7 In mededelingen

BBQ-NL zit in een nieuw jasje en de menu’s worden aangepast

nieuw jasjeAls je regelmatig op BBQ-NL langskomt dan is het je misschien al opgevallen, we hebben een nieuw jasje! Op het eerste gezicht zijn de verschillen met de vorige opmaak misschien niet zo heel duidelijk, maar er is het één en ander veranderd en er komt meer aan.

Het vorige thema – zo heten die lay-outs in dit soort software – was alweer een paar jaar oud. Toen ik het kocht was het op dat moment het allernieuwste en het zorgde ervoor dat BBQ-NL ook goed op mobiele apparaten werd weergegeven. In de loop der jaren zorgde dit thema ook voor een hoop vertraging in de laadtijd. Mooie overgangen op beeld zijn leuk, maar ze zorgen er ook voor dat een site trager wordt.

Met de komst van dit nieuwe thema heb ik er ook voor gekozen om de menu’s onder handen te nemen. Toen ik tien jaar geleden begon met BBQ-NL was dat op blogger, menu’s in blogs waren er nog niet. Toen ik na een aantal jaar overstapte naar WordPress was één van de redenen omdat daar thema’s voor waren met menu’s. WordPress zelf ondersteunde dat nog niet, maar dat zat in het thema zelf. Met die oude menu-structuur werkte ik nog steeds en dat terwijl WordPress al een hele poos zelf menu’s kan genereren.

Het aanpassen van de menu’s op zich is niet zoveel werk, maar om bij elk onderdeel een foto te laten zien vraagt er om dat ik elk bericht in het menu moet aanpassen. En als ik dan toch bezig ben loop ik meteen de rest van het bericht even na, kloppen de links nog, kan google het vinden enzovoort. Met meer dan zeshonderd berichten een hele klus waar ik de wel even zoet mee zal zijn. Geleidelijk zul je merken dat de menu’s veranderen naar de nieuwe, moderne versie.

Met de veranderingen op de achtergrond en een nieuw jasje is de site ook weer wat sneller geworden en ik hoop dat ik hem nog sneller krijg de komende tijd. Mocht je iets geks tegenkomen of iets dat niet lekker werkt laat dan even een reactie hieronder achter.

Dit vind je misschien ook leuk

7 Reacties

 • Reageer
  Kees
  vrijdag, 20 januari 2017 at 16:03

  Ik vind de site er nu al weer beter uit zien en hij reageert al sneller. Bugje de links naar je andere blogs werken niet (in chrome) je krijgt nu een dubbele url http://www.bbq-nl.com/www.foodaholics.nl

  • Reageer
   noskos
   vrijdag, 20 januari 2017 at 16:55

   Dank je wel Kees! Bugje over het hoofd gezien. ik had http:/www staan i.p.v met dubbele //. Safari heeft er geen problemen mee. Chrome dus wel. De goede link staat er nu in en in mijn Chrome werkt het nu.

   • Reageer
    Peter
    zaterdag, 21 januari 2017 at 00:05

    Jeetje wat een werk. Inderdaad sneller geworden. Heel veel succes met wat er nog moet gebeuren. Een genot om je site lezen. Grt Peter

 • Reageer
  Simon
  vrijdag, 20 januari 2017 at 19:34

  Leuk! Het lijkt alvast effect te hebben! Het gaat hier een stuk sneller! Ik ben daar ook al even voor aan het zoeken en wou een andere theme vermijden maar ik vrees dat ik niet anders zal kunnen. Gaat veel te traag nu…
  Succes met de verdere transformatie! Niet het leukste werkje 🙂 De glam side of blogging hehe

  • Reageer
   noskos
   vrijdag, 20 januari 2017 at 22:42

   Soms ontkom je er niet aan en is het beter om even door de zure appel heen te bijten.

 • Reageer
  Arjan Keijzer
  vrijdag, 20 januari 2017 at 21:56

  Is idd veel werk lijkt mij, en ik wil je gelijk ook bedanken voor al het werk en (kostbare bbq) tijd wat jij/jullie er insteken om voor bbq verslaafden zoals ik het toch altijd weer een stukje makkelijker en leuker te maken. Keep up the good work. THANKS TOPPER (S)

  • Reageer
   noskos
   vrijdag, 20 januari 2017 at 22:43

   Dankjewel!

  Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.