1 In Wedstrijden

Laatste wedstrijd van het seizoen, de BBQ Society Cook-Off 2015

Inmiddels is het alweer bijna een week geleden dat in Hoofddorp de derde BBQ Society Cook-Off werd gehouden. De Cook-Off zijn Frits en ik in 2013 begonnen omdat er toen maar één barbecuewedstrijd was in Europa.
Toen hadden we 14 teams, dit jaar waren dat er 42 vanuit de hele wereld. Wat begon als een oefenwedstrijdje voor ons, de teams en de jury is uitgegroeid tot op twee na de grootste wedstrijd van Europa.
Het organiseren van zoiets kost tijd, veel tijd en daarom was het ook even stil hier de afgelopen paar weken. Maar alle tijd en moeite die we er in hebben gestoken was het dubbel en dwars waard en we kunnen trots en met veel plezier terug kijken op weer een mooi evenement.

BBQ Society Cook-Off 2015Niet alleen hadden we dit jaar de KCBS wedstrijd maar ook als extra categorie een dessertronde. Gewoon omdat we nou eenmaal dol zijn op toetjes en omdat de jury het heerlijk vindt om na al dat vleesgeweld ook iets zoets voorgeschoteld te krijgen. Presentatie is vrij bij die categorie en de teams kunnen dus helemaal losgaan. De mooiste dingen zag ik langskomen!

BBQ Society Cook-Off 2015Ook was er dit jaar de Beef & Steak SCA Steak Cook-Off op zaterdag. Dit deel staat los van de KCBS en vond plaats op zaterdag. De deelnemende teams mogen twee steaks uitkiezen en grillen die, één ervan gaat richting jury en die bepaalt de winnaar. Een leuk onderdeel dat niet te gek veel tijd en voorbereiding vergt en dus prima te doen is als extra wedstrijd op de zaterdag omdat veel teams dan na het opbouwen en het vlees voorbereiden even niets te doen hebben.
BBQ Society Cook-Off 2015Omdat Frits en ik de wedstrijd organiseerden konden we niet zelf meedoen met de Sea Side Smokers. Mike heeft echter samen met Melvin en Eef de wedstrijd gedaan. Bij de steaks pakten “we” een mooie derde plek!
Culinaire Zaken werd tweede en het team van Royaal BBQ ging er met de eerste plaats vandoor!
We vonden het ook erg leuk dat er drie teams speciaal voor de Steak Cook-Off waren gekomen. Je hoeft namelijk niet aan “de grote” wedstrijd mee te doen voor dit onderdeel.
BBQ Society Cook-Off 2015Na een koude nacht was het dan eindelijk zover, de wedstrijd waar het voor de meesten om gaat. We hadden een zonnetje en er was veel publiek, mede dankzij ons marketingteam dat zich dit jaar voor het eerst met die kant van de wedstrijd had bemoeid. Nadat alles ingeleverd was bij de jury en al het overige vlees door het publiek was opgegeten werden de tenten weer afgebroken en kon het wachten op de uitslag beginnen.

BBQ Society Cook-Off 2015Na wat problemen met het computersysteem dat de punten uitrekent konden we aan het einde van de middag bekend maken dat Bunch of Swines uit Engeland de derde Cook-Off heeft gewonnen.
Reserve Grand Champion is iQ BBQ, Richard en zijn team zijn erg goed bezig de laatste paar wedstrijden zo goed dat hij ook meteen even Nederlands Kampioen werd!
BBQ Society Cook-Off 2015Bij het dessert was ook nog iets heel bijzonders aan de hand! Drie perfect scores! Drie teams die 180 punten kregen van de jury. De Zwarte Hand, het team van Julius Jaspers ging uiteindelijk met de eerste prijs weg omdat zij als enige ook van het laatste jurylid drie negens kregen. Bij KCBS wedstrijden valt de laagste score normaal gesproken weg.

Over de resultaten van de Sea Side Smokers deze wedstrijd zullen we het maar niet hebben. Wel hebben we het het afgelopen seizoen zo goed gedaan dat we tweede van Nederland zijn geworden in het totaal klassement en we mogen ons dus Reserve Nederlands Kampioen BBQ 2015 noemen!
Maar de kroon op het werk is de eerste plek in de ribs categorie! We zijn gewoon Nederlands Kampioen BBQ Ribs 2015 geworden!!!
Bij kip en brisket eindigden we trouwens op een niet onverdienstelijke tweede plaats en bij pork werden we vijfde en dat terwijl er dit seizoen 45 Nederlandse teams waren.

BBQ Society Cook-Off 2015De BBQ Society Cook-Off was de laatste wedstrijd in Europa dit jaar en sluit dus dit seizoen af. Ik heb een fantastisch jaar achter de rug. We zijn voor het eerst Grand Champion geworden in Delft, we mochten naar de mooiste wedstrijd dit seizoen de Prime Uve in Italië, werden Nederlands Kampioen BBQ Ribs en de Reserve Nederlands Kampioen BBQ.
Ik heb weer een hoop geleerd, een hoop nieuwe vrienden erbij gekregen en veel oude vrienden onderweg gezien. Maar het belangrijkste, ik heb heel erg veel lol gehad en met volle teugen genoten. Dit komt vooral door mijn fantastische teammaten Frits en Mike, bedankt mannen, volgend jaar gaan we het dunnetjes overdoen.

PS, de meeste foto’s in dit bericht zijn gemaakt door Michella Kijkhoven onze huisfotografe tijdens de Cook-Off, bedankt dat ik ze hier mag gebruiken!

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reageer
    Frits
    vrijdag, 16 oktober 2015 at 22:30

    Was een mooie wedstrijd en een heel fijn BBQ jaar.

  • Reageer

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.