3 In evenementen

Butcher Boys Bootcamp

Gisteren vond de eerste BBQ Genootschap Meating plaats en zijn we met 30 mensen van ons forum naar het Butcher Boys Bootcamp van Beef & Steak geweest.
Niet lang nadat Frits en ik het Genootschap waren gestart kwamen er al vragen of er misschien eens iets georganiseerd kon worden, omdat het forum nog niet zo groot is en we geen idee hadden wat voor een opkomst we konden verwachten leek het ons een leuk idee om de workshop van Beef&Steak te volgen. Kort nadat we een datum hadden geprikt waren de 30 plekken al bezet!

Jan en Matthijs hadden speciaal voor ons het programma wat aangepast. De mensen die normaal komen zijn daar om een steak te leren grillen en dat hoeft bij de meeste van ons niet echt meer. Dus hield Jan een praatje over varkens-, en koeienrassen, vleeskwaliteit, rijping etc. ook ging er het e.e.a. aan vlees de ruimte rond zodat we duidelijk het verschil konden zien.

Hierna was speciaal voor ons Harry Havinga, gekomen om te vertellen over wedstrijdbarbecue en de ervaringen van zijn team tijdens de Jack Daniel’s Invitational, de Super Bowl van het Barbecue, waar zij het zeer goed deden tussen alle Amerikaanse barbecuelegendes.

Toen was het tijd om naar buiten te gaan. De houtskool was al aangestoken, maar we kregen eerst nog even te zien hoe een half varken in mooie bruikbare snitten werd verdeeld, ook werd daarbij duidelijk uitgelegd wat het verschil is tussen de verdeling in Nederland en de Verenigde Staten. Zeer interessant omdat tijdens de komende Tony Stone Low & Slow Competition gebruikt zal worden gemaakt van deze Amerikaanse snitten, dit omdat dat een KCBS wedstrijd is en we dus hetzelfde moeten gebruiken als de Amerikanen doen. Op die manier heeft de winnaar ook meer ervaring met dat soort vlees wanneer hij in oktober naar de Jack mag.

Na dit alles mochten we zelf aan de slag, delen van het varken werden gegrild, er waren diverse soorten hamburgers uit het assortiment van Beef & Steak en er was voor iedereen een mooie T-bone steak. Verder stonden er salades en maakte Jan nog een lekkere chimichurrisaus voor over de steaks, niet dat die meer nodig hadden dan een beetje zout hoor, maar hij was er wel erg lekker bij. Ook plezierig dat Jan speciaal voor mij een beetje maakte zonder korianderblad, iets waar ik niet echt een fan van ben, om het zachtjes uit te drukken.

Na nog het één en ander gedronken te hebben en heel veel met iedereen van het forum te hebben gepraat was het weer tijd om huiswaarts te gaan, maar niet zonder het e.e.a. aan vlees natuurlijk. We hebben binnenkort een wedstrijd en er moet geoefend worden, dus er is wat oefenmateriaal in de auto verdwenen 😉

Ik wil graag de heren van Beef & Steak heel hartelijk bedanken voor het erg leuke Bootcamp en dat ze het programma speciaal voor ons hebben aangepast, dat was erg leuk! Harry en Nico ook bedankt voor het delen van jullie ervaringen tijdens de Jack. En natuurlijk alle BBQ Genoten die er waren, bedankt voor jullie enthousiasme en alle gezelligheid! Wanneer is de volgende meating?

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reageer
  Mike van Rooijen
  zondag, 8 januari 2012 at 20:13

  Het was een super gezellige dag.

 • Reageer
  Kobold
  maandag, 9 januari 2012 at 02:52

  Dit kan wel eens het fatale moment zijn geweest voor Teerbeminde, voor het eerst in haar leven heeft ze binnen 24 uur succesvol een T-bone gegrild, en ook 3 slabs bellyribs volledig zelfstandig low en slow tot consumptiegereedheid gebracht buitengewoon succesvol!

  • Reageer
   noskos
   maandag, 9 januari 2012 at 08:08

   Dat zijn de betere berichten Kobold! Voor je het wet kom je thuis van je werk en zijn er broodjes Pulled Pork 😉

  Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.