0 In BBQ boeken

Fire and Smoke – Chris Lilly

Fire and Smoke - Chris LillyFire and Smoke, het laatste boek van Chris Lilly is alweer enige tijd uit, het stond echter nog niet in mijn boekenkast, ik had mijzelf een “barbecueboeken stop” opgelegd. Iets met te veel boeken in de kast waar nog niets uit gemaakt was of zo 😉 Maar nu is hij dan eindelijk binnen en ik moet je zeggen het is een heerlijk boek geworden!
Chris’ eerste boek Big Bob Gibson’s BBQ Book is één van mijn favoriete boeken uit mijn verzameling en daar heb ik veel recepten uit gemaakt die allemaal even lekker waren. En ook dit boek belooft weer een instant klassieker te worden. Allereerst is er de vormgeving, erg mooie en stoere foto’s waar je meteen trek van krijgt en dan een mooie verzameling recepten die stuk voor stuk allemaal maakbaar zijn.

Naast een korte uitleg over barbecue’s, brandstof en technieken, iets dat je in elk barbecueboek tegenkomt, zijn er hoofdstukken als Grilled Cocktails en Barbecue Leftovers. Maar mijn persoonlijke favoriet is toch wel het hoofdstuk Bellies and Bacon, alleen daarvoor is het de aanschafprijs wat mij betreft al meer dan waard want je kunt natuurlijk nooit genoeg buikspek en bacon recepten hebben!

Fire and Smoke - Chris LillyBij elk recept vind je voor hoeveel personen het is, hoe lang het ongeveer gaat duren voor je kunt aanvallen maar ook wat voor soort rookhout er het best bij past. Wanneer er wat exotischer ingrediënten worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld yuzu dan staat er een kleine uitleg bij over wat het nou precies is. (Mocht je het niet kennen, yuzu is een zuur Japans citrusvruchtje, populair in de Oost-Aziatische keuken.)

Fire and Smoke - Chris LillyOok het hoofdstuk met Barbecue Leftovers is erg welkom. As je een hele brisket of varkensschouder maakt hou je altijd een hele berg vlees over en een aantal leuke recepten om dat in te verwerken is dan nooit weg.

Met Fire and Smoke heeft Chris Lilly weer een mooi boek geschreven dat verder gaat waar zijn eerste boek ophield. Gelukkig geen herhaling van zetten of variaties op de eerdere recepten maar leuke nieuwe dingen waar je spontaan zin van krijgt om je barbecue aan te gaan steken! Het zal dan waarschijnlijk ook niet heel lang duren voor je hier op BBQ-NL recepten uit dit boek langs zult zien komen.

Fire and Smoke is o.a. te koop bij Bol.com en Amazon

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.