0 In Restaurant Reviews

Chicago, Xoco en Trader Vic’s

Ik zit voor een korte vakantie in de VS en wel in de buurt van Chicago. Het is hier aardig aan de frisse kant, zo rond de -17 C! Gisteren hebben we toch de kou getrotseerd en zijn we naar downtown Chicago gegaan. Er staan wat restaurants op ons verlanglijstje en zo konden we er een paar bezoeken en ons lijstje weer wat korter maken.

Voor de lunch zijn we naar Xoco gegaan, het nieuwe restaurant van Rick Bayless, een beroemde Amerikaanse televisiechef en een autoriteit op het gebied van de Mexicaanse keuken.

Bij zijn andere restaurants hadden we al eerder gegeten en dat was altijd perfect en zeer verassend. Xoco is anders qua opzet, het is een restaurant met Mexicaans streetfood. Ook krijg je geen eigen tafel maar nadat je je bestelling hebt geplaatst wordt je naar je plek gebracht en het kan heel goed zijn dat je een tafel moet delen met andere mensen. Totaal geen probleem want het eten maakt alles goed!

In het restaurant staat een houtgestookte oven om een deel van de gerechten in te bereiden.

Om een beetje op te warmen hebben we eerst warme chocolade met churros genomen. Daarna had ik een broodje met Conchinita Pibil, geroosterd speenvarken, met ingemaakte rode uien en zwarte bonen. Er zat een habanero saus bij en er werd van te voren gewaarschuwd dat hij erg pittig was en dat was niet overdreven! Wat een heerlijk broodje! Ook de broodjes van mijn reisgenoten waren heerlijk.

Conchinita Pibil

Erg knap hoe Rick Bayless drie restaurants naast elkaar opent die allemaal Mexicaans zijn maar ook allemaal heel anders. Het enige wat constant is, is de kwaliteit en hoe lekker alles is!

Na wat winkelen op Michigan Avenue was het inmiddels tijd voor het diner. Dus naar Trader Vic’s, dit is een restaurant in Polonesische stijl. Trader Vic is de bedenker van de Mai Tai dus daar zijn we maar mee begonnen om een beetje op te warmen.

Mai Tai

Na mijn Mai Tai had ik het nog steeds koud dus toen maar een Hot Buttered Rum genomen en dat hielp.

Hot Buttered Rum

Daarna eten, ik had een dubbeldikke karbonade die in de barbecue in het restaurant wordt gehangen, er zat ananas, zoete aardappelpuree en ingemaakte uienmarmelade bij. Allemaal erg lekker!

De pitmaster hangt het vlees in de barbecue.

Beide restaurants waren fantastisch, normaal heb je een goede dag als je bij één zo’n tent eet, wij mochten er bij twee eten! Wat kan het leven toch goed zijn!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.