1 In Restaurant Reviews

Fette Sau, Williamsburg, Brooklyn, NY

Fette Sau Fette Sau was het derde en laatste barbecuerestaurant dat we tijdens ons recente bezoek aan New York bezochten. Dit restaurant stond hoog op mijn verlanglijstje omdat het één van de eerste was van een explosie aan nieuwe barbecuetenten in The Big Apple.

We bezochten Fette Sau samen met mijn Foodaholics partner in crime Michella en haar vriend op een schitterende zondagmiddag in december. Het was zelfs zulk mooi weer dat we met korte mouwen op de picknikbanken buiten konden zitten. Ongekend voor de tijd van het jaar! Het voordeel van met meerdere mensen naar een barbecuerestaurant gaan is dat je meer kunt bestellen en dus proeven. Bij Fette Sau kwam dat helemaal mooi uit want ze hadden een uitgebreide selectie aan lekker spul uit de smoker liggen.

Fette SauKom vroeg!

Gelukkig waren we er net na de opening want als je hier tegen de avond komt staat de rij tot buiten. Het bestellen gaat zoals eigenlijk gebruikelijk is, je bestelt per pound aan de balie en krijgt dat op een bakblik met butcher paper. Ze hebben een grote selectie drank, maar voor mij was het daar nog iets te vroeg voor. Gelukkig waren er ook erg lekkere lokale frisdranken.

Fette Sau

Fette Sau
Al het vlees komt van toprassen. Black Angus voor de brisket, Duroc voor de pulled pork en de ribs, Berkshire voor het buikspek en de kip e.d. is allemaal vrije uitloop. Dat hier het betere vlees wordt gebruikt zie je ook terug in de prijzen maar kwaliteit kost nou eenmaal geld.

We kozen voor ribs, pulled pork, brisket en de pork belly. Daar krijg je potato rolls bij, een soort zachte bolletjes waar onder andere aardappel in zit. Als extra bestelden we nog de potato salad.

Ook hier verbaasde de hoge kwaliteit van het eten me. Maar eigenlijk is het wel logisch, New York is een megastad waar de concurrentie moordend is. Open hier een restaurant waar je middelmatige barbecue serveert en je kunt na een maand je tent wel sluiten want er zijn anderen die wel goed spul serveren.

Fette SauEigenlijk was alles gewoon perfect gegaard. De pork belly was wat aan de vette kant maar dat heb je met zo’n rasvarken. Dat het vet is houdt me trouwens niet tegen hoor, maar ik kan me voorstellen dat het voor sommige mensen net te veel is.

Ribs, pulled pork, prima. En de brisket ook hier weer van wedstrijdkwaliteit! Heerlijk dus. Iedereen was supervriendelijk en deden heel erg hun best voor ons t-shirts te vinden die er uiteindelijk helaas niet waren.

Fette Sau is inmiddels een begrip voor barbecue in New York en gezien de hoge kwaliteit en de locatie in het hippe deel van de stad kan ik me dat goed voorstellen. Ik kan het in ieder geval van harte aanbevelen wanneer je in de buurt bent.

Fette SauFette Sau
354 Metropolitan Ave
Brooklyn, NY 11211
Verenigde Staten
tussen 4th St & Roebling St
Williamsburg – North Side

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reageer
    anna
    woensdag, 17 februari 2016 at 12:18

    superleuk en lekker eten!

  • Reageer

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.