2 In Restaurant Reviews

Delaney Barbecue’s BrisketTown in Williamsburg, Brooklyn, NY

BrisketTown Het tweede restaurant dat we tijdens onze recente New York trip bezochten was BrisketTown van Delaney Barbecue. Dit restaurant zit aan het begin van Bedford Avenue in zo’n beetje de hipste straat van New York op dit moment.
We hadden er al een hele lange dag op zitten voor we hier waren en vanaf de subway moesten we nog een eindje lopen. Als je dan bij het blok uitkomt waar BrisketTown zit denk je dat je verkeerd zit. Een normaal blok met winkeltjes en woonhuizen, hier kan toch geen barbecuetent zitten? Maar waarachtig op nummer 359 zit dus echt een barbecuerestaurant. Het is een grote hal, wit betegeld met houten booths om in te zitten. Achterin een balie waar het vlees wordt gesneden en de bijgerechten staan. En tegen de achterwand hun iconische neon reclame.

In tegenstelling tot een hoop andere barbecuerestaurants krijg je hier gewoon een kaart voor je neus. Dat iets uitverkocht kan zijn is dan weer wel hetzelfde, zoals in ons geval de worst. Het bestellen gaat per pound, maar omdat we met z’n tweeën waren en graag alles wilden proberen was het geen probleem om dat te halveren. Heerlijk zo’n zaak waar niet moeilijk gedaan wordt.

BrisketTown We namen ribs, twee stuks, en een half pound brisket en pulled pork. Als bijgerecht de potato salad. De pitmaster ging voor ons aan de slag en even later kregen we een schaal met ons vlees en daarbij nog uien en pickles die inmiddels min of meer verplicht zijn in een barbecuetent. Op aparte dienblaadjes kregen we een servet, vork en een boterham. Nee, dat is niet gek hoor, barbecue is geen haute cuisine en een boterham of crackers is vrij normaal. Sterker, vaak lekkerder dan allerlei luxe broodjes.

Wederom fantastische brisket!

De brisket lag verscholen onder de ribs dus eerst maar de ribs geproefd. Het waren buikribben met het kraakbeen er nog aan, dus de volle lengte. De ribs waren perfect gegaard en heerlijk van smaak! De pulled pork was goed sappig en ook deze was erg lekker. Maar de ster van de maaltijd was de brisket. Nou moet dat natuurlijk ook wel als je je restaurant BrisketTown noemt maar petje af dat je dit in een restaurant op tafel kunt zetten.
BrisketTown De aardappel salade was goed smeuïg en aan de zure kant, samen met de pickles zorgde dit voor een goede tegenhanger voor al het vette vlees.
Nog even gevraagd of ik de smoker kon bekijken maar ze vertelden me dat ze die elders staat omdat ze hier geen vergunning hebben om te barbecueën.

Na een stukje niet zo bijzondere apple pie als dessert verlieten we zeer voldaan BrisketTown op zoek naar een cocktail. Mocht je naar New York gaan en Williamsburg gaan verkennen, plan je dag dan zo dat je voor lunch of voor het diner bij BrisketTown uitkomt voor barbecue van een zeer hoog niveau!

Delaney Barbecue’s BrisketTown
359 Bedford Ave Brooklyn
NY 11211, New York City

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reageer
  Mele
  vrijdag, 5 februari 2016 at 13:19

  Leuk verslag.

 • Reageer
  Rien Boshuis
  vrijdag, 5 februari 2016 at 15:39

  Mooi verhaal Dennis…

 • Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.