1 In materiaal

Handschoenen

Als je eenmaal je barbecue hebt, een kolenstarter, borstel voor het rooster en een tang voor je vlees dan ben je al een aardig eind op weg met je barbecue uitrusting. Wat handig is om je handen niet te branden is een goed paar handschoenen.
Ik heb jaren ovenwanten gebruikt maar het is heel lastig om een paar echt goede te vinden, de meeste zijn vrij klein, ik heb nogal aardige kolenschoppen. En als ze wel groot genoeg zijn zijn ze vaak weer vrij dun, niet zo heel erg als je ze voor de oven gebruikt, maar bij een hete barbecue wat minder. Ook zijn ze van stof en worden ze lekker vet na een beetje gebruik, zo vet dat de wasmachine er ook geen goed meer aan doet.
Wat is dan wel een goede handschoen? Een hoop van de serieuzere barbecueërs gebruiken lashandschoenen, te vinden bij bijvoorbeeld de meer gespecialiseerde ijzerwarenhandels.
Mijn lokale bouwmarkt heeft alleen maar hele kleine maten, dus ik zat nog steeds te rommelen met een paar ovenwanten waar ik wel in pas en die nog redelijk dik zijn ook, maar die zijn ook een beetje aan het einde van hun Latijn. Dat was spiffs, van SpiffsBBQ.nl, blijkbaar opgevallen tijdens zijn laatste bezoek en tot mijn grote verrassing viel er van de week een pakje in de bus met een mooi paar, grote lashandschoenen! Ik heb ze nu een paar keer gebruikt en ze zijn echt prima! Dank je Marc!!

Dus ben je op zoek naar een paar goede handschoenen voor tijdens het barbecueën, kijk dan niet bij de kookwinkel of je tuincentrum, maar breng eens een bezoekje aan de ijzerhandel!

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reageer
    Jack Lumber
    dinsdag, 4 oktober 2016 at 21:57

    Bij Aliexpress heb ik van die siliconen ovenwanten gekocht. Die bevallen uitstekend. Ze zijn lekker lang om ook je onderarmen te beschermen, zijn goed hittebestendig en bovendien makkelijk schoon te maken. Even in een afwassopje of afborstelen onder de warme kraan en ze zijn weer spik en span.

  • Reageer

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.