5 In Wedstrijden

Reserve Grand Champion bij Q on the Canal 2!

10173666_539400446169738_8172610214888554348_nAfgelopen weekend werd in Snarestone, Engeland Q on the Canal 2 gehouden. De derde Engelse KCBS wedstrijd. Vorig jaar was ik daar als jurylid maar dit jaar had ik het geluk dat teammaat Mike ook wel zin had om te koken en dus gingen we samen als de Sea Side Smokers die kant op. Best spannend want we hebben vijf teamleden en we hebben nog nooit een wedstrijd gedaan met zo weinig mensen.
Op vrijdag kwamen Mike en en zijn vrouw Debbie ons oppikken, Debbie zou gaan jureren en Hetty zou ons ondersteunen met o.a. het inleveren van de bakjes zodat wij ons op het vlees konden concentreren.
Bij de boot van Rotterdam naar Hull hadden we meteen een tegenslag, Debbie had haar ID samen met die van de kinderen thuis uit haar portemonnee gelegd en mocht dus niet mee! Dat is toch wel een droevig moment als je dan maar met zijn drieën aan boord mag en haar daar alleen achter moet laten.
Gelukkig kon Debbie snel een vliegtuig regelen en wisten we dat ze de volgende middag op Midlands Airport zou landen en dat ons reisgezelschap dan weer compleet zou zijn.

De overtocht verliep prima en ook de autorit naar Snarestone ging gladjes. Wel begon het langzaam te regenen en dat bleef in meer of mindere mate zo tot zondagmiddag. Het is dan wel fijn als je goede tenten hebt die snel staan want dan kun je verder lekker droog werken.
qotc2-1Wij waren zo’n beetje het laatste team dat aankwam en na een rondje te hebben gelopen kwamen we een hoop oude bekenden en vrienden tegen zoals Miss Piggy’s BBQ Team, BBQGURU.nl, de Rokende Règâhs en de Smokey Bandits. Ook was er een aantal nieuwe Engelse teams. Wel opvallend dat van het vaste land eigenlijk alleen de Nederlandse teams de oversteek hadden gemaakt.

Het was een kleine wedstrijd, 12 deelnemende teams, maar met wel een sterk spelersveld. Ons doel was om te proberen dit keer alles redelijk naar wens in te leveren. Bij voorgaande wedstrijd was het eigenlijk meestal de varkensschouder die ons de das omdeed, het stuk vlees dat we denk ik het meeste maken allemaal. Ook konden we wat kleine wijzigingen uittesten om te kijken of die werkten. En zo zou het een mooie generale repetitie zijn voor de Tony Stone Low & Slow Competition die eraan komt, die meetelt voor de titel Nederlands Kampioen Low & Slow BBQ.
qotc2-2Eigenlijk ging alles heel voorspoedig, OK het was bitterkoud ‘s-nachts in de tent en de Primo van Mike ging een paar keer uit, maar geen dingen die we niet konden fixen of waar we van konden leren. En toen we uiteindelijk de bakjes konden opmaken en ze mochten inleveren waren we eigenlijk best tevreden over wat we hadden gemaakt. Ook was er nauwelijks stress, het was zo relaxt dat we tussen het inleveren door nog even lekker in het zonnetje konden zitten.
qotc2-3Toen alles ingeleverd was hebben we op het gemak de tenten weer afgebroken, alles in de aanhanger opgeborgen en kort daarna werd de uitslag al bekend gemaakt.

De spanning is van de gezichten af te lezen bij Team BBQGuru.nl.

Altijd spannend als je daar staat te wachten, je hoopt op een call, de beste vijf teams werden genoemd, en een walk is helemaal mooi natuurlijk, je mag dan naar voren komen en een trofee in ontvangst nemen.
Bij de saus werden we niet genoemd en aan de andere extra categorieën (surf & turf en dessert) hadden we niet meegedaan omdat we maar samen waren. Dan komen de hoofdcategorieën, daar waar het om draait bij deze wedstrijden. Bij de kip een tweede plaats! Wow, die kip hebben we aardig in de vingers maar dan maakt Dominique hem altijd. Dan de ribs, Mike’s specialiteit en iets waar we altijd redelijk hoog mee eindigen,  wederom plaats twee. Nu wordt het spannend, varkensschouder, de categorie waar het telkens op misgaat, geen walk, maar wel een call, de vierde plek. En dan de lastigste van allemaal, brisket, plaats drie.

Plaatsen waar we heel erg blij van worden. Om ons heen pakken de andere sterke teams ook trofeeën en in de feestvreugde weet je dan niet meer wie wat heeft en hoe je kansen zijn in het eindklassement. Op de vijfde plaats eindigt Invicta BBQ, dan op vier onze Haagse trots, de Rokende Règâhs, op drie de altijd relaxte mannen van de Smokey Bandits. En dan denk je, zouden we dan niet meedoen? BBQGuru en Miss Piggy’s zullen nu wel komen want die zitten altijd bovenin. Maar nee hoor, als de nummer twee bekend gemaakt wordt zijn dat gewoon de Sea Side Smokers! We zijn de Reserve Grand Champion.
Miss Piggy’s pakt de eerste plek en wordt daarmee de Grand Champion van Q on the Canal 2.

Al met al was het voor ons een groot succes, ondanks dat Debbie niet mee mocht op de boot en ondanks de regen en de kou, hebben we onze eerste titel binnen. Iets dat we niet eens stiekem hadden durven hopen toen we vertrokken.
Iedereen weer bedankt voor een heel mooi weekend! Mayco en Marianne voor het in goede banen leiden van de wedstrijd. Debbie en alle andere juryleden voor het beoordelen van alle bakjes. Adie, Claire, Scott en Lyndz voor het organiseren van dit mooie evenement! Alle andere teams voor de gezelligheid. BBQGuru, bedankt dat ik me zo nu en dan even mocht opwarmen bij jullie kachel! En Hetty bedankt voor alle hand en span diensten, het bijwerken van de Sea Side Smokers sociale media en het inleveren van de bakjes!

Voor ons was het een groot succes, kijken of we dat volgend weekend op de Tony Stone kunnen herhalen. Komen jullie ons dan aanmoedigen in Hoofddorp?

Dit vind je misschien ook leuk

5 Reacties

 • Reageer
  Wouter
  zondag, 1 juni 2014 at 22:20

  Gefeliciteerd!! Leuk om te lezen.

 • Reageer
  Huddie Lee
  maandag, 2 juni 2014 at 21:49

  mooi verhaal en congrats op de GC Titel !! woot

 • Reageer
  Martijn Vuur en Rook
  maandag, 2 juni 2014 at 23:07

  CONGRATS GUYS!!

 • Reageer
  Maurice
  donderdag, 5 juni 2014 at 23:53

  Gefeliciteerd en flink afgevallen!!

 • Reageer
  ZBBQZ
  maandag, 9 juni 2014 at 12:55

  Van harte gefeliciteerd!

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.