1 In Restaurant Reviews

Salt Lick, Driftwood, TX

The Salt Lick in Driftwood, Texas staat op nagenoeg alle barbecue lijstjes die ik heb gezien op nummer één. Maar is dat terecht?!?
In eerste instantie reden we er langs, het is een landgoedje aan de weg in een gebied met allerlei schitterende huizen. Toen we het terrein opreden vielen meteen de borden op waarop staat dat je vooral door moet rijden naar achteren en niet het andere verkeer mag ophouden. Wij kwamen vlak nadat ze waren geopend en het was nog rustig, toen we weg gingen stonden er meer dan 20 pickups van mensen die kwamen lunchen, een record! In het weekend hebben ze buiten een sheriff staan die het verkeer regelt!

In eerste instantie liepen we naar het verkeerde gebouw, ze hebben verschillende gebouwen die geopend worden al naar gelang de drukte. Wij waren op een woensdag dus mochten we naar het kleine restaurant. Je ruikt overal de heerlijke geur van rookhout. Ze gebruiken hier Live Oak om mee te roken.

Binnen loop je eerst langs de BBQ Pit met al het vlees, de worsten hangen in de afzuigkap, schitterend gezicht!

Er wordt hier gewoon bediend en je kan aan grote tafels gaan zitten. Eerst maar de drank besteld, een Big Red, een lokaal drankje dat elke BBQ tent hier heeft.

Voor het eten kozen we schotels met een mix van barbecue, brisket, ribs en worst. Daarbij kwam dan nog BBQ Beans, coleslaw en aardappelsalade.De borden kwamen met wat saus over het vlees en we kregen er nog een apart kannetje saus bij. Deze saus was totaal anders dan welke barbecuesaus die ik tot nu toe heb geproefd, weinig tomaat en pittig, erg apart en lekker!

Wat zullen we eens over het vlees vertellen?!? Dat het de allerbeste barbecue is die we tot nu toe hebben gegeten?!? Dat alleen de worst al de reis hier naartoe waard was?!? Dat je de brisket met de zijkant van je vork kon snijden?!? Allemaal waar!! Ook de aardappelsalade was anders dan anders en zeer smakelijk, al kan ik je niet vertellen hoe ze hem gemaakt zouden kunnen hebben.

Als dessert een puntje van de pecan pies die al op ons stonden te wachten, vanwege mijn verjaardag werd er zelfs nog een kaarsje op gezet! Ook deze taart was perfect, veel minder zoet dan de pecan pies die ik tot nu toe heb gegeten, meestal springt daarvan het glazuur van je tanden.

Foto’s maken was ook totaal geen probleem, we werden achter de balie uitgenodigd en mochten fotograferen en lopen waar we wilden in de keuken! Waar maak je dat tegenwoordig nog mee?

Het is dus niet zo gek dat dit restaurant telkens als nummer één uit de bus komt! En mocht je niet in de buurt zijn, de Salt Lick is de reis er naartoe meer dan waard! Is dat niet een drie sterren restaurant in Michellin termen?

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reageer
    Cycl0pz
    vrijdag, 11 juli 2014 at 11:41

    Ook ik heb genoten van de aardappelsalade, pecan pie en verschillende vleessoorten aan de hand van jouw review bij Salt Lick. Was een fantastische ervaring met die open pit, smullerijen en gastvriendelijkheid. Ik heb het Salt Lick Cookbook besteld alleen al voor de ‘aparte’ maar o zo lekkere saus en de sausage. Staan er beiden niet in helaas. De saus geeft hij het recept niet van weg en de sausage staat er alleen in qua roken helaas.

  • Reageer

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.