0 In Bacon & buikspek

Buckboard Bacon, deel 1: buikspek in de cure

Buckboard BaconNa het succes van de zelfgemaakte bacon van een paar weken terug, ga ik dit keer Buckboard Bacon maken. Ik had de cure hiervoor al ruim een half jaar in huis maar het kwam er maar niet van om het een keer te doen. Buckboard Bacon wordt van varkensfilet of varkenschouder gemaakt, en de cure hiervoor is kant en klaar in de VS te koop en wordt gemaakt door de firma Hi Mountain’s.
Van de week zat ik op het forum van de BBQ Brethren te lezen en daar bleek dat je Buckboard Bacon cure heel goed kan gebruiken op buikspek. Ook was ik al tegen gekomen dat als je bacon maakt dit ook heel goed kan met buikspek zonder zwoerd. Dit maakt het inkopen iets gemakkelijker!
De slager van de lokale supermarkt vond het totaal geen probleem om een stuk speklap aan één stuk te regelen en het was deze week ook nog eens in de aanbieding! Het was nu maar 4 euro per kilo, toch iets anders dan 12 euro per kilo bij de reguliere slager. En daar had ik ook geen scharrelvarken of wat dan ook!
Buckboard Bacon - de buikspekVan het stuk buikspek heb ik de onregelmatigheden afgesneden en zo hield ik een stuk over van één kilo. Na wat rekenen bleek ik 40 gram Buckboard Bacon cure nodig te hebben voor dat gewicht.

Het buikspek heb ik ingewreven met de cure en daarna in een ziploczak gedaan.
Buckboard Bacon - de buikspek in de cure

Buckboard Bacon - de buikspek in de cureHet proces is verder nagenoeg hetzelfde als met gewone bacon, zeven dagen lang elke dag een keer omkeren, daarna weken in koud water om overtollig zout te verwijderen, een dagje laten drogen in de koelkast en roken in de smoker.

Lees hier deel twee.

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.