3 In Uncategorized

Het Barbecue Paleis in Cuijk

barbecuepaleis-5Het Barbecue Paleis in Cuijk stond al enige tijd op mijn “to do” lijstje. Het is de oudste en eigenlijk enige echte barbecuewinkel van Nederland voor zover ik weet, ik tel dan de bedrijven die dozen uit een magazijn naar een balie schuiven voor het gemak even niet mee. Ralph de Kok, voormalig Nederlands Kampioen barbecueën en lid van het European All Star BBQ Team is de eigenaar. Ralph timmert al ruim 20 jaar aan de barbecueweg, buiten de winkel en de wedstrijden doet hij ook nog eens allerlei demo’s voor Weber en Big Green Egg zoals de workshop bij Librije’s Atelier.

Dus vorige week samen met Sea Side Smokers teammaatje Dominique richting Cuijk gereden om eens te kijken of de vlag de lading dekt. Nou dat deed hij hoor! Wat een leuke en vooral grote barbecuewinkel. Je vindt er alle topmerken. Alles wat minder is is in de loop der tijd afgevallen. BGE, Weber, de Broil King Keg, een schwenkenbraten, te veel om op te noemen.
barbecuepaleis-3

barbecuepaleis-2Verschillende soorten houtskool en rookhout. Barbecuekruiden, marinades en pekels van o.a. Dizzy Pig en Steven Raichlen. En dan nog hoekje met allerlei BBQ hebbedingetjes, helemaal verkeerd natuurlijk want je wordt meteen hebberig 😉
barbecuepaleis-4

barbecuepaleis-1

Jammer, of misschien voor mijn portemonnee gelukkig, dat het Barbecue Paleis niet  dichterbij zit anders zou ik er veel vaker langs gaan. Maar gelukkig heeft Ralph ook een webwinkel voor mensen die zoals ik niet in de buurt wonen, dan mis je alleen wel een gezellig gesprek onder het genot van een lekker kopje koffie natuurlijk!

Ralph de Kok’s Barbecue Paleis
Bontsestraat 10
5431 SG Cuijk
+316 347 388 31

Openingstijden zomer (van 17 maart t/m 14 september):
Donderdag: 13:30 tot 18:00
Vrijdag: 13:30 tot 20:00
Zaterdag: 11:00 tot 16:00

Openingstijden winter (van 15 september t/m 16 maart):
Zaterdag: 11:00 tot 16:00

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reageer
  Dominique Bos
  donderdag, 28 maart 2013 at 19:30

  Qua hebberig hebben wij ons toch netjes gehouden? Maar het was een fijne roadtrip!

 • Reageer
  Kees
  donderdag, 28 maart 2013 at 23:15

  Ik ging me 3 jaar geleden orienteren bij Ralph, kreeg zo’n deskundige en enthiousiaste uitleg dat ik met een BGE Medium weg ging. Daarna nog regelmatig spullen gehaald. De eigen ontwikkelde Plate Lifter gebruik ik het meest. De praktische tips van Ralph komen me nog steeds van pas.

 • Reageer
  maussie1982
  zaterdag, 30 maart 2013 at 10:06

  Gister nog geweest, ligt bij mij om de hoek 🙂 Zeer prettige winkel en goede deskundige service. Ralph is goed toegankelijk en kan je een hoop leren.

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.