3 In evenementen

Grand Opening Black & Blue, een winkel met BBQ en Raw Denim

Black & BlueNiet zolang geleden werd ik benaderd door Sjors Coolen. Hij vertelde mij dat op 20 februari zijn nieuwe barbecuewinkel in Nijmegen opengaat. Nou komen er steeds meer barbecuewinkels bij omdat barbecue toch hot is op dit moment maar Black & Blue is speciaal omdat ze niet alleen maar barbecuespullen verkopen maar ook raw denim en aanverwante artikelen. En laat dat nou één van mijn andere liefdes zijn.

Wat is raw denim?

Raw denim is spijkerstof die na het weven nagenoeg niet is bewerkt. Soms is er een handeling verricht om te zorgen dat de stof niet krimpt in de was, je herinnert je misschien nog wel de Levi’s shrink-to-fit jeans. Raw denim is dus gewoon donkerblauw als je het koopt. Door het dragen krijg je er slijtpatronen in en zo krijg je dus de look die je normaal koopt. Alleen zijn dit wel de patronen die jij erin hebt gemaakt, jouw herinneringen. Een ander voordeel is dat die patronen er vaak in zitten na een jaar of meer intensief dragen, de broek die je dus normaal koopt is eigenlijk al voor een deel versleten, ze gaan dus langer mee. De mooiste broeken krijg je door ze zo min mogelijk te wassen, dus het is ook nog eens goed voor het milieu als je aan dit soort broeken begint 😉 Het is met deze kleding een beetje zoals bij het low & slow barbecueën, het hoeft allemaal niet zo snel en zo gehaast. Dingen worden beter en mooier als je er de tijd voor neemt.

Zelf draag ik broeken van het merk Naked & Famous en The Butcher, gewoon omdat niet alle merken overal te koop zijn of passen. Maar bij Black & Blue hebben ze een aantal merken dat ik al een tijdje in het vizier heb. Zo voeren ze Pike Brothers, een Duits merk dat replica’s maakt van de werkkleding van weleer, maar dan wel in top kwaliteit. Vooral hun Deck Jacket staat hoog op de verlanglijst hier. Ook het Belgische Eat Dust is van de partij met stoere jeans en jassen. Verder flanel shirts van het Zweedse Indigo Fera, broeken van Lee en schoenen van Redwings. Kortom een hele selectie stoere kleding die perfect past bij “de barbecue lifestyle”, kleding die tegen een stootje kan en steeds mooier wordt naarmate je het langer draagt.

En dan zijn er natuurlijk ook nog de barbecues en accessoires. Offset smokers van Yoder, keramische barbecues van onder meer Bastard, Stockyard sauzen, F-Dick messen, goede kwaliteit houtskool, rookhout etc.

Leuk om te zien dat barbecue meer en meer een manier van leven wordt voor een hoop mensen en dat de barbecues en de kleding die daar prima bij past nu een gezamelijk thuis hebben gevonden bij Black and Blue in Nijmegen.

De feestelijke opening van de winkel is op 20 februari tussen 14.00 en 17.00 uur en we zijn allemaal van harte welkom om daarbij te zijn!

Black & Blue
Hatertseweg 23b
6533 AB – Nijmegen

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reageer
  richard soeteman
  zaterdag, 13 februari 2016 at 18:50

  Zaterdag wordt lastig. Maar van de zomer zijn we op vakantie in de buurt en gaan we zeker even langs.

 • Reageer
  Rien Boshuis
  zaterdag, 13 februari 2016 at 23:42

  Beetje ver weg voor mij, maar zeer interessant…

 • Reageer
  Christan en Peter v. Venrooij
  zaterdag, 20 februari 2016 at 11:25

  Succes, met de opening en we komen zeker ’n keertje kijken als we in de buurt zijn.

 • Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.