0 In Wedstrijden

Q on the Canal 2013

qotcanal2013-1Q on the Canal werd afgelopen weekend in Snarestone, Engeland, gehouden. Dit was de eerste Britse KCBS wedstrijd georganiseerd door Scott van de UKBBQA. Omdat het voor een deel van de leden van ons BBQ team niet mogelijk was om te gaan, ben ik samen met Dominique gaan jureren, we zijn tenslotte niet voor niets KCBS certified juryleden en als je alleen maar wedstrijden kookt word je in dit tempo natuurlijk nooit Master Judge 😉

Dus vrijdag door de tunnel gereden en vlakbij Londen overnacht om zaterdag door te rijden naar Snarestone. Een klein dorpje in de Midlands, een erg mooie omgeving. Bij de Globe, één van de twee pubs in het dorp werd de wedstrijd gehouden en daar was het al een drukte van belang. Sommigen waren nog aan het opbouwen, anderen waren bezig met het maken van de “one pot wonder”, één van de extra categorieën. Hierbij moest het gehele gerecht uit één pan komen. Er was die dag ook nog een extra saus categorie. Ook was er een workshop waarbij Jim Johnson het verschil liet zien tussen de snitten in de VS en UK.
qotcanal2013-4Het was erg leuk om BBQguru.nl en De Rokende Règâhs hier weer te zien na de Tony Stone. Dit was veel kleinschaliger, er waren maar tien teams, en als je zelf niet meedoet heb je gewoon de tijd om een beetje bij te kletsen.
Die avond hebben we met zijn allen in The Globe gegeten waar een speciale maaltijd voor de teams was geregeld.

Zondag moesten we ons om tien uur melden voor de jury instructie. Alles wordt nog eventjes dunnetjes verteld en je moet de barbecue eed afleggen. Ja, het gaat er serieus aan toe. Aan tafel was het een gemengd gezelschap van juryleden met meer of minder ervaring. Ondanks dat ik al een tijdje gecertificeerd ben heb ik nog nooit een echte KCBS wedstrijd gejureerd omdat ik dan aan het koken ben. Er waren kersverse juryleden maar ook master judges die vanuit de VS waren gekomen met meer dan 30 wedstrijden ervaring. Alles werd netjes per tafel verdeeld zodat je niet met één tafel ervaren mensen en één tafel groentjes zit.

Vanaf 12:00 uur kwamen de gerechten. Eerst de kip, dan ribs, pork en brisket. Als extra categorie was er nog een dessert aan toegevoegd.
In de nabespreking bleek ook weer dat eigenlijk iedereen hetzelfde lekker vindt en hetzelfde niet lekker. Qua cijfers zit er nog weleens verschil in, maar over het algemeen zit iedereen op één lijn, Ik blijf dat toch altijd opvallend vinden!

Omdat de cijfers dubbel gecheckt worden en ook nog naar de VS gaan voor bevestiging duurt het altijd even voordat de uitslag bekend is. BBQguru.nl had een boot voor dezelfde avond geboekt en was niet in staat om bij de prijsuitreiking aanwezig te zijn. Omdat ik op de Jack met ze mee had gekookt bood ik aan om in hun plaats een eventuele prijs in ontvangst te nemen. Dat heb ik geweten!

De eerste prijs die ze wonnen was de derde plek voor het dessert. En toen de wedstrijd categorieën begonnen was er geen houden meer aan. Eerste plaats kip en brisket en tweede plaats ribs en pork! Met zo’n score was het dan ook niet gek dat ze Grand Champion werden! Bunch of Swines werd tweede, net als op de Tony Stone, Berties BBQ pakte de derde plaats en De Rokende Règâhs eindigde op de vierde plek, helemaal niet slecht mannen!
Gelukkig hadden de Règâhs een bestelautootje en konden ze de prijzen van de Guru’s meenemen want die hadden buiten de trofeeën een berg spullen gewonnen zeg!

qotcanal2013-34Al met al was dit een erg leuke wedstrijd en ik hoop dat er volgend jaar een vervolg op komt!

De einduitslag kun je hier op de KCBS site vinden.

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.