4 In Rub Review

Plowboys Fin and Feather Barbecue Rub

Hugo van True2BBQ had tijdens de twitter BBQ afgelopen zondag zijn assortiment aan rubs en sauzen meegenomen. Eén van de nieuwe rubs in zijn assortiment is de Plowboys Fin and Feather , een rub speciaal voor vis en gevogelte. Zelf ben ik grote fan van de rubs van Plowboys dus ik wilde deze nieuwe graag proberen. Volgens de omschrijving is deze rub gezoend door Florida’s zon, wat dus inhoudt dat er citrus in moet zitten. En dat klopt ook, Hugo liet het me proeven zondag en toen proefde ik duidelijk het zure van citrus, best wel heftig maar dat zal het citroenzuur zijn dat op de ingrediëntenlijst staat. Hugo had hem getest op kip en dat was was zeer goed bevallen, dus dat heb ik voor de test ook maar gedaan, kon ik meteen zien of hij heel anders uit zou pakken dan de Plowboys Yardbird rub die eigenlijk mijn standaard rub voor op kip is als ik geen zin heb om zelf iets te maken.

Dus een kip op mijn Weber grillspit gejaagd, ingesmeerd met olijfolie en daarna bestrooid met Plowboys Fin and Feather, als rookhout een beetje hickory toegevoegd.

Na een uurtje rondjes draaien was de kip gaar en kon het proeven beginnen.

Ik moet zeggen een erg lekkere rub! De heftige citrussmaak die je proeft als je het zo uit het potje probeert was een stuk milder geworden. We waren het er allemaal over eens een goed bij kip passende rub. Ook viel me weer op hoe anders de kip wordt aan het spit, het velletje is toch knapperiger dan wanneer ik Beer Can Chicken of een gevlinderde kip maak. Al met al dus een prima rub die ik zeker als afwisseling op de Yardbird zal gaan gebruiken.

Dit vind je misschien ook leuk

4 Reacties

 • Reageer
  Kees
  zondag, 22 januari 2012 at 17:06

  ik heb hem ook maar besteld 🙂 dat wordt weer op verschillende manieren genieten…

  zou het ook voor mn resterende ganzenfilets geschikt zijn ? die hadden ook veren….

 • Reageer
  Marco
  dinsdag, 24 januari 2012 at 20:20

  ziet er lekker uit hoor! heb je hem ook al op vis geprobeerd?

  • Reageer
   noskos
   dinsdag, 24 januari 2012 at 21:02

   Nee nog niet, ga ik binnenkort doen.

 • Reageer
  Kees
  zaterdag, 28 januari 2012 at 20:01

  ik heb de kruiden deze week binnengekregen…en kon het niet laten om direct even op een stukje witvis uit te proberen…(wel gewoon even in een pan..hadden weinig tijd)
  heerlijk fris (geur en smaak) en na bereiding een kruidige smaak…pas op…sommige mensen zouden hem als TE pittig of zout kunnen beoordelen..smaak blijft persoonlijk he … 🙂

  wij vonden hem dus heerlijk…binnenkort even wat uitproberen op Gamba’s en de BBQ…misschien zelfs nog wel op een ganzenborst filet…in combinatie met wat rookhout (alleen…..welke ? )

 • Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.