Amerikaanse Maten

Omdat de meeste van mijn barbecue recepten uit de VS komen gebruik ik meestal ook de Amerikaanse maten.
Zo gebruiken zij bijvoorbeeld cups, dit is niet zomaar een kopje maar echt een gestandaardiseerde maat.

Ik probeer zoveel mogelijk de temperatuur in zowel Celcius als Fahrenheit neer te zetten op mijn blog. Zelf gebruik ik Fahrenheit, het is makkelijker om mijn thermometers op Fahrenheit te zetten dan om telkens een recept om te rekenen, yep ik ben lui 😉
Voor temperatuur kun je als indicatie aanhouden dat boven de 200°F je de waarde door 2 kan delen om ongeveer de temperatuur in °C te krijgen. 350°F is dus ongeveer 175°C.

Cup en eetlepel / theeepel maatschepjes zijn o.a. te koop bij bijvoorbeeld Dille en Kamille, deze gebruik je voor droge ingrediënten. Blokker heeft pyrex maatbekers waar je liters en cups e.d. kan afmeten, deze gebruik je voor vloeistoffen. Dit maakt dus echt uit!
Wanneer je veel gebruik maakt van recepten uit de VS is het handig om dit soort dingen aan te schaffen.

Wanneer je een andere hoeveelheid wilt maken van een bepaald recept is het handig als je bijvoorbeeld weet hoeveel eetlepels er in een cup zitten:
1 cup = 16 eetlepels
1 eetlepel = 3 theelepels

1 Reactie

  • Reageer
    XiM
    zaterdag, 20 augustus 2011 at 23:34

    Let ook op dat Amerikaanse maten niet alleen van een ander type kunnen zijn (cup), maar dat letterlijke vertalingen niet altijd opgaan. In amerikaanse recepten is een teaspoon 5 ml, in (oude) nederlandse recepten is een theelepel 3ml.

  • Reageer

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.