2 In Kalkoen/ Snacks

De FatStuf, een fattie maar dan van een rol kalkoenvulling

fatstufMike Meinema, mede-organisator van het NK BBQ, vertelde me op twitter dat hij een variant op de Fattie ging maken met een rol kalkoenvulling die de afgelopen weken bij de Appie te koop waren. Een schitterend idee vond ik en ik was benieuwd of hij er ook een naam voor had. Stuffing heet die vulling in het Engels, dus ik stelde Fatting of Stuffie voor, waarna Mike meteen terugkwam met FatStuf. Origineel idee, nog originelere naam, dus die moest ik ook maken voor onze traditionele kerstavondborrel.

fatstufHet maken van de FatStuf stelt eigenlijk niets voor, je haalt de vulling voorzichtig uit zijn velletje en rolt hem door een barbecue rub. Ik heb Plowboy’s Yardbird gebruikt, deze is ooit bedacht voor kip en wat is een kalkoen eigenlijk anders dan een grote versie daarvan?
Om het wat spannender te maken had ik er nog één in de overgebleven bacon van mijn MOINK Balls gerold, dat had ik achteraf beter niet kunnen doen, want die was aan de zoute kant.

fatstufDan de smoker in en op 105°C roken met je favoriete rookhout, ik heb kersen en wat whiskeyvatsnippers gebruikt. Bij 74°C mag je FatStuf er af en kun je hem aansnijden.

fatstuf en fattieServeren met cranberrysaus en je hebt een erg originele kerstsnack.

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reageer
  marco w
  zaterdag, 31 december 2011 at 16:30

  Ziet er weer erg lekker uit Dennis. Jammer dat ik je recepten niet meer zo vaak voorbij zie komen.

  Hoe is het verder met je en met de gezondheid?

  • Reageer
   noskos
   zondag, 1 januari 2012 at 23:45

   Hoi Marco,

   Long time no see 😉 Ja het gaat wel ok met me, nog steeds moe van de bestralingen, dat is eigenijk het ergste, verder nergens last van eigenlijk, maar het beperkt je in wat je wil doen.

   Beste wensen voor jullie daar!

  Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.