0 In materiaal/ Tips & Tricks

De ultieme lowbudget burgersmasher, pletten die burgers

Smashburger onder de burgersmasherHelemaal hot in Amerika, smashburgers. Een burger die je op een hete plaat maakt en plat drukt met een ‘burgersmasher’. Op instagram zag ik deze zomer allerlei dingen om je burger plat te drukken. Vaak zijn dat gietijzeren platen met een handvat eraan. Deze worden gebruikt om ervoor te zorgen dat je bacon niet omkrult als je het bakt. Ze worden ook voor Texas toast gebruikt, dikke sneden brood die op een bakplaat in knoflookboter worden geroosterd onder een gewicht.
Buiten reguliere smashers zag ik zo nu en dan een speciaal voor burgers gemaakte burgersmasher langskomen.


Wat is er hier te koop?

Hier zijn wel gietijzeren persen te vinden maar vaak zitten daar één of twee nadelen aan. Bij sommige modellen zit de handgreep met schroefjes door de plaat vast. Niet handig als je een burger plat wil drukken want dan gaat er vlees in de schroef zitten. En als je dan een goede vindt dan hangt daar een stevig prijskaartje aan.De ultieme lowbudget burgersmasher

Deze week zag ik echter een burgersmasher langskomen waar ik helemaal blij van word. Je moet er voor naar de bouwmarkt in plaats van de kookwinkel. Deze smasher past helemaal bij mijn liefde voor goedkope alternatieven voor relatief duur barbecuegereedschap.

Smashburger onder de burgersmasherAls je weleens klust dan kan herken je dit waarschijnlijk wel. Het is een plakspaan die door een stucador gebruikt wordt om pleistermateriaal op de wand te smeren.
Zo’n plakspaan heeft alles wat je zoekt, een groot, glad RVS oppervlak en een stevige handgreep om je burger te smashen. En het mooiste van dit alles? Je koopt hem voor minder dan een tientje bij je lokale bouwmarkt. Dus hop naar de Gamma, Praxis, Hornbach of Multimate en scoor zo’n redneck burgersmasher!

En hoe je de lekkerste smashburger op je barbecue maakt vertel ik je hier.


Ik ben ook te vinden op Facebook en Instagram. Mocht je een recept van me maken of deze burgersmasher gebruiken en het daar posten dan zou ik het leuk vinden als je me in je bericht tagt of de hashtag #noskosbbq gebruikt, dan zie ik je creaties vanzelf langskomen.

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.