8 In Thermometers

EasyBBQ Pro bluetooth thermometer van HerQs

EasyBBQ pro van HerQsDit keer in de review de EasyBBQ Pro thermometer van HerQs. Van alle bluetooth thermometers die ik tot nu toe heb getest de goedkoopste in aanschaf. Heeft die prijs invloed op het functioneren en de mogelijkheden van de barbecue? Ik voelde deze thermometer eens grondig aan de tand.

Al eerder testte ik de ThermaQ Blue en de zeer populaire Weber iGrill2. Beide goede draadloze thermometers die wel met een redelijk prijskaartje komen. De EasyBBQ Pro is op dit moment te koop voor 49 euro, voor een iGrill2 is dat al snel het dubbele.

Bluetooth thermometer

Laat ik voordat ik aan de review begin nog even uitleggen wat voor soort thermometer dit is en wanneer je hem gebruikt. Grofweg zijn er twee soorten thermometers die je bij het barbecueën gebruikt. Er zijn thermometers met een voeler aan het uitleesgedeelte, deze prik je in het vlees en je ziet binnen een paar seconden wat de kerntemperatuur is. De meest gebruikte van dit type is de Thermapen.
Dan zijn er ook thermometers met een voeler aan een draadje. Je prikt de voeler in je vlees en plaats het thermometerdeel buiten je barbecue om de kerntemperatuur in de gaten te houden. Deze thermometers zijn over het algemeen wat trager voordat ze de juiste temperatuur weergeven. Maar omdat de voeler al in het vlees zit is dat geen probleem omdat je deze gebruikt bij langere bereidingen, denk aan pulled pork en dergelijke.

Bij een bluetooth thermometer kun je met een app op je smartphone of tablet de temperatuur van de thermometer aflezen. Bij luxere modellen kunnen dat meerdere voelers zijn, zo kun je de temperatuur van je barbecue en een stuk vlees in de gaten houden. Ideaal omdat je niet bij je barbecue hoeft te staan om te weten wat de temperaturen zijn. Met koud weer kun je gewoon vanuit de woonkamer op de bank je barbecue in de gaten houden. De EasyBBQ Pro is zo’n thermometer.

EasyBBQ Pro – algemeen

De thermometer is in grijs plastic uitgevoerd en heeft een groot duidelijk display met oranje achtergrondverlichting. De enige knop die op het apparaat zit is de aan/uitknop. Met die knop zet je ook de achtergrondverlichting aan. De onderkant van de thermometer is van rubber, hierdoor ligt hij stevig vast op de ondergrond. Verschuiven doet hij niet echt snel. Het display laat wisselend de temperaturen zien van de aangesloten voelers.

In de verpakking van de EasyBBQ Pro vind je buiten de thermometer zelf twee voelers. Extra voelers moet je erbij kopen. De voelers hebben gekleurde kraaltjes om ze uit elkaar te houden. Met twee voelers is dat niet zo heel lastig maar als je er zes tegelijk aan hangt is het handig dat je weet welk draadje waar in zit. Ook meegeleverd is een klem om een voeler op je rooster te plaatsen. Zo kun je dus de temperatuur van je barbecue makkelijk in de gaten houden. De voelers zijn redelijk dun en hebben een goede lengte.

Het bereik van de voelers ligt tussen de 1°en 300°C. Dus met een thermometer een pizza bakken op 350° betekent het einde van je voeler, maar ik zou niet weten waarom je voor dat soort temperaturen een thermometer zou gebruiken. Voor normaal gebruik is dit ruimschoots voldoende.

De bediening is heel simpel, aanzetten, voelers erin en aflezen. De achtergrondverlichting van het display gaat na een paar seconden uit, maar met een druk op de knop weer netjes aan.

EasyBBQ Pro – de app

Voor iPhone en Android is er een app verkrijgbaar om contact te maken met de EasyBBQ Pro. Het koppelen is een fluitje van een cent en de bediening eigenlijk ook.

EasyBBQ Pro - de appAls je op het gekleurde balletje voor een voeler drukt dan kun je de kleur veranderen. Daar kun je ook een timer instellen en/of de gewenste waarde van die voeler.

EasyBBQ Pro - de appJe kunt die gewenste waarde kiezen uit een aantal voorgeprogrammeerde opties, die aanpassen of zelf een nieuwe toevoegen.

EasyBBQ Pro - de appOok kun je een bereik aangeven, zo kun je bijvoorbeeld een alarm laten geven als je barbecue te heet of te koud wordt. Er is ook een mogelijkheid om grafieken te bekijken van je kooksessie, maar deze kun je niet opslaan.

EasyBBQ Pro – het bereik

Omdat deze thermometer met bluetooth werkt is het bereik afhankelijk van de omstandigheden. In een open veld heb je een verre verbinding, maar in een normale situatie is dat toch altijd anders. Zodra er obstakels in de weg staan neemt het bereik een stuk af. Voor mij is de test altijd of mijn iPhone en de thermometer nog verbinding met elkaar hebben als ik achter mijn computer zit. Dan kan ik tegelijk werken en mijn barbecue in de gaten houden. Mijn computer bevindt zich aan de andere kant van het huis en op de eerste etage. Het is een oud huis van baksteen met houten vloeren.

Ondanks dat dit de goedkoopste bluetooth thermometer is die ik heb getest heeft hij het grootste bereik. Ik was daar erg verbaasd over. De iGrill 2 werkt niet meer zodra ik achter de computer ga zitten. De ThermaQ Blue doet het nog wel, maar het was op het randje. De EasyBBQ Pro deed het vijf meter verder ook nog steeds.

Kom je buiten het bereik dan krijg je netjes een alarm en hij verbindt zich weer zodra er weer een signaal is gevonden.

EasyBBQ Pro – nauwkeurigheid en snelheid

De EasyBBQ Pro geeft de temperatuur aan in hele graden. Om de nauwkeurigheid te testen heb ik hem in kokend water gehangen, daar gaf hij keurig 100°C aan. Het duurde 7 seconden voordat hij van kamertemperatuur die 100°C had bereikt. Niet zo snel als een instant read thermometer, maar dat hoeft ook niet. Maar vergeleken met de 30 seconden van de iGrill2 en de 15-20 seconden van de ThermaQ Blue toch een hele snelle thermometer.

EasyBBQ Pro – conclusie

Ik zal beginnen met de nadelen van de EasyPro BBQ, ik heb ze niet echt kunnen vinden. Ja, de behuizing is misschien wat minder luxe dan van de concurrenten of je kunt je grafieken niet opslaan in de app. Maar dat is een beetje spijkers op laag water zoeken. Voor de helft van de prijs van de eerstvolgende soortgelijke thermometer heb je er één met een groter bereik, snellere response en waar je meer voelers op kunt aansluiten.
Wat ik verder fijn vind aan deze thermometer is dat je display continue werkt, ook als je zonder telefoon of tablet in de buurt bent. Bij de iGrill2 is dat niet het geval en moet je op een knopje drukken om de temperatuur te kunnen zien.

Ben je op zoek naar een draadloze thermometer met een groot bereik voor een zeer vriendelijke prijs overweeg dan zeker deze EasyBBQ Pro van HerQs.

Dit vind je misschien ook leuk

8 Reacties

 • Reageer
  TeunJan van ooijen
  maandag, 9 april 2018 at 21:51

  Je kunt natuurlijk ook screenshots maken tijdens het bekijken! dank voor deze review!

  • Reageer
   noskos
   dinsdag, 10 april 2018 at 16:06

   Dat kan natuurlijk, maar sommige mensen vinden het fijn als ze hun sessies kunnen downloaden en die date in een spreadsheet kunnen importeren.

 • Reageer
  Julian
  zaterdag, 28 april 2018 at 09:13

  Gekocht na aanleiding van deze review. No regrets! Ben echt onder de indruk van het bereik ook!

  Thank you!

 • Reageer
  Mark
  vrijdag, 17 december 2021 at 09:49

  Dank voor je uitgebreide review Dennis! Ik ga er 1 aanschaffen.

 • Reageer
  Johan
  maandag, 23 mei 2022 at 22:22

  Heb deze zelf al 4 jaar in gebruik en heb er nog steeds geen spijt van. Enigste nadeel is dat de probes niet helemaal waterdicht zijn, heb twee probes gebruikt voor sous-vide bereiding, maar dat hebben ze niet overleefd.
  Voor de rest is de meter en de app echt een top product!

 • Reageer
  Roland
  vrijdag, 15 juli 2022 at 09:25

  Hi Dennis,

  snelle vraag: is het ook mogelijk om voor de voeler van en de bbq een high en low temperatuur in te stellen? Dat er een alarm gaat zodra hij te koud of te warm word?

  Bedankt,

  • Reageer
   noskos
   woensdag, 20 juli 2022 at 17:53

   Geen flauw idee eigenlijk. Ik heb hem hier niet meer in gebruik dus ik kan het ook niet voor je controleren. Misschien dat iemand op het BBQ Genootschap je kan helpen.

 • Reageer
  Jessica
  zondag, 31 juli 2022 at 16:09

  Hoi,

  Ik heb de thermometer in gebruik en ja, je kan een range instellen. Hopelijk heb je je antwoord.
  Groet.

 • Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.