0 In Desserts niet van de barbecue

Kahlua Flan een Mexicaanse flan met een koffielikeur

Kahlua FlanVoor het dessert vanavond heb ik Kahlua Flan gemaakt. Flan is een dessert dat je veel in Spanje en Latijns Amerika op de menukaart ziet staan.

Dit recept komt van Emeril Lagasse (een bekende Amerikaanse TV Chef).Deze flan is genoeg voor 6 à 8 personen.

Kahlua Flan

Ingrediënten:
3/4 cup suiker
4 grote eieren
1 blikje gecondenseerde melk
1 blikje evaporated melk
2 eetlepels Kahlua (Mexicaanse koffielikeur)

Bereiding:
Doe de suiker in een steelpannetje en verwarm het op middelhoog vuur, als de suiker begint te smelten het gas iets lager draaien. Laat de suiker karamelliseren, NIET roeren, draaien met de pan mag wel.

Als je een mooie donkere caramel hebt giet je die in een flanvorm (ik heb die niet dus ik heb een dichte taartvorm van 20cm gebruikt), draai de vorm zodat het mengsel de gehele bodem bedekt en laat het afkoelen.

Kahlua FlanVerwarm de oven voor op 350F (175 C).

Klop in een kom de eieren los en doe er de blikjes gecondenseerde melk, evaporated melk en de Kahlua bij en klop alles goed door elkaar. Wij hebben op dit moment alleen maar Kahlua Especial in huis, meegenomen uit Mexico, deze heeft een alcohol percentage van 40%, de gewone is iets zoeter, maar ik denk niet dat dat voor dit recept veel uitmaakt.
Kahlua FlanGiet het mengsel in de flanvorm, plaats deze in een braadslee en doe zoveel kokend water in de braadslee dat het tot aan de helft van de vorm komt, au bain marie heet dit, je kunt dat het beste doe als de vorm op je ovendeur staat, dan hoef je niet ver te lopen met heet water en loop je dus minder gevaar op brandwonden door morsen.

Plaats het geheel in de oven en bak net zolang totdat de flan stevig is maar in het midden nog een beetje beweegt als je aan de vorm schudt, zo’n 50 minuten tot een uur.

Haal de Kahlua flan uit de oven en laat hem afkoelen op een taartrooster. Plaats hem daarna minimaal twee uur in de koelkast.

Haal, wanneer je de flan gaat opdienen, een dun scherp mes langs de rand, zodat de flan los is van de vorm, plaats een bord op de vorm en draai het geheel om. Schudt even en de flan zal los van de vorm komen.

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.