7 In Restaurant Reviews

Brouw, Amsterdam

barbrouw-1Nederland is een restaurant rijker waar ze echte low and slow barbecue serveren, dus geen spul van de grill maar het echte werk. Brouw zit in Amsterdam en via de diverse sociale media en het BBQ Genootschap werd ik op dit restaurant gewezen. In de VS reizen we honderden kilometers om, dus even naar Amsterdam is dan de moeite niet om te kijken hoe het eten daar is.

We kwamen om vijf uur aan en wat blijkt, tussen de lunch en het diner in kun je geen BBQ bestellen, dus moesten we tot zes uur wachten voordat we onze bestelling door mochten geven. Die tijd hebben we doorgebracht met een drankje en een plankje met wat vleeswaren.

Omdat we graag alles wilden proeven vroegen we of het mogelijk was om een sample platter te bestellen met van alles wat, dat was geen probleem gelukkig. Ook van de side dishes hebben we, op de tomatensalade na, alles besteld.
barbrouw-2We kregen van de barbecue, ribs, pulled pork, brisket en buikspek. De sides die we hadden waren baked beans, coleslaw en potato salad.

Wat vonden we ervan? De brisket was mals, zeker niet droog, en heel fijn van draad, wel was hij vlak van smaak, ik miste een beetje de rundvlees smaak die zo typerend is voor dit stuk vlees. De ribs zat weinig vlees aan, de gaarheid was goed, viel niet van het bot af gelukkig. De ribs worden zonder glaze geserveerd, wel kregen we een flesje saus op tafel maar dat smaakte gewoon naar ketchup en ondanks dat degene die het bracht bleef volhouden dat het BBQ saus was kon ik er weinig anders van maken. En ketchup op je ribs is gewoon niet lekker.
Pulled pork, zelfde verhaal, wat vlak van smaak, op zich wel redelijk klaargemaakt, maar even een eindsaus er doorheen of een echte saus op tafel en het had er een stuk van opgeknapt. Wat wel lekker was was het buikspek, maar ja, bacon is altijd lekker 😉
Dan de side dishes, de bonen smaakte naar Mexicaanse refried beans, niet naar baked beans of BBQ beans, er zaten stukjes vlees en vet door, op zich lekker maar dan moet je vet wel goed uitbakken. De coleslaw was goed. De grote ster van de avond was echter de aardappelsalade! Die smaakte heerlijk fris en de zilveruitjes maakten het helemaal af.

Al met al was het totaalplaatje onder de maat voor ons. Zijn wij verwend op barbecue gebied? Dat zeker, we hebben bij een aantal van de beste restaurants in de VS gegeten, we hebben ook erg goede barbecue gegeten op wedstrijden. Maar met dat alles heb ik rekening gehouden in de beoordeling. Kijk een snackbar kun je niet met een drie sterren restaurant vergelijken, maar pulled pork is pulled pork en brisket is brisket. Het gerecht blijft hetzelfde. Brouw heb ik niet vergeleken met wedstrijd barbecue maar met soortgelijke restaurants in de VS en dan is het gewoon onder het gemiddelde.

Brouw
Ten katestraat 16
1056 CE Amsterdam
http://www.barbrouw.nl

Dit vind je misschien ook leuk

7 Reacties

 • Reageer
  Hugo
  donderdag, 7 november 2013 at 20:04

  Thanks voor de review. Als ik in de buurt ben ga ik het toch proberen, gewoon om er zelf geweest te zijn (wie weet kan ik ‘m nog een goede saus verkopen).

 • Reageer
  Patrick
  donderdag, 7 november 2013 at 22:26

  Hoe is het restaurant als je het vergelijkt met Beer & Steak in Roosendaal?

  • Reageer
   noskos
   donderdag, 7 november 2013 at 22:54

   Geen idee, daar ben ik nog niet geweest…

 • Reageer
  Arjan
  donderdag, 7 november 2013 at 23:48

  Erg jammer dat hij tegengevallen is, ik was juist op zoek naar een restaurant wat PP serveerd 🙁

 • Reageer
  Tim
  vrijdag, 8 november 2013 at 15:00

  Hallo Noskos,

  Ik ben de eigenaar van Bar Brouw en heb met veel interesse je recensie gelezen zoals je waarschijnlijk wel begrijpt :). We proberen o.a onze liefde voor Low & Slow, zoals die bij jullie overduidelijk ook aanwezig is, zo goed en leuk mogelijk over te brengen aan onze gasten. We kunnen dan ook veel met je opmerkingen, en hebben inmiddels al wat aanpassingen doorgevoerd. We zijn op dit moment net 3 weken open en hebben al veel kennis opgedaan mbt planningsproces wat natuurlijk iets anders werkt dan bij een “standaard” restaurant. Ik hoop dat jullie nog een keer in de gelegenheid zijn om langs te komen en te proeven, jullie krijgen dan iig een goed biertje van me. Succes verder met deze fraaie website.

  Gr. Tim

  • Reageer
   noskos
   vrijdag, 8 november 2013 at 15:10

   Hoi Tim,

   Bedankt voor je reactie. Ik begrijp dat het opstarten moeilijk is en ik kom graag over een paar maanden nog een keer bij jullie proeven.

   Groeten,

   noskos

 • Reageer
  Patrick
  vrijdag, 8 november 2013 at 15:18

  Nou, als iemand zo de tijd neemt om een goed antwoord op een matige review te schrijven verdienen ze m.i. zeker nog een kans. Zodra ik weer in Amsterdam ben zal ik ze zeker eens proberen.

 • Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.