0 In materiaal

Review: F-Dick Broodmes

F-Dick BroodmesMartijn van Vuur en Rook vroeg of ik een mes wilde testen van de nieuwe webwinkel die hij heeft geopend, F-Dick.nl. F-Dick is in de vleesindustrie een zeer gerenommeerd merk, maar ik inmiddels alle vleesmessen wel verzameld die ik nodig heb, dus viel mijn keuze op het F-Dick Broodmes.
Ik had twee broodmessen één van de Hema en één uit een messenset die ik eens van vrienden kreeg. Maar beide messen sneden niet echt lekker, niet door mijn zelfgebakken zuurdesembrood, maar ook zachte bolletjes voor de hambugers en pulled pork lukte niet echt goed.

Ik kreeg van Martijn het broodmes uit de Premier Nature Serie toegestuurd. Het heft van deze messen is van grenadil hout, een mooie donkere houtsoort. Het mes ligt erg prettig in de hand, iets dat ik zelf erg belangrijk vind omdat dat het snijden niet alleen makkelijker maakt maar ook veiliger. Het lemmet is 21 cm en dat is ruim voldoende om van een breed brood toch met gemak een mooie boterham te snijden.
En dan het snijden zelf, ja, dan zie je toch dat ook hier weer alle waar naar zijn geld is. Dit mes is vlijmscherp en vliegt met gemak door taaie en harde korsten heen. Mijn goedkopere messen zijn duidelijk minder scherp waardoor je dus eerder je brood wat platdrukt. Hetzelfde geldt voor zachte broodjes, ook die kun je nu makkelijk doorsnijden zonder ze te pletten.

Conclusie, een vlijmscherp broodmes dat goed in de hand ligt. Dit mes van F-Dick is niet goedkoop, maar welk goed mes is dat eigenlijk wel. Je hebt dan wel een mes dat precies doet wat het moet doen, met gemak brood snijden zoals jij dat wilt!

Te koop bij: F-Dick.nl

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.