0 In Restaurant Reviews

Blues Bar-B-Q, Parijs

Blues Bar-B-Q Paris Langzaam maar zeker beginnen er hier in Europa ook steeds meer “echte” barbecuerestaurants te verschijnen. Eén van de eerste was Blues Bar-B-Q in Parijs dat haar deuren al in 2010 opende. Je vindt dit kleine restaurantje in een zijstraatje van één van de grote boulevards bij de Bastille, dichtbij de hippe wijk Le Marais.
Omdat dit restaurant dichtbij ons hotel zat en we rond het middaguur aan waren gekomen, dachten we dat het een mooie plek zou zijn om te lunchen. Helaas, lunchen kan er alleen in het weekend. Dus eerst maar wat andere dingen op het programma afgewerkt en daarna terug voor het diner.

Blues Bar-B-Q is ingericht in diner-/rock & roll-stijl, booths aan de muur waar je lekker in kan zitten, formica tafels en bijpassende stoelen in het midden en een counter met uitzicht op de keuken. De eigenaresse was er helaas niet. Onze serveerster draaide haar eerste shift en kon ons verder niet zoveel over de barbecue en het proces vertellen. Wel was ze zo vriendelijk om even te gaan kijken wat voor smoker het was. Hier wordt het vlees bereid in een Cookshack smoker, sommige van de wedstrijdbarbecueërs kennen misschien hun FEC modellen die in de VS gebruikt worden bij wedstrijden. Dit zijn electrische smokers waar houtpellets in worden verbrand.

Blues Bar-B-Q Paris Omdat we altijd graag een indruk willen hebben van hoe het vlees klaargemaakt wordt in een restaurant bestellen we meestal van alles wat. Ik had een mix van worst, ribs en brisket. Hetty had een broodje pulled pork met frites, dit omdat de pulled pork niet los besteld kon worden, vreemd. Maar goed, op deze manier hadden we een mooi overzicht van de klassiekers.
Blues Bar-B-Q Paris Mijn combi-platter zag er goed uit, alleen jammer dat ze de saus over alles gooien, waarom serveer je dat er niet gewoon los naast? Het broodje pulled pork mocht er ook zijn.

Nu zegt het uiterlijk niet zo gek veel, hoe het smaakt is veel belangrijker. De ribs waren veel te gaar, je kon de botjes er zo uitpakken, daarbij zat er bijna geen smaak aan. De brisket was mooi gegaard maar ook hier weer geen smaak. Nu snapten we ook de saus want dat had het echt nodig. Hetty’s pulled pork was lekker maar ook iets te ver doorgegaard, het wordt dan een beetje kleffe bal in je mond als je er op kauwt. Misschien dat het ergens met opwarmen niet lekker is gegaan allemaal? En waar was de rooksmaak?
De ster van de avond was voor ons de worst, lekker knapperig velletje, goed op smaak, heerlijk gewoon.

Ja, wat moet je ervan zeggen? De bediening was erg vriendelijk, het eten voor een barbecuerestaurant aardig, maar ik zou er niet voor omrijden.

Blues Bar-B-Q
1 Rue Sedaine
75011 Paris
Tel: +33 (0)1 48 06 79 53

Metro: Bastille / Bréguet Sabin

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.