4 In Burgers/ Rundvlees

Pimento cheeseburger met dubbel bacon

Pimento cheeseburgerEerder deze week postte ik een bericht over pimento cheese, een kaasspread uit het zuiden van de Verenigde Staten. Dat recept stond al een tijd op mijn “To Q” lijst omdat ik het wilde gebruiken voor deze pimento cheeseburger met dubbel bacon. Een hamburger met pittige kaas en extra bacon, veel meer hoeft het echt niet te zijn op een mooie zomerdag.

Ik ben qua hamburgers niet zo heel streng in de leer. Sommigen willen puur rundvlees en draaien hun burgers zelf. Ik gebruik vaak vet rundergehakt en meng daar uien en kruiden doorheen. Af en toe gebruik ik een kant-en-klare burger, maar als ik dat doe dan kies ik wel voor een beetje goede kwaliteit. Voor deze pimento cheeseburger heb ik burgers gebruikt van het Rubia Gallega rund. Dit zijn vrij stevige jongens van 180 gram en ze zijn licht gekruid. Het vlees is 21 dagen gerijpt waardoor de smaak zich goed kan ontwikkelen. Wij vonden ze heerlijk, net genoeg vet om sappig te blijven op de barbecue en een goede structuur.

Pimento cheeseburger met dubbel bacon (2 burgers)

Ingrediënten:
2 hamburgers
pimento cheese (het recept vind je hier)
2 vloerbollen of hamburgerbroodjes
1 grote vleestomaat
8 plakjes bacon

Bereiding:
Maak je barbecue klaar voor grillen op 200-225°C.
Snij de broodjes door en gril de snijkanten totdat ze mooi bruin zijn. Hou dit goed in de gaten want tussen bruin en zwart zit maar een hele korte tijd.
Gril de burgers tot een kerntemperatuur van 60-65°C, ongeveer 4 minuten per kant. (Als de burger van bedenkelijke bron is gaar ze dan tot 70°C in verband met voedselveiligheid.)

burgers op de grillSchep een minuut voordat ze klaar zijn een ruime hoeveelheid pimento cheese op de burger. Gril ook meteen de bacon krokant.

burgers met pimento cheeseNu is het tijd om de pimento cheeseburgers op te bouwen. Leg op de onderkant van het broodje kruislings 2 plakjes bacon. Op de bacon gaat een plak tomaat. Leg op de tomaat de burger, daarop mogen weer twee plakjes bacon en tot slot de bovenkant van je broodje.

Dit vind je misschien ook leuk

4 Reacties

 • Reageer
  Alan
  donderdag, 20 juli 2017 at 11:43

  Ziet er lekker uit. Ook maar eens proberen.

 • Reageer
  Boy
  donderdag, 20 juli 2017 at 23:08

  Op deze manier wordt mijn to Q list dus nooit korter 😉 Zien er goed uit.

 • Reageer
  Marco
  zaterdag, 22 juli 2017 at 19:47

  Meteen maar geprobeerd en helemaal goedgekeurd!

  Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat de pimento cheese snel te pittig wordt, kan best wat hebben!

  • Reageer
   noskos
   zondag, 23 juli 2017 at 15:51

   Fijn om te horen!

  Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.