0 In Burgers

Blue Cheese Burger

Castello Burger Blue Ik kreeg via een PR bureau een verrassingspakket aangeboden voor de barbecue. Toen ik de doos openmaakte bleek het te gaan om een promotie van Castello Blue Cheese en ik trof alle ingrediënten en meer aan om een blue cheese burger te maken. Speciaal voor op burgers hebben zij Burger Blue op de markt gebracht, een verpakking met zes plakjes blauwschimmelkaas. Lekker makkelijk want normaal kruimelt deze kaas best wel en nu heb je handige plakjes tot je beschikking. Zeg maar de luxe variant van de alom bekende smeltkaas.

Castello Burger Blue Nou moet ik bekennen dat ik helemaal geen fan ben van sterke kazen en al helemaal niet van blauwschimmelkaas. Maar gelukkig zijn er hier in huis wel liefhebbers dus kon ik met de ingrediënten uit de doos een leuke burger verzinnen. Ik trof een heleboel spulletjes van de Albert Heijn aan, dat is ook meteen de plek waar je deze kaas kunt vinden. Het was lang geleden dat ik de burgers van Appie had gegeten en de broodjes die erbij zaten waren niet echt geschikt voor een burger maar dat mocht de pret niet drukken. Ik kon het niet laten om naast een gewone versie ook een stuffed burger te maken. Dus de kaas niet op het vlees te laten smelten maar gewoon aan de binnenkant. En smelten doet het! bij het doorsnijden liep de kaas heerlijk de burger uit. Wat de smaak betreft? Dat zat wel goed als ik het commentaar mag geloven, goed scherp en past mooi bij rundvlees. Hier volgt het recept van mijn gevulde variant.

Blue Cheese Burgers
Ingrediënten:
4 kant en klare hamburgers, of maak je eigen burgers
pakje Castello Burger Blue
hamburgerbroodjes
tomaat, augurk, mayonaise, barbecuesaus, kortom alles wat je lekker vind op je burger

Extra:
2 redneck hamburgerpersen

Bereiding:
Verdeel iedere burger in twee delen. Ongeveer een 65-35 verhouding. Doe het grootste deel in de ene deksel en druk zachtjes aan, maak er een opstaand randje in.
Druk het andere deel van het vlees plat in de andere deksel.
Castello Burger Blue Verdeel een plak van de Burger Blue in de burger met het opstaande randje.
Castello Burger Blue Leg voorzichtig het andere deel van de burger erop, druk zachtjes de lucht eruit en druk het geheel daarna stevig aan.
Herhaal met de andere burgers.
Laat je blue cheese burgers een uurtje opstijven in de koelkast.
Maak je barbecue gereed voor direct barbecueën op zon’n 200°C.
Snij je broodjes door en toast ze even boven het vuur. Hou ze in de gaten want ze zijn verbrand voor je er erg in hebt.
Castello Burger Blue Grill je burgers in zo’n 3 a 4 minuten gaar.
Bouw nu je burger op zoals je zelf lekker vindt. Als je begint met een laagje saus of mayonaise op je broodje dan loopt het sap van je vlees er niet in en valt je broodje ook niet meteen uit elkaar.
Castello Burger Blue Pas op met dit soort gevulde burgers, de kaas die er in zit is erg heet! Hey, ik heb je gewaarschuwd 😉

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.