3 In Wedstrijden

Nederlands Kampioen BBQ Dessert 2017: Sea Side Smokers!

Nederlands Kampioen BBQ Dessert 2017Het wedstrijdbarbecue-seizoen zit erop. En ondanks dat het een seizoen was met ups en downs is het toch gelukt om met mijn team, de Sea Side Smokers, Nederlands Kampioen BBQ Dessert 2017 te worden.
De focus lag voor ons dit jaar op het Nederlands Kampioenschap, daarvoor tellen je drie beste resultaten mee voor de titel en we hebben dan ook voornamelijk Nederlandse wedstrijden gedaan met een uitstapje naar België. Het was vooral een seizoen van zoeken en proberen om de categorieën waar we minder in scoorden omhoog te krijgen.

Brisket

Die zoektocht was begin vorig seizoen begonnen na een workshop. Ik had daar gezien hoe brisket anders kon dan de manier die we tot dan toe gebruikten. Die nieuwe methode leidde ertoe dat we heel erg slecht gingen scoren. Dus na een aantal wedstrijden weer ons oude recept opgepikt, dat werkte toen opeens ook niet goed meer. Na een aantal wedstrijden zat ik met mijn handen in het haar en kwam Mike met weer een andere manier aan.
Die manier hebben we dit seizoen geprobeerd en na een aantal wedstrijden begon dat vruchten af te werpen. Al met al is het ons toch nog gelukt om in de NK ranking bij de brisket een zesde plaats te pakken. In totaal deden er dit seizoen 68 teams Nederlandse teams mee aan de wedstrijden.

Kip en Ribs

De ribs gaan al een aantal seizoenen goed en de kip gaat sinds vorig seizoen ook steeds beter. Een eerste plaats op de Tony Stone bij ribs leverde een hoop punten op en de rest van het seizoen ging ook goed. Goed genoeg om in beide categorieën tweede van Nederland te worden.

Pork shoulder (pulled pork)

Een categorie die we leuk vinden om te doen en die dit seizoen niet uit de verf kwam op een enkele wedstrijd na. Deels waren we ook hier weer op zoek, rond de tiende plaats eindigen is leuk, maar we willen altijd beter en dus probeer je eens iets nieuws. Ook merk ik dat als ik me meer moet focussen op andere dingen dat dat ten koste gaat van bijvoorbeeld de pork. Je zou bijna denken dat het topsport is 😉
Die keer dat het goed ging was niet genoeg om ons rond de top tien te houden en we moeten het dan ook doen met een 19de plaats.

Nederlands Kampioen BBQ Dessert

Dessert is een extra categorie, maar één waar we altijd met heel veel lol aan meedoen.  Dit jaar pakte we ons tweede 180 speldje, een beloning voor een perfecte score en werden we voor de tweede keer op rij Nederlands Kampioen BBQ Dessert!

Voor een seizoen dat niet zo heel lekker liep mogen we best trots zijn op wat we uiteindelijk toch nog hebben bereikt. Volgend jaar zal er weer heel anders uit gaan zien. Mike die de laatste paar jaar de kip en ribs heeft gedaan gaat de Sea Side Smokers verlaten. Samen met zijn vrouw Debbie en zijn broer en zijn vriendin beginnen ze een eigen team, Dutch Bros. Smokers. Debbie mag als familielid van een team niet meer jureren en wil toch bij het barbecueën betrokken blijven en Mike en Melvin willen hun smokers meer promoten dus is dit een logische stap. Wij zullen Mike heel erg missen!

De Sea Side Smokers zijn weer terug naar hoe ze ooit zijn begonnen, Frits en ik. We weten hoe we moeten barbecueën en we hebben nu al zin in volgend jaar. Waar we dan gaan eindigen? Geen idee, we moeten wederom een nieuwe vorm vinden. Is dat erg? Nee, ik denk dat dat ook heel leerzaam kan zijn. Overdenken waarom we dingen doen zoals we ze doen, kijken hoe dingen anders en beter kunnen, eigenlijk gaan we gewoon verder met wat we al die jaren al doen. En als we dan af en toe ook nog een keer naar het podium mogen lopen om een prijs op te pikken dan is dat een mooie beloning.

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reageer
  Hugo Maerten
  vrijdag, 20 oktober 2017 at 17:19

  Hartstikke gefeliciteerd!

 • Reageer
  Boudewijn
  zaterdag, 21 oktober 2017 at 20:00

  Van harte Dennis een mooie score! Goed dat jullie door blijven gaan.. Veel succes!

 • Reageer
  Matthijs Bruinsma
  maandag, 23 oktober 2017 at 23:28

  Van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat!

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.