6 In Wild

Konijn met mosterd van de BBQ, niet echt een succes

Konijn met mosterd Laatste weekend van de maand, dus tijd voor de maandelijkse barbecue uitdaging. Deze maand was joeyckmans aan de beurt om een recept te kiezen. In eerste instantie wilde hij iets met vis doen maar kwam toen in de Fire&Food dit recept tegen voor konijn met mosterd.
Ik heb in het verleden al eens konijn gemaakt op de barbecue en dat was niet echt een succes. Dus ik was erg benieuwd naar hoe dit recept zou uitpakken.

Mijn vorige recept kwam uit Smoke& Spice en daar pakte je het konijn in, in vochtig kaasdoek om uitdrogen te voorkomen, maar dat hielp niet. Bij dit recept gaat het konijn in bacon, rook je het anderhalf uur en daarna pak je het, met groenten en runderbouillon in, in zilverfolie. Op deze manier stoomt het konijn gaar en zou niet droog moeten worden.

Op zich vond ik het en leuk recept om te maken, alleen vonden we het hier allemaal erg tegen vallen. Het was niet lekker mals, het was gaar maar dat was het dan ook wel. De typische konijnensmaak viel een beetje weg door de rooksmaak. Het lijkt wel of de buitenkant tegen droog aanzit en een soort stugge laag aan de buitenkant van het konijn vormt. Jammer want het waren zulke mooie poten!

Wederom een teleurstelling met konijn op de barbecue. Ik denk dat ik konijn in het vervolg ver weg hou van de barbecue en het lekker laat stoven met een hoop boter.

Konijn met mosterd

Ingrediënten:
1 konijn in vijf stukken (ik had drie grote poten)
peper
zout
mosterd (smaak naar keuze)
tien plakjes ontbijtspek
wat wortelen, selderij en knoflook
1/2 kop vleesbouillon

Bereiding:
Het konijn een tweetal uren voor het klaarmaken uit de koelkast halen zodat het op kamertemperatuur op de bbq kan.
Konijn met mosterd - het konijn Smeer het konijn in met mosterd.
Konijn met mosterd Wikkel twee á drie plakjes spek om ieder stuk konijn.
Konijn met mosterd De barbecue klaarmaken voor indirect grillen op een temperatuur van 275 F / 140 C.
Het konijn weg van het vuur leggen en anderhalf uur laten garen. Het eerste half uur wat rookhout gebruiken.
Konijn met mosterd - in de smoker
Konijn met mosterd - in de smoker Ondertussen de groenten en de knoflook in stukjes snijden en met de vleesbouillon mengen.
Op een stuk zilverpapier het groentenmengsel leggen, de gegaarde stukken konijn erop en overgieten met wat vleesbouillon.
De stukken inpakken en nog een uurtje op 274 F / 140 C op de terug op de barbecue.
Konijn met mosterd - in de smoker Ik heb het konijn met mosterd in de Weber Smokey Mountain Cooker gemaakt en deze keer als rookhout kersen gebruikt. Mijn poten heb ik niet individueel ingepakt maar in een grote folie schaal op de groenten en bouillon gelegd en daarna de schaal afgedekt met folie.

Als bijgerechten stoofpeertjes en aardappelpuree met knoflook.

Dit vind je misschien ook leuk

6 Reacties

 • Reageer
  Junglefrog
  maandag, 1 februari 2010 at 11:30

  Ik ben niet zo'n grote liefhebber van konijn maar dit ziet er wel superlekker uit!

 • Reageer
  Jan
  maandag, 1 februari 2010 at 14:50

  Heerlijk! Konijn combineert heel goed met mosterd en ik ben er gek op!

 • Reageer
  treegje
  maandag, 15 februari 2010 at 19:15

  ik hou van konijn uit de roker

 • Reageer
  Alan
  dinsdag, 24 december 2013 at 13:41

  Hoi!

  Ik heb veel recepten van je site overgenomen en ze smaakten allemaal heerlijk. Inmiddels heb ik al zoveel ge-BBQt dat ik iets moeilijkers wilde proberen. Oftewel konijn was de uitdaging. Van de BBQ, niet voorgekookt, in zijn geheel erop. Ik heb daarop een werkwijze bedacht en een recept erbij gezocht. Dit recept heb ik her en der aangepast omdat ik dacht dat dat beter was.

  Daaruit is een heerlijk mals konijn gekomen. De smaak is een beetje vergelijkbaar met gerookt kipfilet. Dit recept is voor mij een begin om het te verbeteren. Ik denk zelf dat ie nog wel malser kan, door hem nog in het alu-folie te laten garen op de BBQ. Ik ben hier alleen niet zeker van.

  Ik ben benieuwd of je het de uitdaging waard vindt om het nog een keer te proberen 🙂

 • Reageer
  Alan
  dinsdag, 24 december 2013 at 13:42

  Oh morgen ga ik trouwens proberen een cranberry saus erbij te maken. Als dat geslaagd is pas ik het recept aan.

 • Reageer
  Renze
  maandag, 17 november 2014 at 22:31

  Heerlijk recept hoor, ook al was je zelf minder enthousiast. Zo lekker zelfs, dat we het hebben uitgeprobeerd en er over hebben geblogd op onze eigen site: konijn-klaarmaken-van-schoonmaken-tot-sudderpan. Bedankt voor de tip!

 • Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.