0 In Bacon & buikspek

Lee Kum Kee Char Siu, buikspek op z’n Chinees

Lee Kum Kee Char SiuIk had vorige week een mooi stuk buikspek gehaald bij de Makro met het idee om er bacon van te maken. Ik had er alleen geen rekening mee gehouden dat ik na een week geen tijd had om mijn bacon te roken. Dus heb ik er maar Lee Kum Kee char siu van gemaakt. Char siu ken je vast wel, het dat dat rode vlees dat bij een beetje Chinees in de etalage hangt, als je lokale Chinees het niet in zijn raam heeft hangen dan kom je niet bij de goede restaurants. De rode kleur is trouwens toegevoegde kleurstof.

Ik had een mooi recept om het helemaal zelf te maken, maar helaas had ik mijn laatste hoisin saus gebruikt voor de Chinatown Ribs, vorige week, dus maar marinade uit een potje gebruikt. Ik heb deze marinade standaard in huis, het blijft tijden goed in de koelkast en het smaakt prima.
Lee Kum Kee Char Siu - de marinadeVan het spek heb ik de zwoerd afgesneden en daarna heb ik het in brede stroken gesneden. De stroken spek heb ik met de marinade in een ziploc zak gedaan en dit een nachtje laten intrekken. Per pond vlees heb je ongeveer twee eetlepels marinade nodig.
Lee Kum Kee Char SiuDe volgende dag de Weber Kettle klaar gemaakt voor indirect grillen op een graad of 325 – 350 F / 163 – 177 C het spek er op gelegd en na 20 minuten omgedraaid en ingesmeerd met honing.
Lee Kum Kee Char SiuNa 40 minuten was het gaar maar nog een beetje bleek. Dus even stuk voor stuk de repen Lee Kum Kee char sui boven de kolen aan de buitenkant krokant laten worden.
Lee Kum Kee Char Siu

Lee Kum Kee Char SiuDe Lee Kum Kee char siu af laten koelen tot kamertemperatuur, zo wordt het gegeten, en in plakjes gesneden. Een deel in stukjes gesneden en gebruikt in mijn gebakken rijst, waar verder lente-ui, Chinese paddenstoelen, knoflook, doperwten, eieren en sesamolie in zat.

Het was dan wel geen bacon, maar toch een heerlijk maal!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.