0 In Kip

Brined Chicken with White Sauce, gepekelde kipfilet met een witte barbecuesaus

Brined Chicken with White SauceVan de week kreeg ik na lang wachten eindelijk mijn Big Bob Gibson’s BBQ Book binnen. Een aantal van de leden van het forum had dit boek al in zijn haar bezit maar dat van mij was waarschijnlijk met de boot i.p.v. met het vliegtuig gekomen.Het is een schitterend boek met hele mooie foto’s en goede recepten zodat je meteen zin hebt om wat te gaan maken. Ik wilde graag de witte barbecue saus proberen die alleen maar in Alabama wordt gebruikt. In het boek staat een recept voor Brined Chicken with White Sauce, gepekelde kipfilet met die saus dus die heb ik als eerste gemaakt.

De pekel wordt gebruikt om vocht in te brengen in de kipfilet zodat deze niet droog van de barbecue afkomt, tijdens dat inbrengen van het vocht kun je ook meteen wat smaakstoffen naar binnen smokkelen. Deze pekel is vrij zoet en dat proef je duidelijk terug in de kip. Maar het mooie is dat zodra de kip van de barbecue komt ze in de witte barbecue saus wordt gedoopt. De saus is zurig en een beetje pittig en zo ontstaat een mooi evenwicht.
Al met al een heerlijk recept dat hier nog vaak gemaakt zal gaan worden!

Het recept is voor 8 kipfilets, ik heb dezelfde hoeveelheid brine voor 4 kipfilets gebruikt.

Brined Chicken with White Sauce

Ingrediënten:
Brine:
1 cup appelsap
1 cup water
1 eetlepel zeezout
¼ eetlepel knoflookpoeder
1 eetlepel honing
½ eetlepel donkerbruine basterdsuiker
½ eetlepel sojasaus
½ eetlepel citroensap, vers

8 kipfilets
Alabama White Sauce

Bereiding:
Meng, in een schaal, alle ingrediënten van de brine goed door elkaar, het zout en de suiker moeten opgelost zijn, doe de kipfilets erbij, of doe zoals ik alles in een ziploc zak.
Brined Chicken with White Sauce - kip in de pekelZet dit een uurtje in de koelkast, niet veel langer anders wordt de kip te zout. Haal de filets uit de brine en wrijf met keukenpapier het teveel aan zout eraf.

Maak je barbecue klaar voor direct grillen op zo’n 200°C. Leg de kipfilets op een goed geolied rooster en grill ze zo’n 5 tot 6 minuten per kant of totdat ze goudbruin zijn en stevig aanvoelen. De kerntemperatuur moet minimaal 72°C zijn.
Brined Chicken with White Sauce - kip op de BBQHaal de kip van het rooster en haal ze door de White Saus.
Brined Chicken with White SauceIk heb de Brined Chicken with White Sauce geserveerd met Twice Baked Potatoes en een salade.

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.