2 In materiaal

RVS WSM Deurtje

Het deurtje dat standaard bij de Weber Smokey Mountain wordt geleverd is van nogal dun materiaal gemaakt. Als het een beetje verbogen is kun je problemen krijgen met het regelen van je temperatuur doordat er lucht naar binnen lekt en je vuur harder gaat branden. Dus heb ik gekeken of er een vervangend WSM deurtje op de markt is.

The Cajun Bandit maakt vervangende deurtjes van RVS voor alle WSM modellen. Nou heb ik geen problemen met mijn deurtje, ik heb hem gewoon goed in vorm gebogen, maar zo’n RVS deurtje staat wat netter en is ook een stuk steviger. Daaom had ik er één besteld en die heb ik uit de VS meegenomen.

Vandaag was de temperatuur dusdanig dat je vingers niet meteen aan je barbecue zaten vastgevroren dus maar even het deurtje geplaatst.

Hij wordt geleverd zonder “hang en sluitwerk” maar met een tangetje of een plat steeksleuteltje heb je dat zo van je oude deurtje afgehaald en op de nieuwe gezet.

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reageer
  Ron Bos
  dinsdag, 9 augustus 2011 at 03:31

  Even een vraagje over dat RVS deurtje sluit dat beter af en moet je nog bij buigen is het mogelijk om net als bij een bge zo’n stofrand er op te plakken?

  • Reageer
   noskos
   dinsdag, 9 augustus 2011 at 09:01

   Het deurtje zit vrij goed op z’n plek. Er hoeft geen rand in verder, ik denk ook dat het te dik wordt en niet meer past als je dat zou doen. En na een paar keer gebruiken slibben de kiertjes vanzelf dicht.

  Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.