0 In materiaal

F-Dick Flexibel Uitbeenmes

F-Dick UitbeenmesZoals eigenlijk met alles is goed gereedschap het halve werk. Voor de Sea Side Smokers waren we op zoek naar een goed mes om de plakken brisket mee te snijden. Voor dat soort dingen kom je al snel bij Martijn van Vuur en Rook terecht. Vuur en Rook is toch zo’n beetje het vaste adres voor alle barbecue accessoires die je nodig, maar ook vooral die je niet nodig denkt te hebben.
Welk mes wij gebruiken voor brisket vertel ik je later in één van de stukjes over de wedstrijden, dus dat hou je tegoed. Maar Martijn vroeg of ik misschien een mes wilde uitproberen voor het schoonmaken van mijn brisket.
Ja natuurlijk wilde ik dat. Ik ben altijd op zoek naar dingen die dat soort klusjes makkelijker voor me maken. En omdat ik ook maar gewoon een hobbyist ben weet ik dus niet precies wat voor messen voor dat soort klusjes ideaal zijn.

Ik kreeg het Semi Flex gewelfd uitbeenmes van F-Dick. F-Dick kende ik al van mijn broodmes waar ik nog steeds heel erg blij mee ben. Dit mes is een industriemes, dat merk je aan de handgreep, die is van kunststof en niet van hout. Maar dan wel weer van een bijzondere kunststof, de SteriGrip zorgt ervoor dat je minder risico loopt op kruisbesmetting. Het mes ligt prima in de hand, is vlijmscherp. Zo scherp dat het een beetje eng is zelfs, dat zorgt er meteen voor dat ik weer iets voorzichtiger ga werken en dat kan zo nu en dan geen kwaad.
De uithollingen op het lemmet zorgen ervoor dat het vet en vlees dat je eraf snijdt niet zoveel weerstand geven. Met andere woorden met zo’n soort mes snijd je makkelijker dikke plakken vet en vlees van bijvoorbeeld een brisket of varkensschouder. En doordat het lemmet flexibel is kun je makkelijk de vliezen van het vlees volgen.

F-Dick UitbeenmesNormaal gebruik ik voor het schoonmaken van mijn vlees voor de wedstrijden een stug uitbeenmes van Victorinox maar ik moet zeggen dat ik helemaal om ben. Met dit mes kan ik sneller, makkelijker en vooral mooier de vetlaag van mijn brisket verwijderen. Maar niet alleen voor brisket is die een ideaal mes, ook voor de varkensschouder heb ik het gebruikt en kon veel netter en sneller de money muscle blootleggen en het overtollige vet eraf snijden.

Voor de prijs hoef je het niet echt te laten, voor €27,95 heb je dit fijne stukje gereedschap in je verzameling en je vindt het hier in de webshop van Vuur en Rook.

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.