0 In materiaal

ProQ Rookhout

Gerard van de ProBBQshop kondigde pas geleden aan dat er een nieuwe speler op de markt was met rookhout, ProQ. ProQ is een respectabel barbecuemerk dat onder andere een aantal leuke smokers heeft en nu dus ook rookhout.

Ik ben altijd nieuwsgierig naar dit soort dingen dus ik heb de vier verschillende soorten besteld die Gerard in zijn assortiment heeft, appel, kersen, hickory en whiskey oak, snippers van oude whiskeyvaten dus net als de Jack Daniels snippers.
De snippers komen in bruine papierenzakjes en bevatten zo’n 450 gram. De snippers zijn een stuk fijner dan die van Weber en dus eigenlijk net te klein om zo te gebruiken. Maar bijvoorbeeld ideaal voor de smokerbox die Weber binnenkort heeft voor in gasbarbecues. Ook kun je ze prima gebruiken als je er een foliepakketje van maakt en daar gaatjes in prikt met een vork, of als je ze in een conservenblikje doet waar je wat gaatjes in hebt gemaakt.

Qua rook doen ze wat ze moeten doen, ik heb tot nu toe de kersen-, en de whiskeyvatsnippers gebruikt en die ruiken en roken lekker en het bereidde eten had ook een prima rooksmaak.

De zakjes zijn €5,95 per stuk en en een set met de vier verschillende soorten is €21,50.

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.