2 In Restaurant Reviews

Brlo Brwhouse, Berlijn voor bier en erg goede BBQ

Brlo Brwhouse Nee, de titel is niet fout geschreven dit restaurant heet echt Brlo Brwhouse. Je spreekt het uit als Brulo Brewhouse en dan wordt ook meteen duidelijk dat het hier om een brouwerij gaat. Een bierbrouwerij waar ze toevallig ook barbecue serveren. En fantastisch goede barbecue ook nog! Brlo is de oude Slavische naam voor Berlijn.

In Berlijn was de plek voor barbecue jaren lang Big Stuff Smoked in Markthalle Neun. Inmiddels zijn er meer barbecuerestaurants bijgekomen. Brlo Brwhouse was echter onder mijn radar gebleven. Toen we eerder dit jaar naar Berlijn gingen met Foodaholics zei Michella dat ze Brlo was tegen gekomen via Marjolein van Berlijn-blog en gezien dat er barbecue was. Dat moest dus getest worden!

Brlo Brwhouse is opgebouwd uit 38 zeecontainers en voelt door het veelvuldig gebruik van hout toch warm aan. . In de keuken prijkt een Southern Pride smoker, de smoker voor een Europees restaurant dat serieus met barbecue bezig is. De aanblik daarvan geeft altijd al wat meer vertrouwen.

Brlo Brwhouse - Interieur Pulled Mushrooms

Ze willen bij Brlo graag dat je groenten eet, maar wij kwamen voor het vlees. We maakten dan ook geen gebruik van hun keuzemenu’s maar bestelden direct van de kaart.
De brisket was helaas op, maar als alternatief hadden ze kalkoen. Verder bestelden we spareribs, beef ribs, buikspek en als bijgerechten creamed corn, aardappelpuree met zwarte knoflook en pulled mushrooms.
In de barbecuewereld wordt er hard gelachen om pulled mushroom en dat was dan ook de reden dat we ze bestelden, gewoon omdat het kon. Je kunt de vleesgerechten per gewicht bestellen, 250 gram, 500 gram of een kilo.

Op tafel kwam een verzameling bakjes te staan met onze bestelling. En dan is het meteen duidelijk dat je in Europa bent en niet in de VS. Bij Brlo Brwhouse hebben ze een Europese draai gegeven aan een aantal zaken maar gelukkig zijn ze van de klassiekers afgebleven.
De creamed corn is niet een dikke romige pap, maar een luchtige mousse. De aardappelpuree was mooi van structuur en smaakt door de gefermenteerde zwarte knoflook heerlijk. Ultiem comfort food naar een hoger plan getild. De spareribs en beef ribs zijn met rust gelaten en perfect uitgevoerd.
Over de pulled mushrooms kunnen we kort zijn. Die waren niet lekker.

“To die for” buikspek van de smoker

Bij het buikspek hadden we zoiets van ‘moet ik dat delen met iemand’? Ik ben grote liefhebber van buikspek in al haar vormen en de buikspek van Brlo is werkelijk fantastisch! Zacht, dry aged, Mangalitsa spek met een perfect knapperige zwoerd, zo lekker dat we meteen nog een portie bestelden, net als van de creamed corn trouwens.

De desserts waren ook snel gegaan en er was alleen nog de havermout pap met gerookte appelcompote en caramel van gecondenseerde melk. Qua presentatie verdiende dit dessert geen schoonheidprijs, maar ja, het is een bakje havermout daar kun je weinig spectaculairs van maken. Maar wat dit miste aan opmaak maakte het dubbel en dwars goed in smaak. Wat een heerlijk toetjes zeg! Jammer dat de andere desserts al op waren want ook die had ik graag geproefd.

Brlo Brwhouse - dessert Brlo Brwhouse is geen barbecuerestaurant

Brlo Brwhouse is geen barbecuerestaurant, maar wel een restaurant waar ik een aantal van de beste barbecuegerechten van Europa heb gegeten tot nu toe. Mocht je in Berlijn zijn ga dan zeker langs. Oh ja, reserveer even van te voren, dat is heel normaal in Berlijn en voorkomt teleurstelling als je voor de deur staat.

BRLO Brwhouse
Schöneberger Straße 16
Berlijn

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reageer
  Boudewijn
  donderdag, 26 oktober 2017 at 18:35

  Goede tips Noskos ga ik zeker onthouden.

 • Reageer
  Matthijs Bruinsma
  vrijdag, 27 oktober 2017 at 22:37

  Klinkt goed. Gaan we zeker een keer langs.

 • Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.