0 In BBQ boeken

Review: Roken, Drogen en Pekelen – Dick en James Strawbridge

Roken, pekelen en drogenHet is alweer even geleden dat er hier een boekbespreking stond maar Roken, Drogen en Pekelen van Dick en James Strawbridge stond al even in de BBQ boekenkast.
De naam Strawbridge zei me in eerste instantie niets maar toen ik het boek in handen kreeg herkende ik beide heren meteen van de BBC serie It’s not easy being green. Een leuke serie waarin ze laten zien hoe je groen kunt leven en je eigen eten kunt verbouwen. Dit boek ligt in het verlengde hiervan en laat je zien hoe je van allerlei verse producten zoals vlees, vis, zeevruchten en eieren heerlijke gerechten maakt.

Na een korte inleiding wordt de materie netjes opgebroken in hoofdstukken voor de diverse technieken. Pekelen, droog zouten, drogen, warm en koud roken, het komt allemaal aan bod in een eigen hoofdstuk. De verschillende bereidingsmethodes die bij deze technieken horen worden aan het begin van ieder hoofdstuk uit de doeken gedaan. Daarna volgt een aantal recepten om het zelf uit te proberen. Dit alles duidelijk uitgelegd aan de hand van illustraties en veel foto’s.

Een deel van de recepten kun je prima op de barbecue maken. Voor anderen zul je iets anders nodig hebben, zoals een rookkast, maar daar staan dan weer tekeningen voor in het boek. Omdat dit een van origine Engels boek is wordt er regelmatig gewerkt met ingrediënten die je niet vaak ik de Amerikaanse barbecueboeken tegenkomt, bijvoorbeeld duivenborst, en zo vormt het voor mij een plezierige aanvulling op de rij boeken die hier in de kast staat.

Al met al een erg leuk boek, vlot geschreven, veel informatie en beeldmateriaal, leuke recepten waarvan je er zeker binnenkort hier een aantal terugziet!

Roken, Drogen, Pekelen (Uit Eigen Tuin & Keuken) – Dick & James Strawbridge
ISBN: 9789059564619
Fontaine Uitgevers
o.a. te koop bij Bol.com

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.