0 In Wedstrijden

Regahfest 2015

regahfest-3Wow, wat een weekend heb ik gehad zeg, of eigenlijk extra lang weekend. Voorafgaand aan de Regahfest 2015 wedstrijd was er namelijk eerst nog de Masterclass Competition BBQ door Rub Bagby van het Swamp Boys team.
Deze begon donderdag in het F.A.S.T Surfdorp in Scheveningen. Rub liet daar zien hoe hij een wedstrijd kookt. Technisch laat hij alles zien, qua smaken geeft hij wat voorbeelden maar verder mag je dat zelf uitvinden en dat vind ik een prima instelling, anders hebben we straks 25 teams die opeens precies hetzelfde koken. De masterclass was heel erg leerzaam en het geld meer dan waard. Rub heeft meer dan 46 Grand Championships op zijn naam staan en geeft zijn wedstrijdervaring aan je door, zelf doe je er jaren over om dat soort kennis en ervaring op te doen.

regahfest-1Na de masterclass was er dan zaterdag de wedstrijd. Buiten de KCBS wedstrijd was er ook een Steak Cook-Off en die was voor ons, de Sea Side Smokers, best wel succesvol. We behaalden de derde plaats en dat met 18 deelnemers. De mannen van Rock & Roast werden eerste, gefeliciteerd!
regahfest-2

En dan de wedstrijd waar we eigenlijk voor kwamen en voor mij één met toch wel een bijzonder tintje omdat hij in Den Haag was, mijn geboortestad en de plek waar ik nog steeds veel tijd doorbreng. Dus ik wilde ook graag goed presteren bij zo’n thuiswedstrijd.
We stonden rond BINK36 de voormalige Centrale Werkplaats van de PTT, tegenwoordig wordt het gebruikt door allerlei kleine ondernemingen. Weer eens wat anders zo’n industriële setting, normaal staan we meestal in het groen, maar zo’n rauw randje past wel bij een Haagse wedstrijd. Dat de nachttrein op twee meter van de tent langsreed was dan weer wat minder maar ik was inmiddels al zo moe dat ik die maar een paar keer heb gehoord. Barbecueën is best een zware sport 😉

De wedstrijd verliep voor ons vrij soepel. Ik kon bij de varkensschouder meteen wat van mijn nieuwe kennis toepassen en dat pakte goed uit. Wel hadden we iets dat nog nooit gebeurd is tijdens al onze wedstrijden. Bij het pakken van een doos die naar de jury moest scheurde de deksel. Gelukkig zijn we ervaren genoeg en weten we precies hoeveel tijd we nodig hebben om alles te doen dus paniek was niet nodig. Bak omgeruild, het groen er opnieuw ingedaan en rustig de box verder opbouwen.

De hele dag kwamen er vrienden en bekenden langs, erg leuk zo’n thuiswedstrijd! Het was heerlijk weer en er was lekkere muziek dus dat maakte het wachten op de uitslag best aangenaam.

En dan is daar eindelijk die uitslag, geen call bij de kip, nou is dat nooit ons sterkste punt maar zonder top 10 plaats zit een hoge plek in het eindklassement er meestal niet in.
Bij de ribs mochten we wel naar voren, de vierde plaats!
regahfest-4Dat de masterclass vruchten afwierp zagen we bij de pork, een mooie achtste plek. En tiende bij brisket. Gewoon twee calls en één walk!
Dan worden de beste tien teams uit het eindklassement opgenoemd, als ze dan bij de vijfde plaats zijn heb je al het idee dat het niets meer wordt. Maar dan blijkt dat je toch gewoon de vierde plek hebt gepakt!
 Boven ons BBQ+, onze vrienden van Miss Piggy’s zijn Reserve Grand Champion en Alan Low van Hammer & Tongs wordt Grand Champion! Gefeliciteerd allemaal!

Wacht even hoor…. Alleen maar buitenlandse teams boven ons! We zijn gewoon het beste Nederlandse team op het Regahfest 2015 en als Hagenees heeft dat toch wel iets extra’s! En het betekent ook dat we volgend jaar gewoon weer in de loting zitten voor de Jack Daniels Worldchampionship Invitational Barbecue!

Zo’n wedstrijd doen we niet alleen natuurlijk en daarom willen we wat mensen bedanken, op de eerste plaats onze vaste sponsoren, Vuur & Rook, thermapen.nl en Stockyard BBQ Sauzen.
En dan zijn er ook nog onze donateurs, mensen die ons financieel hebben gesteund deze wedstrijd en die daarvoor in ruil zo’n pot van onze award winning BBQ saus hebben gekregen!
Peter Bootsma, Menno Jonker, Dikkie Besselink, Jan van Kempen, Paula Nas, Miessie, Fernando Wokke, Patrick van der Tuin, Lourens Bekkering, Marij Kostons, Bart, Jenny, Willem Schmidtz, Dennis, Robert Copier, Domien Bakker, Edwin Kalle, Berbera van den Hoek, Tim, Janr Westerhuis, Ceriel, Boy, Henry en Loes Ottes heel erg bedankt!!! Dankzij jullie bijdrage hebben wij aan deze wedstrijd mee kunnen doen en dit mooie resultaat kunnen behalen!

En dan natuurlijk de Rokende Règâhs enorm bedankt! Wat een mooi feestje hebben jullie neergezet als jullie eerste wedstrijd!!!!

Onze volgende wedstrijd is op 12 en 13 september in Dongen, daar is dan de “Vaartse Hoeve” contest. Zien we je daar?

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.