12 In materiaal

Meet the Team

Dit zijn mijn twee barbecues. Links mijn oude vertrouwde Weber 57 cm One Touch Gold Kettle Grill (OTG) en rechts de gisteren gearriveerde Weber Smokey Mountain Cooker (WSM).

De OTG heb ik nu zo’n jaar of drie en wordt toch wel wekelijks gebruikt, soms ook drie maal in de week! De WSM heb ik gisteren gekregen en is voor het betere werk. De temperatuur is makkelijker laag te houden, rond de 225-250°F / 107-121°C, ook kan hij dat veel langer volhouden zonder kolen bij te hoeven vullen. Dat wordt tenminste beweerd en dat is ook één van de redenen van dit weblog om de avonturen met deze barbecue vast te leggen.

Nu alleen nog mooi weer en dan kunnen we aan de gang.

Dit vind je misschien ook leuk

12 Reacties

 • Reageer
  Cees
  maandag, 22 maart 2010 at 17:33

  Hee Noskos,
  Complimenten voor je site!!
  Ik heb sinds kort 'n Outdoorchef 57cm- of is dit hier vloeken in de kerk??-
  MAAR.. ik ga zeker met jouw site verder experimenteren! Geweldige recepten en overige info.
  De Noskos Classic spareribs waren om je vingers bij op te eten.
  Bedankt, Cees

 • Reageer
  noskos
  maandag, 22 maart 2010 at 20:27

  Hoi Cees,

  Bedankt voor de complimenten! Outdoorchef is geen vloeken hoor, als jij er maar lekker eten op maakt en er tevreden mee bent, daar gaat het toch om!

  Groeten,

  noskos

 • Reageer
  Fred
  woensdag, 26 mei 2010 at 19:45

  hey noskos,
  ik heb nog 2 sites voor je met goedkope en of moeilijk te krijgen spullen
  http://www.sears.com die hebben veel goedkope bbq’s en accesoires bijvoorbeeld een OTG voor €150 of een weber rib rack voor €15
  en voor amerikaanse sauzen en kruiden http://www.americanfood4u.com

 • Reageer
  Servio Switzer
  woensdag, 21 juli 2010 at 18:18

  Dag Noskos,

  Hoe leuk is dit allemaal, ben al de hele middag je site aan het doorspitten. Heb een cullinere barbeque morgen. Met 6 man luxe bbq in het park.
  Wil natuurlijk hoge ogen gooie bij de buren, dus alles wordt naar het park gesleept ipv Balkon en kan natuurlijk geen flatter slaan. Dus ben je hele site aan het bestuderen om als “new and up coming” BBQ chef iedereen te verassen! en ik denkt dat het gaat lukken met alle tips van bbq-nl! Thanks

 • Reageer
  Ron ,Riona
  vrijdag, 15 juli 2011 at 13:57

  Ik heb ook WSM ,maar heb jij al eens beiden roosters tegelijk in gebruik gehad, en hoe beviel dat en waar moet je op letten volgens jouw?
  Graag hoor ik je ervaring als je die al hebt of zal ik de vraag op het forum stellen?
  Groetjes Ron

  • Reageer
   noskos
   vrijdag, 15 juli 2011 at 23:32

   Ja hoor, gooi regelmatig een pannetje bonen onder in, en soms een tweede procureur, werkt prima.

 • Reageer
  Leonard
  maandag, 6 mei 2013 at 18:44

  Hallo Noskos,

  Ik heb sinds 2004 mijn eerste BBQ die ik dit weekeinde heb vervangen met een WSM 47.
  Ik heb een Smokenator nagebouwd maar werd gek van de onstuimige temperatuur controle. Afgelopen zaterdag voor het eerst de WSM uitgeprobeerd met een Brisket. Wat is dat ding stabiel zeg. Alleen, na 3 a 4 uur zakt de temperatuur in en weet nog niet goed hoe ik de temp weer op niveau krijg? Ik gebruik Weber Premium briketten, doe een hele starter vol koude kooltjes in de ring en verdeel daar een halve starter gloeiende kooltjes over heen. Is dit voor een 47 cm een goede verhouding. Wat doe jij als de temp terug loopt en het niet meer met de vents kan corrigeren? Voeg jij hete kooltjes toe of koude? En hoeveel? Ik vind het echt een super ding maar moet nog leren hoe de temp na 3 a 4 uur ook goed blijft.
  Hopelijk kan je je ervaringen delen BVD

  • Reageer
   noskos
   woensdag, 8 mei 2013 at 00:43

   Ik heb de ring aan het rooster vastgemaakt, vind ik zelf handiger en vul de hele ring met kolen. Daar gooi ik dan wat (20 of zo) brandende briketjes op. Zo kan ik makkelijk langer dan 24 uur zonder bijvullen barbecueën.
   De weber briketten zijn niet de beste keus trouwens. Ze zijn van bruinkool gemaakt en geven veel as. Dat verstikt op een gegeven moment je vuur. Door met een rubber hamertje even tegen de pootjes te tikken valt die as naar beneden en heb je er geen last van.
   Beter is het om een goede kokosbriket zoals ecobrasa, flamy e.d. te gebruiken.
   Aan het einde van de sessie alle schuiven dicht en de gedoofde briketten kun je gewoon weer gebruiken de volgende keer. Even schudden met de ring en het rooster en de as valt er tussenuit.

 • Reageer
  karin
  zaterdag, 6 juli 2013 at 16:17

  hallo noskos, ik ben via FB aan je site gekomen. leuke recepten! en met dit mooie weer
  gaat de bbq natuurlijk wel aan! ik ga de Moinkballs proberen. Ik heb alleen geen gewone
  bbq maar een Big Green Egg . Ik ga er vanuit dat de bereidingstijd gelijk blijft als bij een Weber?
  ik ga vast en zeker meer recepten van je uitproberen.

 • Reageer
  karin
  zaterdag, 6 juli 2013 at 16:20

  ps. heb je weleens bavet op de bbq gemaakt? dat is echt super! heb ik nog
  wel recept voor jou!

  • Reageer
   noskos
   zondag, 7 juli 2013 at 00:43

   Ja hoor ik heb weleens bavette gemaakt op de barbecue, inderdaad een lekker stukje koe al blijft Amerikaanse sukade toch mijn favoriet.

 • Reageer
  Franklin
  dinsdag, 6 augustus 2013 at 15:46

  Hoi Noskos,

  Heb me zojuist aangemeld bij je forum lijst. Wat een gezellige site. Water loopt me soms in de mond en moet me bedwingen niet meteen mn zwarte bol op te stoken 😉 Veel succes !

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.