0 In Pulled Pork

Kevin K’s Pulled Pork, door de rub een erg lekkere pulled pork

Kevin K's Pulled PorkDit keer de ‘Kevin K’s Pulled Pork’ een andere Pulled Pork, niet met de Southern Succor Pork Rub maar de Butt Rub van Kevin Kruger.

Waar bij de Southern Succor een hoop zwarte peper de pittigheid verzorgd, komt die pittigheid bij Kevin’s Rub van een aantal verschillende soorten gedroogde Mexicaanse pepers, maar er zit nog een laag warmte in die komt van o.a. gemberpoeder, piment en kaneel.

Toen ik de rub had gemaakt vond ik hem erg lekker, maar hoe is dat na een nachtje in de smoker?

Een uur of twaalf voordat het vlees de smoker in ging heb ik het eerst gezouten en in de rub gezet.
Half één, in de nacht van zaterdag op zondag, heb ik zeven kokosbriketjes aangestoken om mijn WSM met DigiQ II mee aan te steken. Hierna heb ik de procureur uit de koelkast gehaald en nog eens een laagje rub aangebracht.
Na een half uurtjes waren de kooltjes met as bedekt en konden, samen met de procureur, in de WSM. De DigiQ ingesteld op 107 C. Om half twee stond hij daar netjes op. Waarna ik lekker kon gaan slapen.
Als rookhout had ik mijn standaard mix van appelhout en hickory. Ik wilde graag kijken hoe deze rub smaakte ten opzichte van de Southern Succor Pork Rub en als je dan ook nog het hout gaat veranderen dan kan je dat niet goed beoordelen.
Om tien uur ben ik weer eens gaan kijken en alles stond nog precies zoals ingesteld.

Kevin K's Pulled Pork

Na negen uur in de WSM.

De procureur even met appelsap besproeit en dit na twee en vier uur nog een keer herhaald. Om tien over zes uur gaf de DigiQ II aan dat de procureur 190 F / 88 C was en kon hij er af.

Kevin K's Pulled Pork

Na ruim 17 uur.

Na een poosje rusten onder aluminiumfolie kon ik hem uit elkaar trekken en konden we aan tafel.

Kevin K’s pulled pork smaakt echt anders dan die met Southern Succor Pork Rub. Kevin’s Rub geeft een wat complexere smaak aan het geheel. Dit zou zo maar mijn nieuwe vaste Pulled Pork rub kunnen zijn.
En wat vond de rest? Ik heb niets overgehouden om in te vriezen, dus als dat een indicatie is dan denk ik dat het goed smaakte!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.