze mix op varkensschouder (Boston butt, picnic) en procureur voor het beste resultaat.

NOSKOS The Jerk
Typisch voor Jamaicaanse barbecue is jerk. Een kruidenmix met habañero pepers, kaneel en piment. The Jerk is een pittige kruidenmix voor kip en varkensvlees. Heerlijk op kippenvleugels maar ook op een hele kip, varkenshaas of ribkarbonade. Probeer The Jerk ook eens op vis.

NOSKOS The Steak
De ideale kruidenmix voor je steaks is The Steak. Niet te overheersend dus je vlees blijft de ster. Probeer The Steak ook eens op beef ribs.

De NOSKOS Rubs zijn €7,50 per stuk.

Online kun je mijn kruiden vinden bij Beef & Steak en Ons gaan Braai, maar je kunt ze ook direct bij mij bestellen, stuur dan even een email naar info@noskos.nl

BBQ kadotips - BBQ BijbelEn de laatste van mijn BBQ kadotips is wederom een barbecueboek. De BBQ Bijbel van Julius Jasper verscheen dit jaar en is echt dag en nacht verschil met het boek van Jord Althuizen. Julius heeft een 250 mooie gerechten voor de barbecue in dit boek verzameld. Waar Jord grote stukken vlees en de Amerikaanse manier van barbecueën aanhangt, zie je dat Julius duidelijk uit een andere hoek komt. Veel van de gerechten in dit boek zijn verfijnder en je vindt er recepten in voor echt de meest uiteenlopende ingrediënten.

BBQ Bijbel – Julius Jaspers, €19,99

Dit waren ze dan, mijn BBQ kadotips voor de komende feestdagen. Ik hoop dat jullie een mooie decembermaand tegemoet gaan!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.