0 In Wedstrijden

De Tony Stone 2014

Tony Stone SignPinksteren, voor de wedstrijdbarbecueërs sinds een aantal jaar het vaste weekend om vrij te houden want dan wordt de Tony Stone Low & Slow BBQ Competition gehouden. Wat ooit als een wedstrijdje voor de lol begon na een KCBS Jury en Cooking Class is uitgegroeid tot één van de grootste wedstrijden aan deze kant van de oceaan. Dit jaar deden er 43 teams mee vanuit veel Europese landen en zelfs vanuit Amerika waren er teams deze kant opgekomen om mee te doen.

Mijn team de Sea Side Smokers heeft vanaf de eerste officiële KCBS wedstrijd mee gedaan en ook dit jaar waren we weer van de partij.

Dit jaar was het voor ons een wedstrijd met een vrolijke maar ook met een droevige kant. Vrolijk omdat we niet slecht hebben gepresteerd, droevig omdat twee van onze teamleden hadden besloten dat dit voor hun de laatste wedstrijd zou zijn.
Voor Dominique, die normaal de kip voor haar rekening neemt, leveren de wedstrijden teveel stress en emotie op. Leo, onze regelneef, wil zich in de nabije toekomst meer toeleggen op de andere kant van het barbecueën, het jureren.
Voor beide was dit een moeilijke beslissing en ik wil ze hartelijk bedanken voor wat ze allemaal voor het team hebben gedaan. Gelukkig gaan beide jureren en wat is er nou mooier dan juryleden te hebben die zelf ook weten hoe het eraan toegaat bij een team?

De wedstrijd zelf was zoals altijd een feestje, perfect georganiseerd door Harry Havinga en zijn team. Ondanks dat de wedstrijd steeds groter groeit blijft de sfeer intiem en verloopt alles gladjes. Mooi ook om te zien dat er weer een hoop nieuwe teams waren en ook gezien het grote aantal bezoekers dat het wedstrijdbarbecue steeds groter wordt.

TS20142-19Onze scores waren een beetje wisselend, kip en varkensschouder bedroevend, respectievelijk een 36ste en 21ste plaats. Brisket was naar ons idee niet goed gegaan maar eindigde toch op een mooie 5de plaats. En een 3de plaats voor ons sterkste onderdeel de ribs, iets waar we het eigenlijk altijd wel goed mee doen.
In het eindklassement eindigde we op een niet onverdienstelijke 11de plaats.

TS20142-17De grote verrassing van de dag was voor mij wel het dessert. Bij de KCBS wedstrijden zijn vaak extra wedstrijden zoals dit keer chef’s choice en dessert. We hadden toch een groot team dus maar besloten om ook aan deze onderdelen mee te doen. De Chef’s Choice ging wegens verkeerd timen de mist in. Maar het dessert lukte wel mooi op tijd. En met ons toetjes pakte we de 3de plaats. Het beste Nederlandse toetje op de wedstrijd!
TS20142-16Dit jaar wordt er ook een klassement bijgehouden met de resultaten van de Europese barbecueteams en na de Tony Stone staan we daarin op de eerste plaats bij de Ribs en op een 5de plek overall.

TS20142-20Grote winnaars bij de Tony waren de Smokey Bandits, één van de teams die ik het verschrikkelijk gun omdat het zulke toffe gasten zijn! Jord van Smokey Goodness pakte nagenoeg in z’n eentje de tweede plek een hele knappe prestatie.

Iedereen gefeliciteerd met zijn calls, walks en prijzen! Alle vrijwilligers, juryleden, table captains, reps. en natuurlijk Harry en zijn superteam ontzettend bedankt.

Tot de volgende wedstrijd maar weer, voor ons wordt dat jureren op de BBQ der Lage Landen in Diksmuide, België.

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.